Ideje i trendovi
20.1K

Kuće za iznajmljivanje: Koliku novčanu zaradu možete očekivati od iznajmljivanja kuća za odmor?

Zanima vas koliko se novca može zaraditi od iznajmljivanja kuća za odmor? U kojim se hrvatskim regijama najviše isplati iznajmljivati kuće za odmor? Koje sve benefite i troškove donose kuće za iznajmljivanje?

Kuće za iznajmljivanje se mnogima čine kao odlična investicija koja, u relativno kratkom roku, može vratiti uloženi novac. Ipak, situacija često nije tako bajna kako se na prvi pogled čini jer kuće za odmor donose relativno dobar novac, ali postaju isplative tek u roku 20 ili 30 godina.

Ako vas zanima koliku zaradu mogu ostvariti kuće za odmor u pojedinoj Hrvatskoj regiji, svakako nastavite s čitanjem članka. U nastavku vam donosimo popis nekoliko lokacija na kojima je najisplativije graditi kuću za odmor i mjesta gdje se najviše može zaraditi iznajmljivanjem kuće:


predivna kuća za odmor s pogledom na more


Kuća s bazenom i pogledom na more do 50.000 eura

Kuća s bazenom i pogledom na more u Istri i Dalmaciji može kroz godinu zaraditi poprilično lijepe novčane cifre. Atraktivna kuća blizu mora s kapacitetom do 10 osoba može godišnje zaraditi i preko 50.000 eura, iako je prosjek uglavnom nešto ispod te svote. Dakako, godišnja zarada uvelike ovisi o popunjenosti smještaja tijekom godine, no uz mnogo truda i zalaganja kuća može biti popunjena većinu vikenda u godini.

Kuće s bazenom u području Istre i Dalmacije, koje osim bazena imaju i neke dodatne pogodnosti za veće grupe gostiju, mogu postići puno veću cijenu smještaja. Kuća za odmor za 20 i više gostiju može godišnje uprihoditi i preko 100.000 eura što je zaista ogroman novac. No, veće je kuće uglavnom teže popuniti i donose veće troškove održavanja pa je broj efektivno popunjenih vikenda najčešće manji u odnosu na kuće manjih dimenzija.


atraktivna popunjenost kuća za odmor na moru


Klasična kuća ili apartman u priobalnom području

Klasične autohtone kuće za odmor u priobalnom području izgledaju atraktivno, ali ne donose toliko veliki novac kao kuće s bazenom. Svima je jasno kako malen kapacitet smješten u srcu velikih destinacija nikako ne može pružiti istu razinu intime i luksuza kao velika kuća za odmor smještena na atraktivnoj parceli. Stoga, kuća u srcu grada donosi godišnju zaradu uglavnom do 20.000 eura jer je njezina popunjenost sezonalna, odnosno kuća je popunjena samo u jeku top sezone.

Apartmani u priobalnom području, nažalost, donose još manje prihoda pa se godišnja cifra uglavnom kreće oko 10.000 eura. Dakako, cifra uvelike ovisi o kvaliteti apartmana i dodatnom sadržaju kojeg apartman nudi. Nitko ne očekuje da će apartman pružiti identičan komfor i uživanje kao i kuća za odmor, ali uz nekoliko manjih ulaganja definitivno možete postići bolje financijske rezultate. Glavni problem apartmana u odnosu na kuće je što su sezonalni i popunjeni uglavnom samo u srcu sezone.


kuća za odmor u srcu hrvatskog zagorja i međimurja


Kuća za odmor u Zagorju i Međimurju može zaraditi preko 15.000 eura

Kuće za odmor u Kontinentalnoj Hrvatskoj iz mjeseca u mjesec su sve mnogobrojnije, a razlog tome jest odlična popunjenost kuća tijekom čitave godine. Za razliku od priobalnog područja koje vrvi turistima u ljetnim mjesecima, u Kontinentalnoj Hrvatskoj turizam se odvija tijekom čitave godine zahvaljujući različitim događanjima.

Atraktivne kuće za odmor s bazenom u Zagorju, Međimurju i Slavoniji mogu zaraditi preko 15.000 eura godišnje uz dobru popunjenost. Valja naglasiti kako je konkurencija u Kontinentalnoj Hrvatskoj sve brojnija pa iznajmljivači trebaju uložiti dodatan napor kako bi se istaknuli u mnoštvu ponude. Kuće za odmor s bazenom zarađuju duplo više od kuća bez bazena, a posebno su popularne kuće kapaciteta oko 10 ljudi. Dakako, na zagorskim brežuljcima ćete pronaći i romantične vikendice za odmor (za dvije osobe) koje privlače sve veći broj turista.


atraktivna kuća u gosrkoj hrvatskoj za najam


Rustikalna kuća u Gorskoj Hrvatskoj do 15.000 eura

Gorska Hrvatska posebno je popularno odredište u zimskim mjesecima kada se u ovoj regiji turisti mogu zabavljati u zimskim aktivnostima i radostima. Kuće u Gorskoj Hrvatskoj uglavnom su nešto povoljnije nego u ostatku Hrvatske, a njihova popunjenost je sezonalna (zimski turizam) jer ljeti turisti radije potegnu još nekoliko desetaka kilometara do smještaja na moru

Rustikalna kuća u prirodi može vam donijeti do 15.000 eura zarade, posebice ako u svojoj ponudi donosi atraktivan bazen i dodatni sadržaj. Bez bazena, na takvoj ćete kući zaraditi maksimalno do 10.000 eura, a novčana svota uvelike ovisi o trudu koji iznajmljivači ulažu u promociju smještaja. Dakako, svaka dodatna ponuda i aktivnost pridonosi većoj zaradi i boljim turističkim rezultatima.

Spremi

Kupnja apartmana na moru: Je li isplativo kupiti i iznajmljivati apartman na moru?

2. Svjetski kongres sportskog turizma s više od 300 sudionika iz čitavog svijeta

Najčišća zemlja na svijetu je Švicarska, Hrvatska tek na 41. mjestu

Osvrt na 3. Forum obiteljskog smještaja Grada Zagreba

Još samo 3 dana za primjedbe javnosti na prijedlog o povećanju paušala za privatne iznajmljivače

Kibernetička higijena: Niču proljetnice, niču prevaranti i prevarantice - zaštitimo se

50% niža članarina i turistička pristojba u 2021., rokovi plaćanja pristojbe se odgađaju do kraja kolovoza

Vrste borova i jelki: Kako odabrati idealno božićno drvce za vaš dom ili apartman?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Koliko iznosi prosječna cijena najma kuće za odmor i o čemu sve ovisi cijena?

Ručnici za apartman: 5 savjeta za odabir idealnih ručnika za smještaj

Popularno: