Uradi sam
7.3K

​Božićne dekoracije za apartman ili stan: Kako ukrasiti prostor za adventsko druženje?

Želite ukrasiti kuću za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane? Zanima vas koje su najbolje božićne dekoracije uz koje će vaš apartman ili stan zablistati u adventskoj atmosferi? Tražite jednostavna i brza rješenja za dekoriranje koja će oduševiti vaše goste?

Božićne dekoracija vašem će apartmanu, stanu ili kući udahnuti jedno posebno blagdansko ozračje u kojem će uživati svi. Božićno vrijeme obiluje bliskošću, radošću i veseljem, a predivno dekoriran prostor samo će naglasiti te plemenite osjećaje. Želite li brzo i jednostavno ukrasiti apartman ili stan za nadolazeće blagdane, evo nekoliko ideja:


božićni vijenac na ulaznim vratima


Božićni vijenac na ulaznim vratima

Božićni vijenac na ulaznim vratima gotovo je neizostavan element prilikom božićnog dekoriranja svake kuće, stana ili apartmana. Predivni adventski vijenac koji može biti napravljen od grančica smreke, jele, bora ili primjerice od slame, savršen će dojam ostaviti ukrasite li ga s predivnim crvenim mašnama i bijelim dekorativnim elementima. Kombiniranjem crvene, zelene i bijele boje, stvoriti ćete idiličnu božićnu dekoraciju. Uz vijenac na sredini ulaznih vratiju, oko vrata možete postaviti zelenu traku napravljenu od grančica i mašnica.


maleni božićni likovi za dekoraciju doma


Malene saonice, Orašar i razni božićni likovi

Ispred ulaza ili bilo gdje u apartmanu ili stanu možete postaviti razne velike i malene simbole Božića. Ovdje prije svega mislimo na Djeda Božićnjaka, simpatične Božićne patuljke, zatim razne sobove, ali i božićne saonice. Božićne likove možete kombinirati u raznim rješenjima, od velikog Orašara koji stoji ispred ulaznih vratiju, preko Djeda Božićnjaka u kutu apartmana pa sve do saonica i sobova iznad kamina. Svaka kombinacija je dobrodošla i udahnuti će vašem prostoru božićni ugođaj.


Maleni borić napravljen od grančica smreke i jele

Hrvatska tradicija nalaže kako se bor kiti na Badnje veče, no to vas ne sprječava da prije toga postavite malene boriće po apartmanu ili stanu. Atraktivni borići napravljeni od grančica drveća mogu se sjajno uklopiti u razne vrste interijera. Grančice prema potrebi možete pobojati u bijelu ili crvenu boju, a tako pripremljeni borić možete okititi osušenom narančom, malenim zvončićima, raznim medenjacima, vilenjacima i patuljcima.


dekoracije za Božić za apartman


Ploča sa željama za Djeda Božićnjaka

Božićne dekoracije za apartman odlično možete upotpuniti postavljanjem malene (ili veće) ploče na kojoj se može pisati kredom. Zapišite na tu ploču jednu želju koju imate za Djeda Božićnjaka, a vaši gosti neka upotpunjuju ploču pisanjem novih želja. Dopunjavanjem ploče širiti će se blagdansko raspoloženje i ostvarivati povezanost između gostiju, ali i između vlasnika i posjetitelja apartmana.

dekoracija pokloni za Božić


Maleni poklončići na svakom koraku

Dekoriranje apartmana ili doma može se atraktivno povezati postavljanjem malenih i većih poklončića u gotovo svaki kutak prostora. Pronađite neke stare kutije, omotajte ih u dekorativni božićni papir i ukrasite velikom mašnom. Poklone postavite u grupe na raznim mjestima u vašem domu ili apartmanu. Iako se u unutrašnjosti kutija neće nalaziti stvarni pokloni, one će ipak udahnuti odličnu blagdansku atmosferu u prostor.


božićne čarape iznad kamina


Čarapice i klizaljke iznad kamina

Ako se u vašem domu ili apartmanu nalazi kamin, pucketanje vatrice u kaminu nikog neće ostaviti ravnodušnim u hladnim zimskim danima. No, kako bi kamin zasjeo u potpunom blagdanskom ozračju, možete iznad kamina postaviti i blagdanske čarapice i klizaljke. Čarape sa simbolima Božića odlično će nadopuniti prostor, dok će atraktivno dekorirane klizaljke jasno dati svima do znanja da su blagdani pred vratima. 

 

Pokrivači i jastuci s elementima Božića

Jedan od najjednostavnijih i najefektivnijih načina kako brzo unijeti blagdanski ugođaj u dom ili apartman svakako je postavljanje božićnih pokrivača i jastuka. Uz vrlo mali trošak, vaš trosjed ili fotelja može zablistati u čarobnoj blagdanskoj atmosferi. Predivni božićni pokrivači s motivima Djeda Mraza, sobova, saonica i borova, uvijek su odličan odabir. 


božićna šalica za kavu


Božićne dekoracije na priboru za jelo

Cjelokupni priču oko božićnih dekoracija najbolje ćete zaokružiti nabavkom atraktivnog božićnog pribora za jelo. U raznim trgovinama u predblagdansko vrijeme pronaći ćete mnoštvo zabavnog i elegantnog pribora za jelo s elementima Božića. Od predivnih šalica s borićima i snobovima, preko slatkih tanjura s Djedom Božićnjakom i poklonima pa sve do atraktivnih salveta u crveno-zelenim kombinacijama. Odaberite ono što vam se sviđa i upotpunite vaše božićne dekoracije.

Spremi

Planiranje vrta i uređenje okućnice smještajnog objekta

Kalendar branja ljekovitog bilja našeg podneblja

Više od 22 posto povoljniji letovi iz SAD-a za Split i Dubrovnik još uvijek čekaju svoje putnike

Otkazivanje rezervacije od strane gosta i od strane iznajmljivača

Upola manja članarina turističkim zajednicama za privatne iznajmljivače i OPG-ove u 2020.

Pripreme za sezonu: Male tajne velikih domaćina

Facebook stranica za iznajmljivače: Kako iskoristiti puni potencijal za povećanje rezervacija?

Fleksibilne cijene smještaja ne znače spuštanje vrijednosti naših usluga

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Kako redovito održavanje i servisiranje peći na pelete utječe na uštede u grijanju?

​Kupnja božićnog drvca: Na što sve pripaziti kod kupnje drvca za stan ili apartman?

Popularno: