Download zona

Download zona je tvoj mali kutak za pronalaženje vrijednih dokumenata i obrazaca. Kutak gdje iznajmljivač smještaja u par klikova olakšava svoje administrativne zavrzlame.

Aktualno:

Zakon o turističkoj pristojbi 2020.

Ovdje možete preuzeti Zakon o turističkoj pristojbi 2020. 

Pravilnik o najvišem i najnižem iznosu turističke pristojbe (NN 71/2019)

Ovdje možete preuzeti Pravilnik o najvišem i najnižem iznosu turističke pristojbe (NN 71/2019).

Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije na engleskom jeziku

Ovdje možete preuzeti Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije na engleskom jeziku koje možete isprintati i pružiti na uvid svojim gostima kako bismo zajedn

Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije

Ovdje možete preuzeti Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije koje možete isprintati i pružiti na uvid svojim gostima kako bismo zajedno ispoštovali službene

Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine turističkoj zajednici

Ovdje možete preuzeti Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima T

Zakon o članarinama u turističkim zajednicama

Ovdje možete preuzeti Zakon o članarinama u turističkim zajednicama (NN 52/19), na snazi od 1.1.2020.

Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti

Ovdje možete preuzeti Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti (NN 85/15, 121/16, 99/18, 25/19, 98/19).

Uvjeti za kategorije apartmana i kuće za odmor

Ovdje možete preuzeti Prilog II. Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu - aktualni uvjeti za kategorije apar

Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu

Ovdje preuzmite Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu.

Cimerfraj.hr Magazin 2020.

Ovdje možete preuzeti Cimerfraj.hr Magazin 2020. u kojem su okupljeni neki od najčitanijih tekstova iz 2019. godine uz još neobjavljene obveze privatnih iznajmljivača u 2020. godini.

Anketa o zadovoljstvu gosta uslugom smještaja

Ovdje možete preuzeti primjer anketnog upitnika za goste. U prazno crtovlje možete upisati svoje prijedloge odgovora, a po željama možete dodati i svoja pitanja te naziv smještaja. Pripazite

Obrazac EP (Evidencija o prometu)

Ovdje možete preuzeti obrazac Evidencija o prometu. Preuzeti obrazac možete isprintati i vrijedi jednako kao i bilo koji drugi, kupljen i preuzet na službenim stranicama institucija.

PDV-S obrazac za prijavu primljenih usluga iz drugih država članica EU

Ovdje možete preuzeti PDV-S obrazac za prijavu stjecanja dobara i primljenih usluga iz drugih država članica Europske unije. 

PDV obrazac za prijavu PDV-a

Ovdje možete preuzeti PDV obrazac za prijavu PDV-a. 

P-PDV obrazac - Zahtjev za registriranje za potrebe PDV-a

Ovdje možete preuzeti P-PDV obrazac - Zahtjev za registriranje za potrebe PDV-a. 

Primjer vaučera (voucher) - potvrde rezervacije smještaja

Ovdje možete preuzeti primjer vaučera - potvrda rezervacije smještaja - koja se izdaje gostu nakon uplaćene akontacije za smještaj. 

Slikovni prikaz oznaka pristupačnosti uvjeta uporabe pomagala i elemenata pristupačnosti

Ovdje preuzmite Slikovni prikaz oznaka pristupačnosti uvjeta uporabe pomagala i elemenata pristupačnosti, prilog Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene

Obavijest o načinu podnošenja prigovora

Svaki iznajmljivač je dužan gosta obavijestiti o načinu podnošenja pisanog prigovora. Preuzmite primjer obavijesti na 4 svjetska jezika, isprintajte i unesite svoje podatke. 

Uvjeti za kategoriju kamp odmorište

Ovdje možete preuzeti Prilog IV. Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu - aktualni uvjeti za kategoriju kamp

Uvjeti za kategoriju kampa

Ovdje možete preuzeti Prilog III. Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu - aktualni uvjeti za kategoriju kam

Uvjeti za kategorije sobe i studio apartmana

Ovdje možete preuzeti Prilog I. Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu - aktualni uvjeti za kategorije sobe i studio apartmana.

Pravilnik o razvrstavanju gradova i općina u turističke razrede

Ovdje preuzmite Pravilnik o proglašavanju turističkih općina i gradova i o razvrstavanju naselja u turističke razrede. Jednostavnom pretragom ustanovite razred vašeg mjesta.

Kućni red za iznajmljivače na poljskom jeziku

Ovdje možete preuzeti prevedeni kućni red na poljski jezik za iznajmljivače smještaja. Kućni red je u pdf formatu, A4 veličine papira, pogodan za printanje crno-bijelo ili u boji. 

Kućni red za iznajmljivače smještaja na šest jezika

Ovdje možete pruzeti kućni red na šest jezika: hrvatski, engleski, njemački, talijanski, francuski i češki. Kućni red možete isprintati na formatima papira A3 ili A4, crno-bijelo ili u boji.

Oznaka zabrane usluživanja alkohola osobama mlađim od 18 godina

Ovdje možete preuzeti oznaku zabrane usluživanja alkohola osobama mlađim od 18 godina te ju isprintati crno-bijelo ili u boji.

Shema razgradnje otpada u moru

Ovdje preuzmite shemu razgradnje otpada u moru. Shema je u pdf formatu i može se isprintati na papiru veličine A4 ili crno-bijelo ili u boji .

Primjer računa za pružanje usluga smještaja u kućanstvu

Ovdje možete preuzeti primjer računa za iznajmljivače koji boravišnu pristojbu plaćaju paušalno. Račun je u pdf formatu i može se isprintati u boji ili crno-bijelo.

Obrazac TZ 2 u eurima za obračun turističke članarine

Obrazac TZ 2 u eurima koji se šalje u Poreznu upravu po uplaćenoj turističkoj članarini. Obrazac preuzet ovdje jednako vrijedi kao i onaj kupljeni i može se isprintati.

Službeni cjenik za iznajmljivače

Ovdje možete preuzeti primjer službenog cjenika za iznajmljivače apartmana, soba i kuća za odmor. Cjenik je u pdf formatu na viskoj rezoluciji pogodan za kolor print na A4 formatu.

Visine paušala turističke pristojbe za 2024. po gradovima i općinama Hrvatske

Ovdje možete preuzeti popis svih gradova i općina u Hrvatskoj s pripadajućim visinama paušala turističke pristojbe za 2024. godinu.

Vodič za ugostitelje i pružatelje ugostiteljskih usluga i usluga u turizmu te za korisnike tih usluga

Što nadzire turistička inspekcija? Vodič za ugostitelje i pružatelje ugostiteljskih usluga i usluga u turizmu te za korisnike tih usluga

Obrazac za prijavu turista u eVisitor

Ovdje možete preuzeti Obrazac za prijavu turista u eVisitor kojeg možete isprintati i zamoliti gosta da ga ispuni kako ne bismo kršili aktualne propise o zaštiti osobnih podataka.

Popis namještaja i opreme apartmana u skladu s aktualnim uvjetima za kategorizaciju

Ovdje preuzmite Popis namještaja i opreme apartmana u skladu s aktualnim uvjetima za kategorizaciju.

Pravila za korištenje bazena

Ovdje preuzmite Pravila za korištenje bazena koje možete isprintati kod kuće na A3 ili A4 formatu papira crno-bijelo ili u boji.

Popis potrošnog materijala za apartman ili kuću za odmor

Ovdje preuzmite Popis potrošnog materijala za apartman ili kuću za odmor za print na A4 formatu papira.

Obavijest o odvajanju otpada za goste apartmana i kuća za odmor - jednostavan vizual

Ovdje možete preuzeti Obavijest o odvajanju otpada za goste apartmana i kuća za odmor - jednostavan vizual za print na A3 ili A4 formatu papira. 

Obavijest o odvajanju otpada za goste apartmana i kuća za odmor - detaljniji vizual

Ovdje možete preuzeti Obavijest o odvajanju otpada za goste apartmana i kuća za odmor - detaljniji vizual za print na A3 ili A4 formatu papira. 
Popularno: