Gostoprimstvo

Gostoprimstvo je osnovni sastojak recepta za uspješno poslovanje u turizmu i važna odlika dobrog domaćina. Gostoprimstvo je naša tradicija koju valja njegovati i poklanjati svim gostima.

Iznajmljivači obiteljskog smještaja svoje objekte uglavnom čiste sami, servis za čišćenje ili čistač(ic)e plaća samo 9% anketiranih

Visoke cijene čišćenja možemo pripisati manjku radne snage što nije slučaj samo s ovim poslom - cijene rada rastu u mnogim uslužnim djelatnostima. Taj rast bi mogao najviše utjecati na poslovanje malih i obiteljskih poduzetnika, ali ne i na iznajmljivače obiteljskog smještaja koji svoje objekte održavaju sami, barem ne izravno...

03.05.2022 79 4.382

Uspon na Klek - tragovima prvih hrvatskih planinara na razuzdan ples s vješticama

[Kamo dalje, domaćine?] Uspon na Klek poučnom stazom kojom su se na ovu bajkovitu planinu penjali prvi hrvatski planinari samo je sat i pol vožnje od Zagreba, nešto manje od Rijeke, a više od Zadra. I da je miljama daleko, nezaboravan je doživljaj plesati s klečkim vješticama na licu usnulog diva

04.03.2022 65 1.308

Ljubimica jesenskih kuharica bundeva: Recepti za slatka i sla(s)na jela

Kad bi nas tko pitao koje povrće simbolizira jesen, mnogi bi, bez razmišljanja odgovorili - bundeva. Recepti za jela od bundeve su neizostavan alat kuharica u ovo doba godine, a bundeva moćna namirnica za pripremu slatkih ili slanih, ali jednako slasnih jela

28.10.2021 1 2.249
Aktualno:

Izvrsna turistička sezona - plod slučajnosti ili...?

Hrvatski privatni iznajmljivači su temelj (smještajne) turističke ponude. I znaju da recept za uspješno poslovanje u turizmu postoji. Samo treba...

30.08.2021 202 4.894

Recept za slatko od smokava - supervoća s okusom Dalmacije i Mediterana

Volimo svježe smokve ubrane sa stabla, ali, pošto su smokve voće koje ne ostaje dugo svježe, isprobali smo par jednostavnih recepata za pripremu slatkog i pite od smokvi pa se fino osladili i oduševili ovom čudesnom voćkom

27.08.2021 63 4.420

Mailing lista gostiju - kako je sastaviti i koristiti?

Maling lista gostiju je adresar u kojeg možemo upisati e-mail adrese svojih starih gostiju, ali i onih koji su se samo raspitivali za smještaj kod nas, pa takvu listu iskoristiti za održavanje komunikacije ili za obavijesti o akcijama i novostima u svojoj smještajnoj ponudi

23.08.2021 9 2.772

Recepti za koktele - 5 osvježavajućih napitaka s aromom vrtova naših baka i Dalmacije

Recepti za koktele, koji nisu samo ljetno osvježenje, već prava aromaterapija u čašama sa svježinom lavande, elegancijom ružmarina i otmjenošću kadulje

19.07.2021 39 4.420

Dupla rezervacija (overbooking) i što učiniti kada se ona dogodi

Kako se može spriječiti, a kako "liječiti" overbooking? Događa se češće, nego što to priznajemo, ali postoje načini da neugodnu situaciju riješimo nabolje što možemo

05.05.2021 1.354

Male muke iznajmljivača: Kako se riješiti mrava u apartmanima i kućama za odmor?

Kako se riješiti mrava - problem je s kojim se često susrećemo u proljeće i ljeto, bez obzira na sve higijenske standarde koje u svojim smještajnim objektima provodimo. Od bezbroj prirodnih metoda (koje rijetko pale), izdvojili smo par zbilja učinkovitih

18.03.2021 16 6.674

Čišćenje madraca – kako to učinkovito i brzo možemo napraviti sami?

Čišćenje madraca je nužno poslije sezone, a potom i prije iduće, kako gosti ne bi osjećali ustajao miris prašine koja se zavuče u svaki madrac, ma kako ga pokušali zaštiti

10.09.2020 3.774

​7 trikova pregovarača s otmičarima za lakšu komunikaciju s nezadovoljnim gostima

Pregovarač s otmičarima je posao, sasvim sigurno stresniji od ovog našeg. Nažalost, i mi se znamo naći u neugodnim razgovorima s nezadovoljnim gostima, susjedima, suradnicima ili bližnjima - kojih 7 trikova vrsnih pregovarača nam mogu pomoći da takva komunikacija završi ugodnijim tonom

10.07.2020 5 5.052

Uradi sam: Kako napraviti sredstvo za dezinfekciju apartmana?

Sredstvo za dezinfekciju prostora ili dezinficijens za ruke možemo napraviti sami. Kako, zna Vilma Plenković Plazonja, iznajmljivačica s otoka Hvara

07.05.2020 13.429 2

Gljivice na zidu – kako ih se riješiti

Gljivice na zidu su čest problem u prostorima koji se koriste povremeno, primjerice s apartmanima i kućama za odmor koji su prazni zimi

05.04.2020 14.664

Protuepidemijske mjere: Smještajni objekti u domaćinstvima ipak smiju nastaviti s radom

Oko 4600 stranih turista trenutno boravi u Hrvatskoj - Stožer civilne zaštite izuzeo smještajne objekte od zabrane rada, uz obvezu strogog pridržavanja higijenskih uputa i informiranje gostiju

20.03.2020 77 11.406 2

Recepti za bakalar - od hladnih mora do toplih blagdanskih blagovaonica

Recepti za bakalar su brojni, kao što je nevjerojatna raskoš okusa mesa bakalara. Bakalar volimo ili ne volimo, ravnodušnih nema. Zašto je bakalar toliko popularan za vrijeme božićnih blagdana i otkud dolazi ova riba, koje u našim toplim vodama Jadrana nema?

17.12.2019 6 20.885

`Domaćin je neophodan, agencije koje gostima samo prosljeđuju ključ nisu obiteljski smještaj´

Natalia Krešić Lončar je svestrana iznajmljivačica, blogerica i vlasnica tvrtke za savjetovanje i marketing u turizmu `Odmor na zadatku´. Razgovarali smo o važnosti domaćina, ulaganjima u kvalitetu i promociju smještaja, zadovoljstvu gostiju i uspjehu njezinih Apartmana Sunčanih, koji su osvojili priznanje `Turistički cvijet´ prošle godine

28.02.2019 437 19.062 1

Varivo od bundeve i slanutka – aromatični užitak za bezbojne jesenske dane

Bundeva - kraljica jeseni, savršena je namirnica za mnoga domaća ukusna jela. Ovaj put ćemo svoje goste počastiti varivom od bundeve i slanutka

04.11.2018 2.876

​Sredstvo protiv plijesni – kako očistiti plijesan na zidu i može li se spriječiti

Plijesan nikada ne smijemo dopustiti u svojim apartmanima, sobama i kućama za odmor. Kako se riješiti plijesni i neugodnog mirisa kojeg ostavlja? Koje sredstvo protiv plijesni odabrati?

09.05.2018 12.894

Check-in gostiju i kako dolazak u smještaj učiniti pamtljivim

Iako je piće dobrodošlice zlatni standard kad je u pitanju check-in gostiju, mnogi zanemaruju ovu praksu. No, to je lijepa gesta koja košta malo, a gostu vrijedi mnogo kao znak pažnje i dobrodošlice

05.05.2018 2.150

​Dalmatinska mišancija - koje biljke brati i kako pripremati?

Samoniklo jestivo bilje je privlačno jer ga bez puno muke nalazimo u prirodi, a nudi čaroliju okusa od proljeća do jeseni uz brojne blagodati za zdravlje. Dalmatinska mišancija je savršena kombinacija divljeg bilja i tradicije preživljavanja na našim prostorima

06.04.2018 7 104.350 1

Recept za kekse - brzo, jednostavno i ukusno

Recept za kekse kojeg smo isprobali kao podsjetnik da priprema kolača za Božić može biti brza i zabavna. Najbolji prhki keksi za slatke trenutke s obitelji, prijateljima i gostima

27.11.2017 62 180.399

Božićni običaji u Hrvatskoj - što ćemo jesti za blagdane?

Božićni običaji u Hrvatskoj sve više nalikuju na one u svijetu. Ipak, postoje navade koje još uvijek njegujemo, ponajviše u ruralnim sredinama, te tradicionalna božićna jela koja se ponešto razlikuju među regijama Lijepe naše

22.12.2016 36 61.397 2

Briga o gostu vaše je najbolje poslovno ulaganje!

Briga o gostu ili gostoprimstvo počinje onoga trenutka kada gost rezervira vaš apartman. Cilj gostoprimstva je da se gost osjeća dobrodošao i da vam pokloni svoje povjerenje. Za iznajmljivača gostoprimstvo znači dostupnost i pristupačnost a postoji i par jednostavnih trikova kojima ćete šarmirati i opustiti svoga gosta

02.07.2015 360 10.808 6
Posljednji komentari