Ideje i trendovi
9.5K

Top 8 ideja za dodatni sadržaj u kući za odmor koji će oduševiti buduće goste

Želite nadograditi ponudu kuće za odmor dodatnim sadržajem? Zanima vas koji kvalitetan sadržaj u kući za odmor može pružiti dodatno zadovoljstvo gostima? Što gosti najviše priželjkuju u kući za odmor i kako ostvariti dodatni profit?

Dodatni sadržaj u kući za odmor igra važnu ulogu kod povećanja popunjenosti smještaja. Kuće koje nude dodatne pogodnosti uglavnom su i bolje popunjene, odnosno donose puno više zarade. Stoga, želite li da vaša kuća za odmor posluje bolje, vrijeme je da kući dodate sadržaj koji će provući više gostiju.

Ideja za dodatni sadržaj u kući za odmor je puno, no za vas smo izdvojili nekoliko najpopularnijih sadržaja koje gosti žele. Evo što sve možete dodati u ponudu vaše kuće za odmor, želite li poboljšati turističke rezultate:


vanjski bazen u kući za odmor


1. Vanjski ili unutarnji bazen u kući za odmor

Vanjski ili unutarnji bazen jedna je od glavnih želja za kojim žude gosti smještaja. Analize pokazuju kako su kuće s bazenom puno popularnije od kuća bez bazena, a ujedno noćenje u kućama s bazenom možete naplatiti i duplo više. Vanjski bazen koristi se uglavnom u ljetnim mjesecima, osim u slučaju kada ima mogućnost grijanja vode. Unutarnji bazen je odlično cjelogodišnje rješenje koje možete itekako dobro naplatiti gostima, ali je izvođenje takvog bazena puno kompliciranije i skuplje.


2. Popularna sauna za brigu o zdravlju

Saune su već godinama top izbor gostiju širom svijeta, a sve su popularnije i u ponudi domaćeg smještaja. Kuće za odmor sve češće nude mogućnost korištenja saune, a gosti taj dodatni sadržaj jednostavno obožavaju. Sauna gostima omogućuje opuštanje uz detoksikaciju tijela, što ima dodatni utjecaj na opuštanje u kući za odmor. Sauna ne mora biti pretjerano skupa investicija, a gostima će biti itekako atraktivan dodatni sadržaj u kući za odmor.


kupka u prirodi za turiste


3. Opuštajući jacuzzi za druženje gostiju

Jacuzzi je već praktički postao dio standardne ponude kuća za odmor širom Hrvatske. Danas na tržištu postoje mnogobrojni jacuzziji koji se prema potrebi mogu fiksno ugraditi u interijer ili fleksibilno koristiti na raznim mjestima. Jacuzzi s pogledom savršeno je rješenje za goste koji u vašem smještaju traže oazu opuštanja i zabave. U moru dodatnog sadržaja, jacuzzi je definitivno jedna od isplativijih i kvalitetnijih ideja.


4. Vrt s domaćim proizvodima

Interes za ekološkim putovanjima sve više raste, a zelena grana turizma postaje sve značajnija. Gosti željeni kvalitetne hrane dolaze u kuću u prirodi kako bi konzumirali hranu nastalu na lokalnim poljima. Želite li vašim gostima ponuditi kvalitetnu domaću hranu, možete se potruditi oko uređenje malog vrta uz kuću za odmor. Gosti će cijeniti vaš trud, posebice ako će povrće s vrta moći iskoristiti u pripremanju hrane u kući za odmor.


igralitše za djecu u kući za odmor


5. Dječje igralište za goste s djecom

Dječje igralište je neizostavan dio dodatnog sadržaja za kuće koje žele privući obitelji s djecom. Investiranje u dječje igralište nije veliko, a moglo bi vam značajno poboljšati turističke rezultate tijekom čitave godine. Dječje igralište uglavnom sadrži tobogan s ljestvama, kao i neizostavne ljuljačke. Dakako, takav sadržaj je velika pogodnost planirate li smještaj iznajmiti gostima s djecom.

 

6. Društvene igre za mlade i stare

Gosti su danas navikli na mnogo standardnog sadržaja, a društvene igre, posljednjih godina, polako pribrajamo u tu standardnu ponudu smještaja. Društvene igre odlične su za zabavu unutar kuće prilikom lošeg vremena, a mogu zabaviti i stare i mlade posjetitelje. Nabavite nekoliko popularnih društvenih igara pa ih ponudite vašim gostima kao dio standardne ponude smještaja. S društvenim igrama ne možete pogriješiti jer ih obožavaju gotovo svi.


ključevi za kuću za odmor


7. Samostalan check-in na zadovoljstvo gostiju

Iako je lijepo da goste dočeka domaćin, sve više gostiju žudi za time da ih ni u jednom trenutku ne smeta u smještaju. Dakle, veliki broj gostiju domaćina smještaja ne želi vidjeti ni prilikom dolaska u smještaj, što je win-win situacija za obje strane. Zahvaljujući bravama s pinovima i kutijama s ključevima, moguće je omogućiti gostima jednostavan samostalni check-in, pri čemu će gost u svakom trenutku imati intimu prostora samo za sebe. Neki će se gosti obradovati domaćinu, neki neće – a na vama je da odgonetnete što vaši gosti žele od sadržaja u kući za odmor.

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Pomak turističkog iskustva - je li još samo nebo granica?

Kako koristiti ChatGPT u iznajmljivanju privatnog smještaja?

I privatni iznajmljivači u prioritetnoj skupini za cijepljenje protiv koronavirusa

Domaćin na hrvatski način: Noviteti za privatne iznajmljivače s konferencije HOST 2019. London

12 pitanja koji vode do efikasnog oglašavanja apartmana

KVIZ UTORKOM: 10 hrvatskih inovatora i vizionara čije ideje bismo trebali poznavati

Osvetnički turizam - prilika za brži oporavak industrije putovanja?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Posteljina za smještaj: 7 savjeta za odabir najbolje posteljine za apartmane i kuće za odmor

​Kad započinje sezona rezervacija smještaja i kako se kvalitetno pripremiti?

Popularno: