Aktualno
10.4K

Otvorene su prijave za izbor najboljih hrvatskih privatnih iznajmljivača Najiznajmljivač 2022.

Prijave su otvorene do 15. kolovoza za sve registrirane privatne iznajmljivače soba, apartmana i kuća za odmor, a raniji dobitnici naglašavaju brojne poslovne prednosti osvajanja ove prestižne titule

Prijaviti se možete na poveznici Novi list - Biramo najbolje privatne iznajmljivače.

Od tamne Mure na sjeveru pa do oštrog rta Konavala na krajnjem jugu, od ljepotice Savudrije do zelenih vinograda Iloka na posljednjoj točki istoka Hrvatske, sve više je domaćina obiteljskog smještaja koji predanim radom i stalnim ulaganjima u kvalitetu svoje ponude mogu konkurirati za titulu najiznajmljivača.

Smještajna ponuda Hrvatske na svjetskoj turističkoj sceni je sve prepoznatljivija upravo po kvalitetnom privatnom smještaju i dodatnim pogodnostima u takvim objektima. Traveller Review Awards u 2022., godišnja nagrada Booking.com-a, i ove godine je Hrvatsku svrstala u top 5 zemalja na svijetu po ocjenama smještaja gostiju, odmah iza Italije, Španjolske i Francuske.


Što čini najiznajmljivača?

Što to čini najiznajmljivača i kako biti među najboljima u sektoru, koji prema najnovijim podacima Hrvatske turističke zajednice (HTZ), broji čak 611.525 kreveta rasutih diljem Hrvatske?
 
“Smještaj kod domaćina je dio našeg nasljeđa, a ljubaznost i gostoljubivost su neke od najvećih prednosti našeg turizma. Stoga je jako važno razlikovati pružanje usluge smještaja kod domaćina od apartmanizacije. Dojam o domaćinu često se pretvara u dojam o Hrvatskoj”, izjavila je ministrica turizma Nikolina Brnjac, čije je Ministarstvo turizma jedan od partnera projekta Najiznajmljivač, uz Hrvatsku turističku zajednicu i Novi list.           

Kristijan Staničić Villa Covri

Kristjan Staničić, direktor HTZ-a u obilasku nagrađene Ville Covri u društvu vlasnice Nataše Kraljević i arhitekta Borisa Ružića 

 
Sve je značajniji udio rentijerstva u segmentu privatnog smještaja - nekretnine koje služe isključivo za najam, bez prisustva domaćina. Veći dio godine ti objekti su prazni, u drugom dijelu opterećuju infrastrukturu turističkog mjesta te  utječu na rast cijena stambenih kvadrata i potiču sezonalnost, ne samo turizma, već i života. 
 

Cijeni se domaćinski pristup gostima

Nekretnine bez domaćina najam su bez "duše" i domaćinske topline - upravo one dvije osobine koje krase najiznajmljivače. Fokus je natječaja "Najiznajmljivač", u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Novog lista, upravo na domaćinskom pristupu gostima, dugoročnim i kvalitetnim odnosima, redovitim gostima, kreativnosti i kontinuiranom unaprjeđenju ponude.

Dobitnici nagrade Najiznajmljivač ističu koliko im je poslovnih i promotivnih prednosti donijela ova prestižna titula:


NATAŠA KRALJEVIĆ - VILLA COVRI, NOVIGRAD ISTRA
Dobitnica nagrade Najiznajmljivač - najbolja villa za odmor

"Iako u Istri, pa tako i na našem području, raste broj turističkih objekata, s plasmanom naše Ville Covri nemamo baš nikakvih problema. Turista je bilo i u vrijeme korone, dok ova sezona iskazuje mogućnost biti jako uspješnom, ako ne i najuspješnijom.

2020. smo proglašeni najboljom hrvatskom vilom u natječaju Novog lista i Hrvatske turističke zajednice i moram, s ponosom, istaknuti da se, nakon toga, publicitetom koji su taj čin i ta nagrada izazvali, naša vila našla u središtu zanimanja i talijanske javnosti. Privučeni reportažom, o vili su iscrpno pisali La Voce del Popolo, publicirana je u Novom listu te Glasu Istre, a obitelji Kraljević su se javili i talijanski novinari i publicisti.

Nataša Kraljević - Villa Covri

Nataša Kraljević, vlasnica nagrađene ville Covri


Zahvaljujući inicijativama Tulia Covre, kao i njegovog sina Giannija, nasljedniku talijanskih vlasnika kuće koji su je dolaskom Jugoslavije morali napustiti 1946. godine, najagilniji su u svemu bili iz Associazione Delle Comuni Istriane, udruge koja okuplja esule i vodstva njihovih općina u egzilu. Knjiga naslovljena jednostavno "Villa Covri" je izašla 2021. godine, autorica je Gabriella Zubelli, gdje je na više od 120 stranica predstavljena povijest jedne istarske obitelji, ali i brojnih mijena što su u zadnjem stoljeću zadesile ove naše prostore", pojašnjava nam Nataša Kraljević, vlasnica Ville Covri.

Villa Covri

Villa Covri


"Ali to nije sve. Villa Covri ne samo da je sa svojom unikatnom pričom prešla granice Hrvatske, prešla je i granice kontinenta na kojem se nalazi da bi privukla pažnju tisuća i tisuća slušatelja radioprograma u Sidneyju na krajnjem istoku Australije. Australija je, kako je poznato, dominantno useljenički kontinent. I tamo živi nemali broj ljudi koji su nekad živjeli u Istri, tako da smo telefonskim i radijskim putem bili gosti i u tom jako udaljenom dijelu svijeta. I oni su bili privučeni mnoštvom tekstova o našoj nagradi u ovoj akciji, a ne trebam vam ni pojašnjavati kako je kod nas u međuvremenu bilo gostiju od Koreje do SAD-a jer se o nama pisalo na nizu kontinenata", dodaje još Kraljević.DINO BAKIĆ - MONVI LUXURY SUITES, SPLIT

Dobitnik nagrade Najiznajmljivač – najbolji apartman

"Uspjeh s apartmanom Monvi Luxury Suites nagnao nas je i na širenje poslovanja. I to ne samo u Splitu, nego i u njegovoj široj okolici, točnije na samom obalnom dodiru Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. S obzirom na to da posjedujemo manju kuću u Rogoznici, mjestu između Marine i Primoštena, krenuli smo u njezino uređenje. Riječ je o idiličnom dijelu obale, vrlo razvedenom, a želja nam je pokazati našim gostima i raznolikost ponude.

Dino Bakić - MONVI LUXURY SUITES

Dino Bakić i Monvi Luxury Suites


​Iznajmljenost apartmana Monvi Luxury Suites je odlična, u ovom trenutku nemoguće je ga je unajmiti apartman sve do sredine listopada. Ovih dana nas, turističke iznajmljivače u Splitu, većina povezuje s festivalom Ultra. Ne, mi u te dane ne nudimo smještaj, okrenuti smo sasvim drukčijoj publici, želimo razvijati vrhunski urbani turizam. Želim da mi turizam bude dugogodišnja preokupacija, ne tek mogućnost za povremenu zaradu", kaže Dino Bakić, vlasnik najboljeg apartmana 2020. 

Monvi Luxury Suites

Movi Luxury Suites

Prijave na natječaj "Najiznajmljivač" su već otvorene i prijaviti se mogu svi registrirani privatni iznajmljivači koji uredno podmiruju svoje obveze plaćanja turističke pristojbe i turističke članarine. Prijave su potpuno besplatne i jednostavne.
 Prijaviti se možete na poveznici Novi list - Biramo najbolje privatne iznajmljivače.
 


Prednosti prijave na natječaj Najiznajmljivač 2022.

Osim mogućnosti učvršćivanja poslovne reputacije kroz osvajanje službene titule najboljeg privatnog iznajmljivača u Hrvatskoj, dodijeljene od strane krovne organizacije hrvatskog turizma - Hrvatske turističke zajednice, brojne su i ostale prednosti prijave na natječaj Najiznajmljivač 2022.
 

  • Usporedba s konkurencijom i procjenjivanje snaga i slabosti vaše ponude.

  • Procjena punog potencijala vašeg kapaciteta i stručni feedback o mogućnostima prilagodbe za postizanje što boljih rezultata.

  • Intenzivna promocija kroz print i web medijske kanale i društvene mreže te postizanje dodatnog brand awarenessa.

  • Mogućnost osvajanja službenog priznanja Hrvatske turističke zajednice, posebne oznake kvalitete i dodatnih sponzorskih pogodnosti za pobjednike.


Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a službeno proglašenje pobjednika očekuje se na Danima hrvatskog turizma 2022. godine.

Spremi

Kuće za iznajmljivanje: Koliku novčanu zaradu možete očekivati od iznajmljivanja kuća za odmor?

Turistički cvijet za obiteljski smještaj 2018.: Prijavite se do 24. veljače i ponesite titulu najboljeg domaćina

Iznajmljivači apartmana, stiže novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti!

HBOR i MINT: Krediti za privatne iznajmljivače s kamatom od 2 posto

Muke po (re)kategorizaciji privatnog smještaja

Biramo najbolje planinske kuće za odmor u Hrvatskoj

​Grijanje na pelete: Koje su prednosti i nedostaci grijanja na pelete?

Osiguranje gostiju u turizmu

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Kutija prve pomoći i kućna apoteka: 6 stvari koje moramo imati kako bismo za svakog gosta mogli pronaći lijeka

​Nova strategija razvoja održivog turizma najavljuje izmjene propisa za privatne iznajmljivače

Popularno: