Dizajn
9.5K

Bambusov parket: Koje su prednosti i nedostaci parketa od bambusa?

Razmišljate o postavljanju parketa od bambusa? Zanima vas koje prednosti i nedostatke donosi bambusov parket? Kako podnosi vlagu i može li se koristiti u kombinaciji s podnim grijanjem?

Bambusov parket je vrlo popularan izbor među tropskim parketima i dizajneri ga često koriste kod uređivanja raznih domova i modernih prostora. Napravljen od poprilično izdržljivog drveta bambusa, ovaj parket zbog svojih tropskih svojstva ponešto drugačije reagira na promjene vlage u prostoru. Bitne karakteristike bambusovog parketa saznajte u nastavku:

 

Bambusov parket je iznimno čvrst i izdržljiv

Prešanjem bambusovih vlakana nastaje iznimno čvrst i otporan materijal koji se danas koristi u raznim prigodama, od izrade namještaja i polica pa sve do parketa. Bambusov parket može se pohvaliti iznimnom čvrstoćom i izdržljivosti što ga čini pogodnim kandidatom za razne prostore i uvjete. Zahvaljujući svojim svojstvima čvrstine i robusnosti, bambusov parket će uz pravilno održavanje trajati dugo.

parket od bambusa


Predivne nijanse parketa od zlatnožute do tamno smeđe

Uz to što je iznimno izdržljiv, bambusov parket donosi i predivnu teksturu koja će upotpuniti atraktivan izgled modernog dizajna doma ili apartmana. Bambus donosi širok raspon nijansi boja, od zlatno žute pa sve to tamno smeđe boje. Predivne bambusove boje sjajno se nadovezuju na atraktivnu unutrašnjost modernih prostora i zbog toga je bambusov parket sve češći izbor dizajnera i kupaca.

 

Važnost održavanja optimalnih uvjeta za bambusov parket

Bambusov parket dolazi iz tropskih krajeva i samim time je više sklon vlažnijim uvjetima u prostoru. Previše suh prostor s previsokom temperaturom nije nimalo pogodan za bambusov parket i prije ili kasnije će doći do razilaženja i pukotina u parketu. Idealna temperatura za bambusov parket nije viša od 20 stupnjeva, dok bi vlažnost prostora trebala iznositi od 50-60%. Zbog ovih svojstava, određene vrste bambusovog parketa nisu pogodne za korištenje u kombinaciji s podnim grijanjem.

bambusov parket za dnevni boravak

 

Bambusov parket idealan za kupaonicu i kuhinju

Zbog svojih svojstava i odlične prilagodbe na nešto vlažnije uvjete, bambusov parket se može bez problema koristiti u kupaonici i kuhinji. U tim prostorijama nastaje dovoljno vlage koja zapravo odgovara bambusovom parketu pa ne trebate brinuti da će doći do nekih većih oštećenja. Dakako, zbog svoje čvrstoće, bambusov parket u kuhinji biti će otporan i na eventualne udarce nekih predmeta u pod, što je samo još dodatan razlog za postavljenje ovog parketa u kuhinju.

Spremi

Bizarne turističke atrakcije: Zašto ova kada košta čak 900.000 dolara i je li najskuplja na svijetu?

Besplatno pruzimanje priručnika za postavljanje fotonaponskih ćelija na krov kuće

S 36 turista na jednog stanovnika, Dubrovnik postao sinonim za masovni turizam u Europi

Kako postati iznajmljivač u sedam koraka

Novi zakoni na savjetovanju s javnošću: Umjesto boravišne, plaćat ćemo turističku pristojbu

Tepisi roze boje: Može li se rozi tepih kvalitetno uklopiti u interijer i kako?

Osvetnički turizam - prilika za brži oporavak industrije putovanja?

Sezona je bila jako dobra, može li sljedeća biti još bolja? Property management agencija Irundo savjetuje kako se pripremiti za turističku 2023.

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Kada su tepisi visokog flora bolja opcija od tepiha ravnog tkanja?

Podovi od bambusa: Jesu li bambusovi podovi u trendu i zašto ih dizajneri koriste?

Popularno: