Ideje i trendovi
14.9K

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače

Što nam donose zvijezde u 2019. godini na polju turizma i iznajmljivanja soba, apartmana i kuća za odmor? Kojim znakovima se smiješi pun kalendar raspoloživosti, a koji će se morati više potruditi za goste u novoj godini?

Horoskop za 2019. godinu nam je svima nepredvidiv - jedno je sigurno, svi će horoskopski znakovi osjetiti podizanje paušala boravišne pristojbe u iznosu od 15 %, a već krajem prosinca i početkom siječnja ćemo doznati hoće li naše financije doživjeti još jedan udar - onaj u obliku podizanja paušala u pojedinim općinama i gradovima.
 
Ali, ovo je najveseliji mjesec u godini pa ćemo brige prepustiti melankoličnom siječnju, a mi ćemo se zabaviti otkrivajući zvjezdane poruke i horoskop za privatne iznajmljivače za 2019. godinu.
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Ovan

OVAN (21.3. - 20.4)

Posao: Kakve god promjene 2019. donese, ovnove neće iznenaditi. Aktivni i sposobni, brzo će preuzeti konce u svoje ruke i praktičnim prilagodbama u svojim smještajnim objektima pronaći mjesto za dodatan ležaj, za dodatne pogodnosti, bolju ponudu i recept za više gostiju.
 
Upravo to ih čeka u idućoj godini - ovnovima je 2019. godine novih mogućnosti i napredovanja u poslovanju. Oni će prepreke shvatiti kao izazov, a dobre organizacijske vještine će im pomoći da prebrode sve krize i nevere koje im nemirno turističko more može donijeti.
 
Ako odolite svojem porivu da odluke donosite trenutno te povremeno poslušate mišljenje svojih bližnjih, ova godina bi vam mogla donijeti najveću popunjenost ikada i mnogo zanimljivih gostiju i poznanstava. Ovo je vrlo uspješna godina za vas u kojoj će se neka ranija ulaganja konačno isplatiti!

Financije: Velika popunjenost smještaja će donijeti i financijske dobitke, a ovnovi će znati kako novac uložiti za održavanje kvalitete smještaja i zadovoljne goste. Trebali biste pripaziti na eventualne zaostatke, nepodmirene račune ili druga financijska iznenađenja na koja ste zaboravili.
 
Zdravlje: Zbog neumorne prirode i temperamentnosti kojom će navaliti na nove izazove, ovnovi bi se mogli naći pod velikim stresom. Početkom godine će osjetljivost biti najzapaženija pa je važno pronaći balans i obratiti pažnju na odmor i zdrave prehrambene navike. Izbacujte negativnu energiju redovito!
 
 
Zvijezde poručuju: Podsjetite se što su amenities - dodatne pogodnosti nekada i sada i uhvatite korak s trendovima. 
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Bik

BIK (21.4. – 21.5.)

Posao: Bikovi ne vole rizik i ne sviđa im se neizvjesnost koja obilježava ulazak u 2019. godinu i koja može utjecati na njihovo ustaljeno (i uspješno) poslovanje u turizmu. Ali, ako ste bik, sigurni smo da već imate plan.
 
Ne volite promjene, ali ste spremni na naporan rad kako bi iz svojeg ustaljenog načina poslovanja izvukli još više. U 2019. će vam to i uspjeti. Neke ćete sitne promjene u poslovanju ipak morati otrpjeti, ali ćete za to biti spremniji nego inače.

Posvećenost domu će vas dovesti do ideje za ulaganje u kvalitetu smještajne ponude pa nije isključeno da ćete na svojim objektima uvesti neke preinake. Najradije ćete se odlučiti za domaće proizvode i prirodne materijale, imajući u vidu udobnosti koju želite pružiti svojim gostima. Iskoristite prvu polovicu godine i uspjet ćete.
 
Moguća su i češća putovanja na kojima ćete otkrivati male tajne domaćina u drugim destinacijama i primjenjivati ih u vlastitom poslovanju u budućnosti.
 
Financije: U 2019. godini neće imati financijskih poteškoća, a novac kao da će dolaziti baš onda kad mu se nadate i u količini koju priželjkujete. Ulagat ćete, naravno, bez rizika, i isplatit će se.
 
Zdravlje: Pred vama je godina u kojoj biste se trebali više kretati, obratiti pažnju na svoju potrebu za sportom koja vas oslobađa uobičajenih boljki, slabe cirkulacije, masnoća u krvi i ukočenja. Odrecite se nekih sitnih grjehova i nezdravih navika.
 
 
Zvijezde poručuju: Pogledajte kako je izgledalo uređenje apartmana - 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. godini da bi prepoznali trendove u idućoj. 
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Blizanci

BLIZANCI (22.5. - 21.6)

Posao: Promjene? Neizvjesnost? Blizanci jedva dočekali. Doduše, nisu skloni onima koje nepovoljno utječe na njihov budžet. Za redukciju debljine lisnice se uvijek pobrinu sami trošeći više nego što je nužno.
 
U godini pred nama, nećete promijeniti svoje navike. Blizanci uvijek ulažu u svoje apartmane i svaku godinu gostima nude nešto novo. Ne troše uvijek gomile novca - mašta blizanca je dovoljno razigrana da osvježenja interijera i okućnice potraži u sitnim zahvatima, poput mijenjanja rasporeda namještaja ili ukrasima iz kućne radinosti.
 
Pripazite da i fotografije na vašim oglasima odgovaraju stvarnosti. Vi volite, ali gosti ne vole, iznenađenja pa, ako ste mijenjali raspored ili boje u interijeru, pobrinite se da na stranice internetskih oglašivača postavite nove fotografije.
 
U 2019. će vaša kreativnost i snalaženje u novim situacijama doći do izražaja i biti na cijeni - mnogi kolege iznajmljivači će tražiti vaše savjete, ali neće svi biti dobronamjerni. Pazite kome što pričate.

Financije: 2019. će biti promjenjiva, ali puna mogućnosti i za nove načine zarade. U ovoj godini ćete biti financijski oprezniji i mudriji, ali možda ipak nećete moći odoljeti trošenju na nova tehnološka rješenja, pogotovo u ljetnim mjesecima. Ovaj put bi se ulaganje moglo brzo isplatiti.
 
Zdravlje: Promjenjiva godina donosi promjenjivo zdravlje. Ne izbjegavajte posjet liječniku.
 
 
Zvijezde poručuju: Podsjetimo se zašto koristiti Instagram za oglašavanje smještaja i kako najbolje prezentirati svoju smještajnu ponudu na ovoj društvenoj mreži. 
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Rak

RAK (22.6. - 23.7.)

Posao: Rakovi će izazove u novoj godini doživjeti kao priliku da preispitaju isplativost iznajmljivanja i poslovanja u turizmu. Iako neće imati većih poteškoća, tražit će razloge za odustajanje od posla, možda zbog ostatka obitelji ili nesigurnosti u poslovanju.
 
Neke od vas će zateći nenadani troškovi, kvarovi ili nezgode o kojima ćete se morati pobrinuti.
 

Održavanje domaćinstva neće vas veseliti kao prijašnjih godina pa ćete se osjećati pomalo iscrpljeni i s manjkom energije.


Financije: Dobra je vijest da vaše financije neće osjećati pad angažmana, da li zbog toga što se napornim radom u prethodnim godinama posao fantastično uhodali ili ćete jednostavno imati sreće.
 
Zdravlje: Pad imuniteta nije nužan ako se pobrinete za zdravi ritam života i pronađete način da zaboravite na svoje brige.
 

Zvijezde poručuju: 9 prijedloga za zadovoljnije goste i bolje ocjene apartmana za inspiraciju u kriznim trenucima. 


Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Lav

LAV (24.7. - 22.8.)

Posao: Samouvjerenim lavovima će 2019. godina još više podići samopoštovanje. Nema toga što vi svojom profesionalnošću i šarmom ne možete riješiti, a u idućoj godini ćete činiti to lakše nego ikada ranije.
 
Čitavu ćete godinu biti okupirani poslom, iako ćete već u prvim mjesecima godine rezervirati gotovo sve svoje smještajne jedinice. To će vam dopustiti da pronađete više vremena za individualan pristup svakom gostu zbog čega bi vas lako mogli proglasiti domaćinom godine.
 
Uživat ćete u svakom novom poznanstvu i ostavljati duboki dojam na goste koji će vam se rado vratiti i dogodine. Već u posezoni počet će vam stizati prve rezervacije za 2020.

Financije: Novac će biti vaša preokupacija u većem dijelu godine, ali ne zbog manjka prihoda, već ćete uglavnom razmišljati na što ga potrošiti. Moguće su i novčane subvencije. Ulagat ćete mudro i na zadovoljstvo vaših gostiju.
 
Zdravlje: Lavovi vode računa o svojem zdravlju i zato ih tijelo nagrađuje elanom i energijom. Samo tako nastavite.


Zvijezde poručuju: Ne zaboravite "da bi bili puni čitavu godinu, moramo nepresatno pričati priče, utemeljene i iskrene".
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Djevica

DJEVICA (23.8. - 22.9.)

Posao: Djevice su mudre i dobro organizirane - i one već imaju adute u rukavu za sve moguće scenarije koji bi se mogli odviti u 2019. godini. Veći dio godine će se vaši planovi i ostvarivati. Djevice će se teško odlučivati na ulaganja u idućoj godini, ako i potroše nekakav novac, bit će to novi cannal manager ili digitalna brava, nešto što će se dugoročno isplatiti.
 
Bit ćete željni znanja i nećete sjediti doma skrštenih ruku, već od siječnja ćete se lako odlučivati na brojne edukacije.

Odlučili ste se izboriti sa svim nedaćama koje bi privatne iznajmljivače mogle zateći, a ako ne budete previše nestrpljivi, uspjet ćete.
 
Financije: Iako ćete o svemu pažljivo promisliti, ponekad će vam se činiti da vas i sreća prati pa vam godina pred nama neće donijeti financijskih neugodnosti.
 
Zdravlje: Moguća su češća predavanja hedonizmu od kojeg kasnije boli glava, a kazaljka na vagi se naginje udesno više no što biste htjeli. Suzdržite se.
 

Zvijezde poručuju: Spremite se na putovanje kroz vrijeme: Iznajmljivanje apartmana u budućnosti?
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Vaga

VAGA (23.9. -22.10.)

Posao: Godine poslovnih problema, u kojima ste se teško izvlačili iz financijskih muka, sada su za vama. Velike su šanse da 2019. donese prosperitet i mnogo ugodnih poznanstava i veza s gostima i kolegama. Naglasak godine je na društvenom životu kojeg ćete često miješati s onim poslovnim, na zadovoljstvo vaših gostiju.
 
Uživat ćete, a opuštenosti neće proći nezamijećeno, dobar domaćin je upravo to - opušten i vedar. Svoju ćete inspiraciju pronalaziti u svojim gostima, posebno ako radite u destinaciji koju vole mladi turisti.
 
Iskorištavat ćete i prilike da se usavršite u jednoj niši turizma ili da se stručno usmjerite kako biste istakli svoje vještine.
 
Financije: Godine financijskih problema su iza vas i ovu ćete sigurno završiti u plusu. Razmišljate li o renoviranju svojeg smještajnog objekta, ulažite skromno, povoljan financijski aspekt ne znači da si možete dopustiti rastrošnost.
 
Zdravlje: Ne radite više nego što možete.
 

Zvijezde poručuju: Razmišljate li o nišama turizma, razmislite o ekološkom turizmu u Hrvatskoj i 7 zelenih koraka prema eco-friendly smještaju
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Škorpion

ŠKORPION (23.10. 22.11.)

Posao: Škorpioni vole imati kontrolu, a nagovještaj neizvjesnosti u 2019. godini ih izluđuje. Mnogi već razmišljaju o otkazivanju kategorizacije i radu na crno. Ili prekvalifikaciji. Međutim, ne vole odustajati pa će zato radije odabrati edukacije i ulaganje dodatnih napora u savladavanje poslovnih poteškoća.
 
Padat će vam svakakve lude ideje na pamet, ali ćete se teško odlučivati na ulaganja u smještajne kapacitete. Umjesto velikih troškova, pronaći ćete hrabrosti za kreativne preinake koje bi vam mogle donijeti uspjeh i u idućoj turističkoj sezoni.
 
Financije: U 2019. ćete se fokusirati na štednju i često ćete tražiti financijske savjete. To ne znači da će vam novca manjkati, vaš trud i posvećenost poslu će biti nagrađeni.
 
Zdravlje: Prvi dio godine će vas iscrpiti, ali vam drugi dio obećava povratak vitalnosti kojom inače zračite.
 

Zvijezde poručuju: Već sada kontaktirajte svoje stalne goste i ne zaboravite da je pozitivna komunikacija ključ uspjeha u turizmu.​
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Strijalac

STRIJELAC (23.11. - 21.12.)

Posao: Strijelci ne znaju za odmor i već sada su u niskom startu za nadolazeću godinu. Oni vjeruju da im se sreća konačno mora osmjehnuti pa će u 2019. rasti njihove ambicije. Umjesto da strahuju od većih poreza, postavit će si visoke ciljeve te razmišljati o većim ulaganjima, rekategorizaciji ili čak pretvaranju svojeg objekta u mali obiteljski hotel.
 
Prirodni optimizam kojeg posjedujete će vam dati dodatan vjetar u jedra i velike šanse da ćete ostvariti sve svoje planove u idućoj godini. Ipak, iskoristit ćete svaku priliku za učenje i posjet seminarima i kongresima gdje biste mogli dobiti savjet stručnjaka jer ste svjesni da veliki planovi traže velika promišljanja i planiranja.
 
Proljeće donosi uzbudljiva druženja i kontakte, važne za nove poslovne prilike.
 
Financije: U ovoj godini ćete biti u mogućnosti da otplatite stare dugove. Pripazite da brzo ne stvorite nove.
 
Zdravlje: Pazite na balans svojeg organizma i priuštite si dovoljno odmora u prvim mjesecima godine, trebat će vam.


Zvijezde poručuju: Znate što iznajmljivač mora znati i koje vještine posjedovati, ali ponekad možete malo i predahnuti. 
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Jarac

JARAC (22.12. - 19.1.)

Posao: Jarac je najodgovorniji zak horoskopa i u 2019. godini će vam ta osobina dobro doći. Neće biti lako, ali prebrodit ćete sve izazove koje nam turistička sezona donosi. Potrudit ćete se za svakog gosta, ali rezervacije neće izostati.
 
Ulagat ćete u kvalitetu svoje smještajne ponude, odlučni da budete bolji u onome što radite. Mučit ćete se s nelojalnom konkurencijom, ali ćete izvojevati poslovne pobjede. Ulagat ćete u obrazovanje, a na kraju sezone možda čak i u ugodno poslovno putovanje koje će vam donijeti nove spoznaje kako oplemeniti svoju turističku ponudu.
 
Vi se ne predajete i sve nedoumice i prepreke u idućoj godini ćete preskočiti od šale.
 
Financije: Iako početak godine donosi manje financijske probleme, kako godina bude odmicala i vaši će novčani aspekti biti sve povoljniji. Ipak, morat ćete paziti na budžet pa vam se ne preporučuju značajna ulaganja. Pripazite na ponude koje zvuče primamljivo, ali nestvarno. Jer su neostvarive.
 
Zdravlje: Pazite na stil života, vježbajte i redovito se odmarajte.
 

Zvijezde poručuju: Pročitajte, u slučaju da vam zatreba mala pomoć kada krećete u lov na upite gostiju: Kako izgleda dobar oglas za smještaj...
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Vodenjak

VODENJAK (20.1. - 20.2.)

Posao: Vodenjacima se smiješi prekrasna godina puna optimizma i potencijala. Prihvaćat ćete sve prepreke i probleme s entuzijazmom koji će vam pomagati da ih uspješno zaobiđete.
 
Povremeno ćete očajavati zbog noviteta u turizmu i poslovanju te će vam se činiti da ste preopterećeni i da pohvatati sve ne stižete. Pogotovo će špica sezone utjecati na vaše raspoloženje i pitat ćete se koliko je sve to vrijedno vašeg truda i pažnje.
 
Od sredine godine, stvari će se polako posložiti i shvatit ćete da vas rad u turizmu veseli i da su poznanstva koja ste ostvarili u ovoj godini vrijedna, ako ne više, barem jednako kao i novac koji će se sliti u vaše džepove.
 
Financije: Prva polovica godine će vas često bacati u nezadovoljstva i razmišljanja o načinima za povećanje prihoda. Mnogi će razmišljati i o kreditima za iznajmljivače, potporama te o dodatnim zarade. U drugoj polovici ćete naplatiti sav svoj dosadašnji trud.
 
Zdravlje: Ostanite smireni, više nego ikad ćete osjetiti značenje one stare "u zdravom tijelu, zdrav duh".
 

Zvijezde poručuju: Slušate li svoje goste?
 

Horoskop za 2019. godinu za privatne iznajmljivače Ribe

RIBE (21.2. - 20.3.)

Posao: Pred ribama je godina ostvarenja snova. U svojem poslu će biti izrazito kreativni i ništa neće omesti njihove planove da se istaknu i da njihova turistička ponuda bude najzapaženija u destinaciji.
 
U 2019. će sanjarske ribe manje sanjariti, a više raditi na svojim snovima i ostvarivati ih. Vaš kalendar rezervacija će biti pun i poslije sezone, ali kraj godine donosi odmor iz snova kakvog čekate i zaslužujete.
 
Financije: Dobra financijska godina za ribe, u kojoj bi mogle čak i uštedjeti kada bi se pripazile nekontroliranog trošenja i provlačenja kartica, što im je svojstveno.
 
Zdravlje: Umjerenost nije vaša vrlina, poradite na tome. 

Zvijezde poručuju: Prepoznajte local experience i ponudite svojim gostima jedinstveno iskustvo za veću popunjenost apartmana


Sretno svima!
Spremi

Od turizma spavanja do modularnog smještaja - 9 novih fenomena iz industrije gostoprimstva

Kako pospremiti božićne ukrase i sačuvati ih za iduću godinu?

Uradi sam: Kako riješiti problem (pre)kratke zavjese za prozor?

Domaćine brzo zbori i na upit gosta odgovori

Kako pripremiti savršenu knjigu dobrodošlice za goste

Potpore za iznajmljivače – zeleni natječaji za energetsku obnovu

Potrošnja turista u Hrvatskoj porasla, ali i nezadovoljstvo ponudom u destinaciji

​Moderne plastične stolice za interijer: Koje su prednosti plastičnih unutarnjih stolica?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Turistički trendovi: Što je volonterski turizam?

Gostoprimstvo u posljednji čas: Jednostavna čokoladna torta s maslinovim uljem

Popularno: