Download zona

Download zona je tvoj mali kutak za pronalaženje vrijednih dokumenata i obrazaca. Kutak gdje iznajmljivač smještaja u par klikova olakšava svoje administrativne zavrzlame.

Aktualno:

Zakon o turističkoj pristojbi 2020.

Ovdje možete preuzeti Zakon o turističkoj pristojbi 2020. 

Pravilnik o najvišem i najnižem iznosu turističke pristojbe (NN 71/2019)

Ovdje možete preuzeti Pravilnik o najvišem i najnižem iznosu turističke pristojbe (NN 71/2019).

Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije na engleskom jeziku

Ovdje možete preuzeti Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije na engleskom jeziku koje možete isprintati i pružiti na uvid svojim gostima kako bismo zajedn

Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije

Ovdje možete preuzeti Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije koje možete isprintati i pružiti na uvid svojim gostima kako bismo zajedno ispoštovali službene

Zahtjev za odgodu plaćanja poreza

Ovdje možete preuzeti Zahtjev za odgodu plaćanja poreza zbog štete nastale uslijed pandemije.

Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine turističkoj zajednici

Ovdje možete preuzeti Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima T

Zakon o članarinama u turističkim zajednicama

Ovdje možete preuzeti Zakon o članarinama u turističkim zajednicama (NN 52/19), na snazi od 1.1.2020.

Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti

Ovdje možete preuzeti Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti (NN 85/15, 121/16, 99/18, 25/19, 98/19).

Uvjeti za kategorije apartmana i kuće za odmor

Ovdje možete preuzeti Prilog II. Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu - aktualni uvjeti za kategorije apar

Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu

Ovdje preuzmite Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu.

Cimerfraj.hr Magazin 2020.

Ovdje možete preuzeti Cimerfraj.hr Magazin 2020. u kojem su okupljeni neki od najčitanijih tekstova iz 2019. godine uz još neobjavljene obveze privatnih iznajmljivača u 2020. godini.

Anketa o zadovoljstvu gosta uslugom smještaja

Ovdje možete preuzeti primjer anketnog upitnika za goste. U prazno crtovlje možete upisati svoje prijedloge odgovora, a po željama možete dodati i svoja pitanja te naziv smještaja. Pripazite

Obrazac EP (Evidencija o prometu)

Ovdje možete preuzeti obrazac Evidencija o prometu. Preuzeti obrazac možete isprintati i vrijedi jednako kao i bilo koji drugi, kupljen i preuzet na službenim stranicama institucija.

PDV-S obrazac za prijavu primljenih usluga iz drugih država članica EU

Ovdje možete preuzeti PDV-S obrazac za prijavu stjecanja dobara i primljenih usluga iz drugih država članica Europske unije. 

PDV obrazac za prijavu PDV-a

Ovdje možete preuzeti PDV obrazac za prijavu PDV-a. 

P-PDV obrazac - Zahtjev za registriranje za potrebe PDV-a

Ovdje možete preuzeti P-PDV obrazac - Zahtjev za registriranje za potrebe PDV-a. 

Primjer vaučera (voucher) - potvrde rezervacije smještaja

Ovdje možete preuzeti primjer vaučera - potvrda rezervacije smještaja - koja se izdaje gostu nakon uplaćene akontacije za smještaj. 

Slikovni prikaz oznaka pristupačnosti uvjeta uporabe pomagala i elemenata pristupačnosti

Ovdje preuzmite Slikovni prikaz oznaka pristupačnosti uvjeta uporabe pomagala i elemenata pristupačnosti, prilog Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene

Obavijest o načinu podnošenja prigovora

Svaki iznajmljivač je dužan gosta obavijestiti o načinu podnošenja pisanog prigovora. Preuzmite primjer obavijesti na 4 svjetska jezika, isprintajte i unesite svoje podatke. 

Uvjeti za kategoriju kamp odmorište

Ovdje možete preuzeti Prilog IV. Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu - aktualni uvjeti za kategoriju kamp

Uvjeti za kategoriju kampa

Ovdje možete preuzeti Prilog III. Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu - aktualni uvjeti za kategoriju kam

Uvjeti za kategorije sobe i studio apartmana

Ovdje možete preuzeti Prilog I. Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu - aktualni uvjeti za kategorije sobe i studio apartmana.

Pravilnik o razvrstavanju gradova i općina u turističke razrede

Ovdje preuzmite Pravilnik o proglašavanju turističkih općina i gradova i o razvrstavanju naselja u turističke razrede. Jednostavnom pretragom ustanovite razred vašeg mjesta.

Kućni red za iznajmljivače na poljskom jeziku

Ovdje možete preuzeti prevedeni kućni red na poljski jezik za iznajmljivače smještaja. Kućni red je u pdf formatu, A4 veličine papira, pogodan za printanje crno-bijelo ili u boji. 

Kućni red za iznajmljivače smještaja na šest jezika

Ovdje možete pruzeti kućni red na šest jezika: hrvatski, engleski, njemački, talijanski, francuski i češki. Kućni red možete isprintati na formatima papira A3 ili A4, crno-bijelo ili u boji.

Oznaka zabrane usluživanja alkohola osobama mlađim od 18 godina

Ovdje možete preuzeti oznaku zabrane usluživanja alkohola osobama mlađim od 18 godina te ju isprintati crno-bijelo ili u boji.

Shema razgradnje otpada u moru

Ovdje preuzmite shemu razgradnje otpada u moru. Shema je u pdf formatu i može se isprintati na papiru veličine A4 ili crno-bijelo ili u boji .

Primjer računa za pružanje usluga smještaja u kućanstvu

Ovdje možete preuzeti primjer računa za iznajmljivače koji boravišnu pristojbu plaćaju paušalno. Račun je u pdf formatu i može se isprintati u boji ili crno-bijelo.

Obrazac TZ 2 za obračun turističke članarine

Obrazac TZ 2 koji se šalje u Poreznu upravu po uplaćenoj turističkoj članarini. Obrazac preuzet ovdje jednako vrijedi kao i onaj kupljeni i može se isprintati.

Službeni cjenik za iznajmljivače

Ovdje možete preuzeti primjer službenog cjenika za iznajmljivače apartmana, soba i kuća za odmor. Cjenik je u pdf formatu na viskoj rezoluciji pogodan za kolor print na A4 formatu.

Vodič za ugostitelje i pružatelje ugostiteljskih usluga i usluga u turizmu te za korisnike tih usluga

Što nadzire turistička inspekcija? Vodič za ugostitelje i pružatelje ugostiteljskih usluga i usluga u turizmu te za korisnike tih usluga

Popis potrošnog materijala za apartman ili kuću za odmor

Ovdje preuzmite Popis potrošnog materijala za apartman ili kuću za odmor za print na A4 formatu papira.

Obavijest o odvajanju otpada za goste apartmana i kuća za odmor - jednostavan vizual

Ovdje možete preuzeti Obavijest o odvajanju otpada za goste apartmana i kuća za odmor - jednostavan vizual za print na A3 ili A4 formatu papira. 

Obavijest o odvajanju otpada za goste apartmana i kuća za odmor - detaljniji vizual

Ovdje možete preuzeti Obavijest o odvajanju otpada za goste apartmana i kuća za odmor - detaljniji vizual za print na A3 ili A4 formatu papira. 
Popularno: