Aktualno
2.3K

Dodijeljene prve oznake kvalitete True Zagorje Home

"True Zagorje Home" je naziv oznaka kvalitete obiteljskog smještaja koja se dodjeljuje domaćinima Krapinsko-zagorske županije

9. prosinca 2022., prvih deset iznajmljivača privatnog smještaja u Krapinsko-zagorskoj županiji je dobilo oznake kvalitete "Zagorje - Bajka na dlanu - True Zagorje Home". Oni su zadovoljili kriterije programa koji cilja na podizanje kvalitete usluga smještaja, razvoj ponude i usklađivanje s načelima održivog turizma. Na poziv programa se odazvalo 11 kuća za odmor na području Zagorja, ali je u međuvremenu jedna prodana. 


Zagorje - bajka na dlanu - True Zagorje Home

Inače Zagorje broji 125 kuća za odmor čija se kvaliteta stalno podiže. 34 kuće imaju u svojoj ponudi bazen, a voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije Sanja Škrinjar se nada kako će programom True Zagorje Home potaknuti i ostale iznajmljivače na ulaganja u podizanje kvalitete svoje smještajne ponude uz različite dodatke smještaju.

"Vjerujem da će ovo biti dodatni poticaj drugima da uđu u projekt jer ono što je najveći benefit je upravo ta dodatna promocija kroz kanale Turističke zajednice, web stranicu, kampanje na društvenim mrežama koje ćemo raditi i slično. S obzirom na to da se u vrijeme pandemije javio porast kategorizacije kuća za odmor, vjerujem da možemo postati itekako važna destinacija što se tiče obiteljskog smještaja koji je sve traženiji i smatram da ćemo iz godine u godinu samo rasti po tom pitanju", izjavila je Škrinjar.

 

Intiman karakter Zagorja već privlači goste "dubljeg džepa"  koji dolaze i ljeti. Ostaju minimalno tjedan dana kako bi doživjeli sve ono što Zagorje nudi, kao i imali mirnu bazu za dnevne posjete Zagrebu, Plitvičkim jezerima…


Natječaj za domaćine u veljači

Nazočan je bio i Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije koji je istaknuo kako su u županijskom proračunu za iduću godinu već osigurana sredstva u vrijednosti od pola milijuna kuna za Turističku zajednicu KZŽ, a bit će raspisan i natječaj za male iznajmljivače u veljači kao poticaj zagorskim domaćinima da u svoj objekt uvedu nove sadržaje.

Ponosni vlasnici oznake kvalitete su Hiža i vila, Sunrise hill, Villa Jakop Hof, Hygge hill, DoRoTA, Cvetkova hiža, Fančita, Diva, Rukova hiža i Divinus holiday house.
Spremi

Humanitarna akcija More ljubavi: Istarski iznajmljivači za potrebitu djecu

Boravišna pristojba – što iznajmljivači apartmana imaju s tim?

Kakvim gostima se nadati izvan glavne sezone?

Nova vrsta luksuza - smještaj kod domaćina u izoliranim ruralnim područjima

Turizam 2021. u brojkama - drukčija očekivanja gostiju i planovi za putovanja u 2022. godini

Krovni prozor: Koje su prednosti i nedostaci krovnog prozora?

​Ne budi ovakav iznajmljivač smještaja!

Briga o gostu vaše je najbolje poslovno ulaganje!

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

"Prođe li ovaj prijedlog Zakona o pomorskom dobru, Hrvatska se može oprostiti od turizma u privatnom smještaju"

Teško je naći dobra (domaćeg) čovjeka - manjak radnika obilježit će turističku 2023.

Popularno: