Četiri su jednostavna koraka prijave za nagradu Najiznajmljivač 2024. koja traje do 30. rujna. Jedina je to domaća akcija vrjednovanja izvrsnosti isključivo u privatnom smještaju. Posebno se ocjenjuje održivost, ostalim parametrima je kreativnost zajednička

Biti izvrstan u bilo kojem poslu, nije lako. Izvrsnost traži posvećenost i trud. Biti izvrstan iznajmljivač višestruko je teže. Domaćini obiteljskog smještaja moraju savladati brojne vještine kako bi bili izvrsni u svom poslu. Moraju biti izvrsni u marketingu, izvrsni u ugostiteljstvu, izvrsni u dizajniranju smještaja i iskustva gostiju. Otkud uopće krenuti kako bismo radili na izvrsnosti?

Nagrade koje se dodjeljuju najboljima, poput akcije Najiznajmljivač u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Novoga lista, koju podržava Ministarstvo turizma, mogu biti nit vodilja u našim aktivnostima ka unaprjeđenju usluga.
 

Najiznajmljivač je jedina domaća akcija koja je usmjerena isključivo ka prepoznavanju izvrsnosti iznajmljivača privatnog smještaja

Natječaj za nagradu Najiznajmljivač nam pruža smjernice kako biti bolji, na što se fokusirati u izgradnji prepoznatljivosti. Promovira najvažnije postavke za podizanje kvalitete hrvatskog turizma iz Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i pri tome ističe važnost privatnog smještaja u domaćoj turističkoj ponudi koji znači udio od 60% ukupnih hrvatskih smještajnih kapaciteta.


Najiznajmljivač 2024. = kreativnost

Nagrade Najiznajmljivač se dodjeljuju u tri osnovne kategorije: apartmani, kuće za odmor i vile. Posebne nagrade se dodjeljuju iznajmljivačima koji u svom poslovanju uspješno primjenjuju načela održivog turizma.

Što to Najiznajmljivač promovira i ocjenjuje kod nagrađenih domaćina?

U srži izvrsnosti je kreativnost. Elementi za ocjenjivanje su posebnost i kreativni odmak od ostale smještajne ponude.

Ocjenjuje se još:

1. Razina usluge i širina ponude
2. Komunikacija s gostima
3. Prosjek ocjena na platformama za oglašavanje smještaja
4. Kvaliteta promotivnih materijala
5. Funkcionalnost web stranice
6. Aktivnost na društvenim mrežama
7. Ostale nagrade i priznanja, uključujući oznake kvalitete ako ih objekt ima

Održivost objekta se procljenjuje kroz sljedećih devet parametara:

1. Uređenje okoliša autohtonim biljnim vrstama
2. Informiranje gostiju o poželjnosti štednje vode
3. Korištenje štedljivih slavina i tuševa uz redovito održavanje
4. Kontrola sustava i sprječavanje gubitaka vode
5. Nabava proizvoda za osobnu higijenu s eko oznakom ili izrađenih od prirodnih sastojaka
6. Korištenje deterdženata s eko certifikatom ili izrađenih od prirodnih sastojaka
7. Odvojeno sakupljanje reciklabilnog otpada
8. Korištenje štedljivih žarulja u najmanje 80% rasvjetnih tijela
9. Korištenje barem 80% uređaja "A" ili višeg energetskog razreda
 

Dulja sezona za Najiznajmljivače

U 2024. godini, nagrade Najiznajmljivač će se dodijeliti 5. put zaredom. Pobjednici iz 2022. tek sada procjenjuju vrijednost dobivenih nagrada koje pokazuju da Hrvatska može biti cjelogodišnja destinacija i da je zanimljiva svaka njena regija.

Tatjana i Miro Štimac

Tatjana Štimac sa suprugom Mirom (Foto: Edi Prodan)


“Naša titula je primljena odlično, definitivno nam je pomogla u povećanju obima posla, svaki gost koji dođe i vidi našu nagradu kaže da je zaslužena, pa čak i više od toga. Vraćaju nam se stari gosti, tako da smo prezadovoljni i presretni”, kaže Tatjana Štimac, koja u svojem objektu Moj hir u Stankovu iznajmljuje sobe.
 

Stankovo je maleno mjestašce na padinama Plješivice, na putu između Jastrebarskog i Okića, sa samo 378 stanovnika, kojeg je upravo nagrada Najiznajmljivač za Štimac ucrtala u turističke karte

Nagrađena Jasna Colnar, iznajmljivačica kuće za odmor Mali medo u Bužimu, pomogla je u promociji Gospića i okolice. Od spominjanja u popularnoj HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” preko brojnih objava u medijima i na društvenim mrežama, Mali medo bilježi rast interesa i oduševljenja gostiju.

Mali medo - Bužim

Mali medo - Bužim


“U Bužimu se radi niz kuća za turizam, mislim da je vodeće malo mjesto po broju kuća što se namjenski grade za turističko poslovanje. Nadam se da je i ovaj naš mali raj doprinio tome da se prepozna kakav turistički potencijal ima Lika”, ističe Colnar.
 

Bez ideje nikada

Iako je nagrada Najiznajmljivač u rukama, Colnar i dalje ulaže u kvalitetu svog smještaja. Zog za boće, manji zip-line... i još mnogo toga će Mali medo uskoro ponuditi svojim gostima.
 

Ovo je posao u kojem se može biti beskrajno kreativan, a nagrada Najiznajmljivač je prilika da se ta kreativnost vidi i svidi gostima

Brod na Kupi, Županići u Istri, Rovinj, Osijek, Split, Mali Lošinj, Sveti Filip i Jakov tek neka su od naših gradova i mjesta u koja su otputovale nagrade Najiznajmljivač prijašnjih godina.

Već ovu godinu nagrada može stići u vaše mjesto ili grad, jednostavnom prijavom za nagradu Najiznajmljivač.

Prijava na web stranici Najiznajmljivaci-Prijavi-se je jednostavna - u samo 4 koraka. Prijave traju do 30. rujna 2024., a finaliste ćemo pričekati do studenoga. 

Neka vaša kreativnost bude vidljiva, vidimo vas u studenom među finalistima!

Spremi

87% turista na putovanju i u smještaju najviše cijeni sigurnost

Upoznajmo svoje goste (1) - Nijemci

KVIZ UTORKOM: 10 pitanja o ljudima i čarima čarobnoga Zagorja

Otvorene prijave za Ružu Zagrebačke županije 2024.

Koliko često treba mijenjati jastuke?

Prednosti korištenja PMS-a i Channel Managera u obiteljskom smještaju

Turističke zajednice izdale upute o testiranju na COVID-19 za strane turiste

5 brzih savjeta kako se riješiti vlage u sobi

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Digitalizacija uspjeha: OTA Sync rješenje štedi novac i vrijeme

Popularno: