Aktualno
8.7K

​Zašto su kuće za iznajmljivanje iznimno popularne i tražene među modernim turistima?

Kako su kuće za odmor postale jedan od najtraženijih vrsta smještaja u 2021. godini? Zašto iz godine u godinu raste popularnost kuća za odmor? Koje sve pogodnosti donose kuće za odmor gostima i što je najtraženiji sadržaj u kućama za najam?

Kuće za odmor posljednjih su godina veliki hit u Hrvatskoj, posebice u periodu otkako se pojavila epidemija i karantena. Iako donose nešto višu cijenu najma, gosti sve češće traže noćenja u kućama za odmor koje im mogu pružiti dovoljno mira i udobnosti za potpuno uživanje u odmoru.

U nastavku teksta donosimo nekoliko važnih zaključaka zašto su kuće za odmor postale iznimno popularne posljednjih godina. Također, navest ćemo koje sve pogodnosti kuće za odmor donose gostima i kako dodatno obogatiti ponudu u kući za odmor:


kuće pružaju osjećaj doma


Kuće za odmor pružaju osjećaj doma

Kuće za odmor dolaze u raznim veličinama. Od malenih vikendica za dvije osobe, preko klasičnih kuća za odmor do 10 osoba pa sve do velikih kuća za proslave gdje se može okupiti preko 20 osoba. No, bez obzira koje veličine bila kuća za odmor, pružit će gostima osjećaj doma i topline.

Zahvaljujući pažljivom uređenju interijera i eksterijera, kuća za odmor osigurava gostima obiteljsku atmosferu na svakom koraku. U kući za odmor niste okruženi drugim nepoznatim gostima i ljudima pa je cijela kuća namijenjena samo vama. Zato se možete kvalitetno opustiti baš kao da ste doma.


Potpuni mir u prirodnom okruženju

Kuće za iznajmljivanje uglavnom se nalaze izvan gradskih gužvi, na mjestima okruženima prirodom i zelenilom. Zahvaljujući tome, gosti se u kućama u prirodi mogu iznimno kvalitetno odmoriti od gradskih gužvi i uživati u povezanosti s prirodom na svakom koraku.


mirna lokacija kuće za odmor za potpuni osjećaj ugode


Smještanje kuća u prirodu pridonosi i boljem doživljaju određene destinacije jer gost kroz prirodu može upoznati ljepotu nekog kraja. Posebice ako se kuće nalaze na životopisnim brežuljcima ili donose predivan pogled na more i zalazak sunca.


Intimno druženje daleko od ostalih ljudi

Kuće za odmor posebno su popularne iz razloga što gosti dobivaju čitav prostor na samostalno korištenje. Dakle, prostor ne moraju dijeliti s drugim ljudima te se mogu u potpunosti opustiti. Kod apartmana se objekt dijeli s drugim gostima pa je važno održavati mir i red u svakom trenutku, dok prostor kuće za odmor gosti koriste onako kako žele.

Male kućice za odmor parovima i supružnicima mogu pružiti savršenu atmosferu za romantično druženje uz ukusnu večericu i svijeće. Veće kuće za odmor odličan su izbor za druženje s obitelji, dok ogromne kuće služe za organiziranje većih proslava tijekom čitave godine.


čistoća kuće kao osnovni preduvijet za uspjeh


Potpuna čistoća i higijena prostora

U vrijeme pandemije turisti su posebnu pozornost pridodavali putovanjima s naglaskom na zaštitu zdravlja, a kuće za odmor savršeno su rješenje za tu situaciju. Naime, u kućama za odmor gosti nisu u kontaktu s drugim gostima i posjetiteljima pa je izolacija zagarantirana.

Iznajmljivačima, s druge strane, održavanje čistoće kuće predstavlja zahtjevan zadatak jer je potrebno veliku površinu kuće održavati čistom. No, žele li kvalitetne goste u vrijeme epidemije, čistoća kuće mora biti na vrlo visokoj razini. Potpuna čistoća i higijena prostora – garancija su savršenog boravka turista u kući za odmor.


Kuće za iznajmljivanje s bazenom i jacuzzijem

Kuće za iznajmljivanje, za razliku od apartmana, mogu pružiti puno više dodatnog sadržaja gostima. Dakako, više sadržaja za goste, znači i veću zaradu za iznajmljivače. Najpopularnija stavka u kući za odmor definitivno je bazen, dok su u zimskim mjesecima iznimno popularne sauna i jacuzzi.


popularna kuća za odmor s bazenom za uživanje


Kuća za odmor pruža iznajmljivačima mogućnost potpune prilagodbe sadržaja ciljanim gostima. Neke kuće imaju vrtove koje gosti mogu koristiti, druge su opremljene sportskim igralištima, treće dječjim sadržajem, ali i raznim drugim dodatnim pogodnostima uz smještaj. Kuće za iznajmljivanje pružaju mogućnost dodatne personalizacije sadržaja i aktivnosti te su upravo zbog toga tražen način smještaja među turistima.

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Vitamin D – jača imunitet i pomaže u promociji turističkog smještaja

Anketa o putovanjima u pandemiji: Turiste brinu ograničenja, obveza cijepljenja i inflacija, a priželjkuju više rekreativnih sadržaja u destinacijama

10 najbizarnijih turističkih atrakcija na svijetu

5 razloga zašto koristiti Facebook za oglašavanje apartmana

Svjetska turistička organizacija raspisala natječaj za najbolje startupove u domeni održivog razvoja

Cijene turističkog smještaja u Hrvatskoj u prosjeku poskupile za vrtoglavih 30,8 posto

Porezi i doprinosi za iznajmljivače smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Iznajmljivanje kuća za odmor: 5 ideja za izgradnju atraktivne kuće za odmor

Koje su najpopularnije države svijeta po broju dolazaka turista?

Popularno: