Ideje i trendovi
17.3K

Koliko iznosi prosječna cijena najma kuće za odmor i o čemu sve ovisi cijena?

Zanima vas koliko iznosi prosječna cijena najma kuće za odmor? Koliko se novaca može zaraditi iznajmljivanjem kuće za odmor i o čemu sve ovisi zarada? Koji su glavni aduti kuća za odmor i koliku ulogu igra destinacija kuće za odmor?

Kuće za odmor su posljednjih godina postale veliki hit pa danas imamo ogromnu ponudu atraktivnih kuća za odmor širom Hrvatske. Iako ponudom prednjače priobalne regije, činjenica je da mnoštvo kuća za odmor nalazimo i u predivnim dolinama i na brežuljcima Kontinentalne Hrvatske.

Razmišljate li o investiranju u kuću za odmor ili zanima vas kako odrediti cijenu smještaja, nastavite s čitanjem članka. U nastavku vam donosimo nekoliko najvažnijih smjernica o tome koliko iznosi prosječna cijena najma kuće za odmor, o kojim sve faktorima ovisi cijena te kako povećati šanse za kvalitetnu zaradu.


najam kuće za odmor po cijeni od


Vikendice za dvoje već od 30 eura na više

Vikendice ili malene kuće za odmor su posebno popularne za parove ili manju obitelj koja želi provesti kvalitetno vrijeme bez previše luksuza. Zanimljivo je kako cijena najma malih vikendica za odmor kreće već od 30 eura na više, što je izuzetno povoljno i privlačno. Dakako, za 30 eura ne možete očekivati neku kvalitetnu ponudu, već samo malenu garsonijeru u prirodi daleko od značajnijih atrakcija.

Luksuznije i sadržajnije kuće za odmor imaju puno bogatiju ponudu za parove i manje obitelji, ali i znatno višu cijenu najma. Kvalitetne vikendice s jacuzzijem, saunom ili bazenom mogu se rezervirati po cijeni od 100 eura na više. Upravo u rangu od 100 eura valja tražiti prosječnu cijenu noćenja u takvim malenim i simpatičnim vikendicama. Dakako, što je sadržaja više i cijena najma je viša pa može iznositi i preko 500 eura.


kuća za odmor na moru


Kuće za odmor oko 200 eura

Kuće za odmor nalaze se diljem Lijepe Naše, a sve su popularnije u Kontinentalnom dijelu Hrvatske. Cijena najma takvih kuća znatno varira, a osim lokacije ovisi i o turističkoj sezoni. Istraživanja pokazuju kako prosječna cijena najma kuće za odmor uglavnom iznosi preko 200 eura. S obzirom da se radi o atraktivnim kućama za odmor koje mogu primiti 4, 6, 8 ili više ljudi – takva cijena je i više nego opravdana.

Gosti s najmom kuće za odmor dobivaju privatnost i maksimalni komfor u kojem se mogu u potpunosti opustiti. Cijena najma kreće se od 100 pa sve do 1000 eura, koliko iznosi najam u nekim luksuznim kućama za odmor. Visina cijene u prvom planu ovisi o kvaliteti dodatnog sadržaja koji kuća za odmor nudi, ali i o samoj lokaciji gdje se kuća nalazi. Posebno su atraktivne kuće za odmor s bazenom, čiji dnevni najam iznosi duplo više nego kuća bez bazena.


kvalitetna kuća za odmor s bazenom na moru


Kuće za odmor kao cjelogodišnji izvor prihoda

Za razliku od apartmana koji su uglavnom sezonalne funkcije, kuće za odmor osiguravaju priljev novca tijekom čitave godine. Dakako, visina prihoda ovisi o zalaganju iznajmljivača. No, valja pravilo kako se kuće za odmor puno lakše iznajmljuju tijekom čitave godine, odnosno turisti ih traže i u toplim i u hladnim mjesecima. Samim time, kuće za odmor čine se kao isplativija investicija od apartmana, posebice ako se nalaze na atraktivnoj lokaciji.

Glavna prednost kuća za odmor svakako je intima koju mogu ponuditi gostima. Kada gost rezervira kuću za odmor, očekuje mir i potpuno korištenje čitave kuće samo za sebe. Istraživanja pokazuju kako su gosti itekako spremni platiti dodatne pogodnosti koje pojedina kuća za odmor donosi. Posebno su popularne kuće s vanjskim i unutarnjim bazenima, baš kao i kuće s jacuzzijem ili saunom. Uz pomno razrađenu strategiju, vašu kuću možete u potpunosti prilagoditi gostima koji vam najviše odgovaraju i koje želite u vašoj kući. 

Spremi

Opremanje blagovaonice: Kako iskoristiti stare stolice u novoj blagovaonici?!

Sve popularnija modularna putovanja potiču last minute rezervacije smještaja

​Kako se iznajmljivači mogu prilagoditi brzorastućem zelenom turizmu?

Zagrebačkoj županiji Green Destinations certifikat kao rezultat dugogodišnjeg rada na održivosti turizma

O kulturi straha i "novim" porezima za iznajmljivače

Kako funkcioniraju radijatori: Kako se cirkuliranjem zraka zagrijava prostorija?

5 prednosti i nedostataka instant rezervacija smještaja

Tko su, koliko dugo ostaju i gdje oglašavati smještaj za digitalne nomade

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Kupnja apartmana na moru: Je li isplativo kupiti i iznajmljivati apartman na moru?

Kuće za iznajmljivanje: Koliku novčanu zaradu možete očekivati od iznajmljivanja kuća za odmor?

Popularno: