Uradi sam
21.7K

Renoviranje stana za najam: 5 načina za prekrivanje oštećenih podova

Renoviranje apartmana je iscrpljujuće i skupo - dogodi se lako da ostanemo bez vremena ili dovoljno novca za urediti sve odjednom. Evo nekoliko ideja za osvježavanje čitavog prostora i prekrivanje dotrajalog poda naših apartmana

Oštećeni pod u apartmanu zbilja može pokvariti cjelokupan dojam i odmah na prvu izazvati neugodne emocije kod naših gostiju. Nekvalitetne i okrznute pločice, izlizani parketi ili pohabani linoleum - i sami ćemo bježati od pogleda na taj nesretni pod! Nije ni čudo kakav je, s obzirom na to koliko nogu protapka preko njega i koliko puta ga prebrišemo u samo u jednoj sezoni...

Ne brinite, postoje načini da taj isti pod privremeno učinimo podnošljivim ili čak potpuno nevidljivim za vrijeme boravka naših gostiju u apartmanu. Osim toga, postoje jeftinije alternative renoviranju apartmana od mijenjanja čitavog poda.

Svoju tužnu kupaonicu ili kuhinju možemo pretvoriti u plesni podij na kojem će naši gosti plesati svoj mali sretni ples zbog ugodnog odmora u pod našim krovom.

Sigurno postoji više načina za osvježenje poda i, uz njega, kompletnog interijera - odabrali ovih 5 koji se čine jednostavnijima za održavanje i koji vizualno podižu prostor.


Vinil podne obloge

Najlakša i najjeftinija mogućnost prekrivanja neuglednog poda su samoljepljive naljepnice za pod od vinila, čiji bi nas naziv lako mogao zavarati. Međutim, izuzetno su profesionalne i moćne te jednostavne za postavljanje i skidanje.

Postoji i nešto skuplja varijanta, tzv. podne obloge s klik sistemom čije postavljanje je još jednostavnije, a i zamjena u trenutku kada se obloge istroše.

Renoviranje stana za najam: 5 načina za prekrivanje oštećenih podova Vinil ploče

Dolaze u različitim oblicima i dezenima, a za osvježenje podova u apartmanima bi bilo najbolje odabrati neutralne i svijetle tonove koji se uklapaju u prostore svih veličina i stilova. Trebamo li naglašavati da se cijene kreću od nižih za nekvalitetnije i manje maštovite obloge do visokih za luksuzne vinile (LVT ploče) koji su izuzetno otporni na habanje, pa čak i vatrootporni, a imaju i izraženu estetsku vrijednost.


OSB ploče umjesto parketa

Iako su namijenjene prvenstveno za izolaciju, OSB ploče su jeftin i siguran način da potpuno prekrijemo neugledan pod, a prostoru dodamo toplinu koja će svakog gosta ostaviti bez teksta. U pravilu su 3 do 4 puta jeftinije od parketa, a postavljanje je jednostavnije.

Renoviranje stana za najam: 5 načina za prekrivanje oštećenih podova - OSB

Najskuplji zahvat kod ovog načina prekrivanja pohabanog poda je lakiranje, koje je obvezno kod prekrivanja OSB pločama jer tako eliminiramo mogućnost da se netko nabode ili podere čarapu na gruboj teksturi ploča.


Klik laminati

Ne odustajte odmah od ove ideje! Uklopni laminati nude brojne prednosti primjene kod iznajmljivanja smještaja: nevjerojatno se jednostavno ugrađuju, imaju prilično elegantan realistični izgled i izuzetno povoljnu cijenu. Osim toga, dostupni su gotovo svugdje i dizajnirani za sve ukuse.

Renoviranje stana za najam: 5 načina za prekrivanje oštećenih podova - laminati


Bogat sloj boje

Ovo je jednostavan način popravljanja drvenih podova kojima je potrebno renoviranje, a izbor boja i završnog sjaja je sve veći i izvanredniji.

Renoviranje stana za najam: 5 načina za prekrivanje oštećenih podova - Boja
(Neke od fotografija su preuzete s portala Freshome, Parisforino Design i 3D Warehouse)​

Naravno, moramo biti svjesni da povratka nema, boja se baš jednostavno ne uklanja. Ali ako je stanje postojećih podova nepopravljivo, a ne možemo mijenjati pod, nanošenje debelog sloja postojane boje je jednostavan i jeftin način da ih obnovimo barem za još jednu sezonu.


Tepih ploče od zida do zida

Svi znamo da je tepihe teško održavati u apartmanima, sobama i kućama za odmor, ali i da smo obvezni kraj svakog ležaja imati "tepih koji se ne kliže, uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom" a prema još aktualnim pravilnicima o kategorizaciji.

Renoviranje stana za najam: 5 načina za prekrivanje oštećenih podova - Tepih

Međutim, tepisi, tepisoni i tepih ploče nisu nimalo nepopularni u uređenju interijera hotela, a postoji i vrlo zanimljiv razlog zašto je to tako. Primjerice, zbog čega se stavljaju tepisi u trgovine shopping centara između polica s proizvodima? Zato što ljudi vole hodati po mekanim podovima. Čista psihologija je u pitanju, instinktivno se dulje zadržavamo na udobnim mekanim podlogama koje gode našim stopalima.

Zato tepih nikada nije loš izbor kod prekrivanja oštećenih podova. Suvremeni materijali tepiha koji su namijenjeni prostorima s velikom prometom cipela, lakše se održavaju, a na raspolaganju su nam i alati za čišćenje, poput usisavača s pjenom koji će ostaviti miris svježine i čistoće u našim apartmanima. 

 


Iako je uglavnom muka, uređenje apartmana može biti i zabavno. Fokusirajmo se na to zabavno i dodajmo pečat svoje osobnosti našem smještaju za veće zadovoljstvo gosta.  

Spremi

Domaća ćakula: Kako je tata Zvonko parangalom spajao mlado i staro, domaće i strano

Europski turistički i putnički sektor traži hitno usklađivanje ograničenja putovanja među EU zemljama

PDV ID broj za privatne iznajmljivače

Opremanje apartmana za osobe s invaliditetom

​Što je phishing i kako ga prepoznati?

5 razloga zbog kojih gosti rezerviraju privatne apartmane kad idu na mora, oceane

Novi zakoni na savjetovanju s javnošću: Umjesto boravišne, plaćat ćemo turističku pristojbu

Turističke zajednice izdale upute o testiranju na COVID-19 za strane turiste

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Uradi sam: Adventski kalendar sa slatkom dobrodošlicom gostima

Kako odabrati idealan klima uređaj za apartman i održavati ga u vrhunskom stanju

Popularno: