Aktualno
492

Dodijeljene prve oznake kvalitete True Zagorje Home

"True Zagorje Home" je naziv oznaka kvalitete obiteljskog smještaja koja se dodjeljuje domaćinima Krapinsko-zagorske županije

9. prosinca 2022., prvih deset iznajmljivača privatnog smještaja u Krapinsko-zagorskoj županiji je dobilo oznake kvalitete "Zagorje - Bajka na dlanu - True Zagorje Home". Oni su zadovoljili kriterije programa koji cilja na podizanje kvalitete usluga smještaja, razvoj ponude i usklađivanje s načelima održivog turizma. Na poziv programa se odazvalo 11 kuća za odmor na području Zagorja, ali je u međuvremenu jedna prodana. 


Zagorje - bajka na dlanu - True Zagorje Home

Inače Zagorje broji 125 kuća za odmor čija se kvaliteta stalno podiže. 34 kuće imaju u svojoj ponudi bazen, a voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije Sanja Škrinjar se nada kako će programom True Zagorje Home potaknuti i ostale iznajmljivače na ulaganja u podizanje kvalitete svoje smještajne ponude uz različite dodatke smještaju.

"Vjerujem da će ovo biti dodatni poticaj drugima da uđu u projekt jer ono što je najveći benefit je upravo ta dodatna promocija kroz kanale Turističke zajednice, web stranicu, kampanje na društvenim mrežama koje ćemo raditi i slično. S obzirom na to da se u vrijeme pandemije javio porast kategorizacije kuća za odmor, vjerujem da možemo postati itekako važna destinacija što se tiče obiteljskog smještaja koji je sve traženiji i smatram da ćemo iz godine u godinu samo rasti po tom pitanju", izjavila je Škrinjar.

 

Intiman karakter Zagorja već privlači goste "dubljeg džepa"  koji dolaze i ljeti. Ostaju minimalno tjedan dana kako bi doživjeli sve ono što Zagorje nudi, kao i imali mirnu bazu za dnevne posjete Zagrebu, Plitvičkim jezerima…


Natječaj za domaćine u veljači

Nazočan je bio i Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije koji je istaknuo kako su u županijskom proračunu za iduću godinu već osigurana sredstva u vrijednosti od pola milijuna kuna za Turističku zajednicu KZŽ, a bit će raspisan i natječaj za male iznajmljivače u veljači kao poticaj zagorskim domaćinima da u svoj objekt uvedu nove sadržaje.

Ponosni vlasnici oznake kvalitete su Hiža i vila, Sunrise hill, Villa Jakop Hof, Hygge hill, DoRoTA, Cvetkova hiža, Fančita, Diva, Rukova hiža i Divinus holiday house.
Spremi

Relax Adria - tri dana opremanja apartmana

​Gosti stižu - saznajte aktualne mjere prelaska granica

Check-in gostiju i kako dolazak u smještaj učiniti pamtljivim

Domaćin na hrvatski način

Otkazivanje rezervacije od strane gosta i od strane iznajmljivača

Turizam poslije pandemije - sve poželjnija dulja putovanja u manja turistička odredišta

U privatnom smještaju odjavljeno oko 14 tisuća kreveta, kapaciteti drugih vrsta komercijalnog smještaja rasli

Bijela boja zidova: 6 savjeta zašto odabrati bijelu boju za zidove

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

"Prođe li ovaj prijedlog Zakona o pomorskom dobru, Hrvatska se može oprostiti od turizma u privatnom smještaju"

Teško je naći dobra (domaćeg) čovjeka - manjak radnika obilježit će turističku 2023.

Popularno: