Uradi sam
603

Kako pospremiti božićne ukrase i sačuvati ih za iduću godinu?

Zanima vas kako pospremiti božićne ukrase za iduću godinu? Na što sve trebate pripaziti kod spremanja i kako ukrase sačuvati za idući Božić i Novu godinu?

Pospremanje božićnih ukrasa je važan korak kod raspremanja božićnog drvca, želite li sačuvati ukrase za iduću godinu. Pažljivim rukovanjem, pospremanjem i čuvanjem, vaši će ukrasi biti u top stanju dugo godina. Na što sve pripaziti kod pospremanja božićnih ukrasa?


Božićne ukrase pažljivo skinite s drvca

Kako ne bi došlo do lomljenja ukrasa pri padu na pod, važno je pažljivo skinuti sve ukrase s bora. Krenite od ukrasa koje ste zadnje postavili na bor jer će njihovo uklanjanje biti lakše. Pažljivo skidajte kuglicu po kuglicu, ukras po ukras s bora.


skinuti ukrase s drvca


Kuglice i ukrase stavite u čvrste kutije

Božićne kuglice i ukrase potrebno je odložiti u čvrste kutije koje mogu pružiti dovoljno sigurnosti kasnije kod skladištenja. Ukoliko se radi o lako lomljivim kuglicama od stakla, svakako iskoristite prednosti spužve i vate koju možete dodati u kutiju. Kuglice i ukrase pažljivo odlažite u kutiju pazeći pri tome da ne dođe do oštećenja ukrasa.


Razdvojite različite vrste ukrasa 

Ako na vašem božićnom drvcu imate različite vrste ukrasa i kuglica, poželjno je različite vrste spremiti u odvojene kutije. Odnosno, kuglice i ukrase možete spremiti u različite pregrade unutar jedne kutije. Ideja je ne pomiješati različite vrste ukrasa kako ne bi došlo do oštećenja s obzirom na djelovanje različitih vrsta materijala. Odvajanjem različitih vrsta ukrasa, produžit ćete vijek života tih ukrasa.


pospremanje božićnih ukrasa s drvca


Pospremite božićne ukrase na prigodno mjesto

Finalni korak pospremanja božićnih ukrasa svakako je spremanje kutija s ukrasima na prigodno mjesto. Ukrasi ne smiju biti izloženi pretjeranoj vlazi, hladnoći, ali ni svjetlosti. Stoga, pronađite neko tamno i temperaturno stabilno mjesto na kojem će vaši ukrasi biti na sigurnom. Ako su ukrasi pospremljeni u slabe kartonske kutije ili vrećice, pobrinite se da ne dođe do gužvanja tih kutija tijekom vremena.

Spremi

Uradi sam: Adventski kalendar sa slatkom dobrodošlicom gostima

Može li privatni iznajmljivač izdati R1 račun?

5 razloga zašto je Facebook bolji od Google AdWordsa za oglašavanje smještaja

Zašto su hrvatska skijališta već godinama veliki gubitnici domaćeg turizma?

Savjeti uspješnih domaćina: Jednostavna anketa gostiju je neprocjenjiva

20 zabavnih činjenica o putovanjima i turizmu

​10 lekcija koje nas je 2017. godina naučila o turizmu

Što iznajmljivač mora imati u apartmanu i koji su noviteti kod kategorizacije smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Iznajmljivanje vikendice: Kako započeti s iznajmljivanjem i koliko je novca moguće zaraditi?

Je li čišćenje snijega ispred kuće za odmor i apartmana dobra ili loša ideja?

Popularno: