Usluga prehrane uz smještaj

Usluga prehrane uz smještaj je dodatak ponudi smještaja u privatnim kućanstvima, za što je nužno zadovoljiti posebne uvjete. Od 2019. godine, privatni iznajmljivači uz smještaj smiju pružati samo uslugu doručka.

Uradi sam: Prirodno bojanje jaja sa sastojcima iz svake kuhinje

Sve što možeš sam, ne ostavljaj za sutra. Ne ide ta uzrečica baš sasvim tako, ali zato pouzdano znamo da se jaja mogu obojiti lako s prirodnim sastojcima. A jaja volimo farbati svi pa njima počastiti goste koji nam stižu za uskrsne blagdane. Kako napraviti vlastitu prirodnu boju za jaja sa sastojcima iz kuhinje?

15.04.2019 96 1.812

Paušal za privatne iznajmljivače će biti viši, uvjeti za (re)kategorizaciju smještaja još nepoznati

Iz radne skupine koja priprema još jednu poreznu reformu, stižu najave povećanja paušala za privatne iznajmljivače već od iduće godine, a u Saboru je izglasan Prijedlog novog Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti koji će nam donijeti i nove Pravilnike o razvrstavanju i kategorizaciji

10.07.2018 104 16.600 4

Sada je vrijeme za komentiranje - Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti na javnoj raspravi

Otvoreno je Javno savjetovanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Pozivamo sve iznajmljivače, pružatelje usluga smještaja u domaćinstvima, na raspravu o pravilima koji uređuju načine i uvjete našeg poslovanja u turizmu

03.05.2018 5.532 2
Aktualno:

​Dalmatinska mišancija - koje biljke brati i kako pripremati?

Samoniklo jestivo bilje je privlačno jer ga bez puno muke nalazimo u prirodi, a nudi čaroliju okusa od proljeća do jeseni uz brojne blagodati za zdravlje. Dalmatinska mišancija je savršena kombinacija divljeg bilja i tradicije preživljavanja na našim prostorima

06.04.2018 29 19.708 1

Usluga prehrane uz smještaj - kako i zašto?

Postoje brojne nedumice oko uvjeta koje moraju zadovoljiti iznajmljivači koji pružaju usluge prehrane uz smještaj. Novi Pravilnik koji je u izradi mogao bi olakšati takvo poslovanje u turizmu, a dotada vrijede sljedeća pravila

03.02.2016 109 13.012 3