Uradi sam
16.2K

Uradi sam: Prigodno i svakodnevno – vješalica za apartman

Zapravo, u pitanju je vješalica za odjeću ili za božićne ukrase, a možemo je staviti u apartman ili nekome pod bor. Ovu zanimljivu i atraktvnu vješalicu nećete pronaći u trgovinama, ali - možete ju napraviti sami

Budi sam svoj majstor ili do it yourself (diy), u dvije riječi bi se to moglo reći – ništa lakše. Opustimo se, blagdani su pred vratima, a sva svoja očekivanja prebacimo na leđa nove godine koja nam se smiješi pred vratima. Zaboravimo načas apartmane, rezervacije smještaja, upite za smještaj, recenzije gostiju, boravišne pristojbe, turističke članarine i sve ono čime smo obilježili ovu godinu. Ništa lakše, je l` da?!

Neki od nas to neće moći jer su njihovi apartmani, sobe i kuće za odmori popunjeni i za vrijeme ovih blagdana. A mi ostali koji čekamo novu turističku sezonu, možemo se opustiti u krugu najmilijih, odmoriti, a možda malo i zasukati rukave te napraviti nešto sami. Nešto poput ovog zgodnog stalka za božićne ukrase koji može funkcionirati i kao vješalica za odjeću. Možemo ga pokloniti nekome u ovo vrijeme darivanja ili objesiti na zid našeg apartmana kao jedinstven i praktičan ukras.


Sve što nam je potrebno:

  • 4 letve
  • 6 -10 čvrstih grana
  • ljepilo za drvo
  • bušilica
  • šarafi
  • boja ili lak za drvo
  • kistovi
  • kuke za vješanje na zid
  • kvadratni okovi
  • ne smijemo zaboraviti niti radnu i zaštitnu odjeću (rukavice, naočale, itd.)


1. korak: Mjerenje i izrada okvira

Koliku ćemo policu izraditi, ovisi o prostoru za kojeg smo ju predvidjeli ili o duljini letvi kojima raspolažemo. Idealna širina letve je 10-ak centimetara, a sav potreban materijal možemo kupiti u centrima za građenje i opremanje. U svakom slučaju, trebaju nam 2 dulje i 2 kraće letve kako bismo složili pravokutni okvir vješalice.

Pripremljene letve je potrebno spojiti čvrsto kako bi vješalica mogla izdržati težinu koju će nositi. Za to smo pripremili ljepilo za drvo, vijke pa čak i kvadratne okove kojima ćemo dodatno učvrstiti okvir. Kvadratni okovi mogu biti i s ornamentom što može podići estetsku vrijednost našeg unikatnog uratka.

Uradi sam - vješalica za apartman


2. korak: Rezanje grana na visinu okvira

Ovaj korak je najzahtjevniji. Za rezanje grana je najbolje imati obodnu pilu tako da odrezani rubovi budu ravni. Duljina grana se mora dobro poklapati s visinom vješalice kako bismo ih što lakše učvrstili unutar okvira i kako bi, u konačnici, vješalica izgledala što ljepša.


3. korak: Učvršćivanje grana

Bušilicom ćemo izbušiti okvir i granu da bismo ih naknadno spojili s vijkom. Bušit ćemo polako kako ne bismo granu raspolovili. Isti postupak ćemo primijeniti na vrhu i na dnu okvira, a potom zašarafiti vijke kojima ćemo učvrstiti grane i čitavu konstrukciju. 
 

4. korak: Montiranje kvačica

Na stražnju stranu okvira ćemo montirati kvačice kako bismo vješalicu mogli objesiti na zid.
 

5. korak: Kozmetički zahvati

Naša vješalica je skoro gotova, ostali su samo još zahvati kojima ćemo joj dodati estetsku vrijednost. Sa silikonom za drvo ćemo zapuniti eventualne rupe, brusnim papirom ukloniti špranje i neravnine te na kraju prebojati vješalicu kojom god bojom želimo. Letve, koje možemo kupiti po pristupačnim cijenama, su najčešće one borove. Vješalicu čitavu možemo premazati samo prozirnim lakom ili lakom premazati samo okvir koji će ostati u boji borovine, a granama dodati neki posve drugi ton. Igrajmo se.

Uradi sam - vješalica za apartman
Prepustite se mašti i ove božićne blagdane poklonite – sebi novu vještinu izrade vješalice, a nekome dragome ovaj jedinstveni stalak za božićne ukrase i svakodnevnu vješalicu za odjeću, sve u jednom, i sve to iz vaše radionice. Želimo vam ugodne blagdane!
Spremi

GTP Stolice & Oprema za ugostiteljstvo: Dobar dizajn interijera privlači goste i podiže cijene noćenja

Sigurnost na internetu u 9 koraka - zaštitimo se od krađe osobnih podataka

Obvezna prijava obračuna članarine turističkoj zajednici do kraja veljače za privatne iznajmljivače

Pozeleni! Ne od muke, već kao dio European Tourism Going Green 2030 projekta

Upoznajmo svoje goste (1) - Nijemci

Ribolovni turizam - vrhunski turistički proizvod za ljubitelje brodova, obala i riba(ra)

3T konferencija 2020.: Je li održivi turizam naša prilika? (ODGOĐENO)

Koliko trebaju iznositi brzine interneta u apartmanu i zašto?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Ponudimo domaće: Salenjaci - najpoznatija slastica kontinentalne Hrvatske

Uradi sam: Jednostavna polica s ljestvama

Popularno: