Dizajn
2.8K

Zašto su uništene atraktivne kuće u obliku vanzemaljskih NLO letjelica?

Možete li zamisliti život u vanzemaljskim NLO letjelicama? Kako vam se sviđa ideja života u atraktivnim NLO kućama koje podsjećaju na vanzemaljski život?

Atraktivne "vanzemaljske" kuće izgrađene su još davnih dana u Tajvanu, ali su 2010. godine uništene. Vjerujemo da će vas uvelike iznenaditi razlog uništenja ovih atraktivnih i lijepih kuća. Želite li saznati zašto su izgrađene pa uništene Sanzhi UFO Houses?


Sanzhi UFO Houses kao kreativno arhitektonsko rješenje

Sanzhi UFO Houses je bio maleni kompleks od nekoliko kuća koje su svojim oblikom podsjećale na vanzemaljske letjelice. Iako čovječanstvo nikada nije upoznalo vanzemaljce, sama pomisao na život u svemiru mnogima budi kreativnu maštu. Na tragu toga nastale su i atraktivne kuće u pokrajini New Taipei u Tajvanu. Životopisne kuće trebale su odati počast eventualnom vanzemaljskom životu i kreativnosti pojedinih arhitekata, ali su nažalost 2010. godine srušene do temelja.


atraktivne nlo kuće u tajvanu


Zašto su NLO kuće srušene 2010. godine?

Mnogima je još uvijek velika nepoznanica zašto su NLO kuće srušene 2010. godine, unatoč tome što su bile predivan arhitektonski izričaj i oda svemiru. Činjenica jest da Sanzhi UFO Houses zapravo nikada ni nisu završene u potpunosti, već su radovi na ovim atraktivnim kućama stali u jednom trenutku. Spominju se razni razlozi odustajanja od gradnje, od toga da tlo nije bilo dobro pripremljeno, preko toga da su se ispod kuća nalazile neke grobnice pa sve do toga da je investitor ostao bez novca.

Nekako smo najskloniji ovoj zadnjoj varijanti odgovora, odnosno činjenici da je investitoru ponestalo novca za dovršavanje ovih atraktivnih kuća. Slijedom događanja, atraktivne NLO kuće postale su svojevrsno ruglo regije pa su 2010. godine u potpunosti srušene. No, u povijesti će definitivno ostati zabilježen trag kako je Tajvan napravio životopisne NLO kuće koje, nažalost, nikada nisu dočekale svoje prve stanare.

Spremi

Check-in gostiju i kako dolazak u smještaj učiniti pamtljivim

​Nova strategija razvoja održivog turizma najavljuje izmjene propisa za privatne iznajmljivače

Ulaganja u ljude su najvažnija ulaganja u turizam u Hrvatskoj

Turistička članarina još 5 % manja?

Zašto su uništene atraktivne kuće u obliku vanzemaljskih NLO letjelica?

Ulazak u Schengen i 7 globalnih turističkih trendova u 2023.

​5 jednostavnih ideja kako iskoristiti Instagram profil za uspješnu promociju smještaja

Prijava i odjava gostiju - gdje i kako?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Bizarne turističke atrakcije: Kako je ova ogromna WC školjka pretvorena u zanimljiv muzej?

Bizarne turističke atrakcije: Da li biste proveli godišnji odmor u kući u obliku cipele?

Popularno: