Uradi sam
6.5K

Kako dekorirati sobu ili apartman za jesen - odlični savjeti za svakoga

Želite urediti sobu ili apartman u jesenskom ozračju? Tražite način kako jednostavnim promjenama dočarati jesen u svojem domu? Zanima vas koji će dekorativni elementi najbolje dočarati razdoblje jeseni i koje boje preferirati u dekoriranju za jesen?

Stigla je jesen i pravo je vrijeme da svoju sobu ili apartman dekorirate u jesenskome raspoloženju. Nekoliko malenih promjena vašem će domu udahnuti jednu potpuno novu atmosferu u kojoj ćete se lako i ugodno opustiti. Ako vas zanima kako dekorirati sobu ili apartman u jesenskom ozračju, svakako provjerite savjete ispod.


jesenske boje kod uređenja doma


Birajte jesenske boje za bolji ugođaj

Iako mnogi od nas ne vole jesen jer vodi ka hladnom zimskom vremenu, činjenica je da jesenskim bojama i šarenilu rijetko tko može odoljeti. Predivna priroda prošarana raznim ugodnim i lijepim bojama, podsjeća nas da je promjena sastavni dio našeg života. Kako biste jesensko ozračje prirode prenijeli u svoju sobu ili apartman – svakako se poigrajte dekoriranjem jesenskim bojama.

Pogledamo li malo oko sebe, jesenske boje prvenstveno obuhvaćaju nježne šarene boje ugodnih tonova. Prije svega, dominantne su narančasta, smeđa i žuta boja koje se međusobno isprepliću u raznim nijansama. Želite li prostoru oko sebe udahnuti jesenski šarm, svakako se poigrajte s prije navedenim kombinacijama boja. Što više elemenata u stanu ili apartmanu poprimi jesenske boje, atmosfera će biti ugodnija.


plodovi jeseni bundeve fotografija


Izložite plodove jeseni na svakom koraku

Jesen je doba u kojem priroda nagrađuje cjelogodišnji trud marljivih ljudi i daruje im mnoštvo raznovrsnih plodova. U obilju zrelih plodova posebno se ističu bundeve koje su simbol jesenskog vremena, a tu su svakako i jabuke, kukuruz i razne druge namirnice. Kako biste u vašem domu dočarali jesensku atmosferu, svakako je poželjeno dovesti dio vanjske atmosfere unutar četiri zida.
 

U dnevnoj sobi iskoristite police koje imate kako biste lišćem i plodovima unijeli dašak jesenske atmosfere u svoj dom.

Maleni stolić u sobi napunite jesenskim plodovima, a ako je moguće napravite jedan jesenski kutak negdje u vašem domu. Izložite sve lijepo što jesen u vašem kraju donosi i osjetite dašak jesenske ljepote i unutar četiri zida. Vaš prostor ukrasite bundevama, jabukama, suncokretima i kukuruzom, odnosno plodovima koji su karakteristični za vaše mjesto stanovanja.


jesen u slikama i dekoracijama


Dočarajte jesen u slikama i dekoracijama

Zidovi bez slika zapravo su isprazni zidovi bez emocija. Kako bi vaša soba, studio ili apartman izgledala živo i ispunjeno potrebne su vam slike na zidovima. S dolaskom jeseni, živahne slike ljetnih tonova možete zamijeniti jesenskim fotografijama umirujućih jesenjih boja. Slike neka budu raznih dimenzija i neka se protežu cjelokupnim prostorom kako biste na svakom uglu imali dašak jeseni.

Povoljne slike možete nabaviti u raznim trgovinama, no ako ste imalo vješti s olovkama, bojicama i kistovima slike možete napraviti i samostalno. Sjajni elementi za crtanje svakako su otpali listovi koje je jednostavno nacrtati i ofarbati, a najbolje dočaravaju atmosferu jeseni. Dakako, na slikama možete obuhvatiti i razne druge plodove jeseni koji će vašem domu udahnuti umirujuću jesensku notu.


jesen boje uređenje doma u bojama jeseni


Istaknite jastučnice i posteljinu jesenjih boja

S obzirom na to da jesen traje samo 3 mjeseca, bilo bi suludo raditi neke ogromne zahvate na unutarnjem uređenju. Dakle, bojanje zidova ili izmjena fotelja nema baš previše smisla, ali nije ni nužna jer jesen možete dočarati puno jednostavnije. Nabavite nove jastučnice za jastuke u vašoj dnevnoj sobi te novu posteljinu za spavaću sobu.

Jastučnice i posteljina neka budu u jesenskim notama, dakle u narančastoj, smeđoj i žutoj boji. Dekoracija ne mora nužno obuhvaćati plodove jeseni jer svaka kombinacija navedenih boja osobu će asocirati na jesensko doba. Nove jastučnice i posteljina relativno su malen trošak, a s obzirom da prekrivaju veliku površinu vašem će domu unijeti veliku dozu jeseni.


kukuruz plodovi jeseni za jesensku dekoraciju


Upalite svijeće za opuštajuću atmosferu

Nakon što ste sobu ili apartman opremili raznim elementima i dekoracijama koje uvelike podsjećaju na jesen, vrijeme je da atmosferu dodatno zagrijete svijećama. Danas u trgovinama možete pronaći veliki izbor svijeća pa finalni odabir ovisi o vašim željama. No, naš je prijedlog da pronađe svijeće u bojama jeseni, koje ujedno donose i nježne mirise jeseni.
 

Predivan plamen mirisnih svijeća koje dočaravaju mirise jeseni u vašem domu, zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Opuštajuće svijeće upotpuniti će čitavu jesensku atmosferu koju ste stvorili u domu te će vama i vašim gostima pomoći u opuštanju. Pripazite jedino da svijeće ne stavljate blizu lišća i jesenskih plodova kako ne bi došlo do požara. Opustite se i uživajte jer jesen je predivna, posebice kada ste okruženi dobrim i dragim ljudima.

Spremi

Potrošnja turista: Koliko se promijenila potrošnja turista u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina?

5 izazova u poslovanju koji su zajednički svim domaćinima

Bazeni po mjeri privatnih iznajmljivača: 5 ključnih stvari na koje treba obratiti pažnju

TZ Vukovarsko-srijemske županije poklanja svojim iznajmljivačima jednogodišnji period oglašavanja na Apartmanija.hr katalozima

Sretan Dan porezne slobode 2020.! Vrijeme je za plaćanje rate paušala poreza na dohodak

​Što je phishing i kako ga prepoznati?

Advent 2017: Adventska putovanja u bolje danas ću, sutra ću

Kome uplatiti, a kome prijaviti obračun članarine TZ?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Kako urediti stari trosjed i fotelju za daljnje korištenje – 5 jednostavnih rješenja

Top 5 savjeta: Kako osigurati kvalitetan WiFi signal u apartmanu za zadovoljstvo gostiju?

Popularno: