Samoniklo bilje je raspoloživi izvor hrane i lijekova iz prirode. Nalazimo ga često u tradicionalnim receptima. Samoniklo bilje je tajna je zdrave i autohtone kuhinje.
Divlji šipak organizam najbolje koristi kao prirodni štit od zaraza, pomoć za zdrave bubrege i kod ublažavanja bolova od artritisa. Kako ga osušiti za čaj ili napraviti sirup bogat vitaminom C?
29.10.2025 130Gavezova mast je jedan od pripravaka kojeg mora imati svaka kućna apoteka. Može biti sjajna pomoć kod uganuća, a znamo da nisu rijetka ni kod gostiju koji borave u našem smještaju. Korijen se prikuplja upravo sada, a recept za pripravu masti je jednostavan
21.10.2025 6 57.218Kako posaditi kaparu - biljku koja raste na najneobičnijim mjestima? Ukras je mediteranskih ulica i trgova, delikatesa s ljekovitim svojstvima
23.07.2025 2 1.648Medvjeđi luk spada u aromatično samoniklo bilje, kojeg beremo po kontinentalnim proplancima, kako bismo i mi i naši gosti uživali u ukusnim domaćim jelima
07.04.2025 1.784Puna vitamina C i niza korisnih sastojaka, bazga je savršena za ublažavanje simptoma proljetnih alergija i drugih tegoba. Sirup od bazge je najčešći način pripreme, koji može biti i sastojak osvježavajućeg koktela
25.05.2023 47 25.94112. Festival samoniklog bilja održat će se u subotu 6. svibnja i nedjelju 7. svibnja u Kršanu sa sjajnim programom kroz kojeg možemo upoznati čari divljeg bilja i brojne mogućnosti upotrebe istog u našoj svakodnevici
04.05.2023 240 10.783Motar je jedna od čudesnih biljaka koje rastu na posolici morskih obala. Ima ljekovita svojstva i sve je češći gost maštovitih recepata
13.04.2023 70 22.376Medvjeđi luk je jedna od najdjelotvornijih samoniklih biljaka u proljetnom čišćenju organizma. Kako djeluje i na koje sve slasne načine ga možemo pripremiti?
05.04.2023 10 6.961Premda dijele naziv, morska šparoga s kopnenom varijantom nema mnogo sličnosti, osim raskošnog zelenila kojeg poklanja jelima. Raste uz more, bogata je nutrijentima, a jesti se može čak i sirova
24.05.2022 59 41.866Samoniklo jestivo bilje je privlačno jer ga bez puno muke nalazimo u prirodi, a nudi čaroliju okusa od proljeća do jeseni uz brojne blagodati za zdravlje. Dalmatinska mišancija je savršena kombinacija divljeg bilja i tradicije preživljavanja na našim prostorima
06.04.2018 7 184.491 1Postoji li veza između gostoljubivosti i šparoge i kako bi iznajmljivači smještaja, koji znaju što je briga o gostu, mogli iskoristiti tu vezu? Pronašli smo dva slasna recepta sa šparogama kako bi ispričali priču o ovoj kraljici samoniklog proljetnog bilja našeg priobalja
09.03.2016 158 37.940 2