Događanja
1K

Zadar, 10.02.2023. Dani vina i gastronomije Zadarske županije

Dani vina i gastronomije Zadarske županije su uvod u proljetna događanja kroz koja će predstaviti brojne hrvatske vinare i proizvođače namirnica zadarske regije

"Svi znamo koliko je naša županija plodna i bogata vrhunskim namirnicama. Naš je cilj, s ovim susretom, povezati turizam i gastronomiju preko lokalnih proizvođača. Znači, želimo realizirati onu poznatu izjavu ”Od polja do stola”, koja je ujedno jedan od ključnih dijelova Europskog zelenog plana. Svrha ovog susreta je prelazak na održivu proizvodnju i potrošnju te izgradnja prehrambenog lanca koji će donijeti korist proizvođačima, prodavačima, potrošačima, a u konačnici okolišu i klimi", poruka je iz Turističke zajednice Zadarske županije povodom 2. izdanja Dana vina i gastronomije.

Upravo ova manifestacija otvara sezonu ovogodišnjih prilika za upoznavanje eno i gastro ponude Zadra i okolice. Dani vina i gastronomije Zadarske županije će se održati u petak 10. veljače od 14 do 18 sati u kongresnom centru fortis Falkensteiner Punta Skala resorta. 

Posjetitelje će dočekati učenici zadarske Ugostiteljske škole koji će predstaviti svoje projekte, a potom slijedi predstavljanje Maraschino Kiss koktela i umijeća vrhunskih chefova Damira Tomljanovića, Saše Begana i Josipa Vrsaljka. Svi posjetitelji će moći degustirati njihova jela, a kasnije kušati i tradicionalnu zadarsku tortu. Ocjenjivač na Decanteru Saša Špiranec će udružiti snage s Borisom Šuljićem, vinarom i vlasnikom hotela Boškinac na Pagu, u stručnom panelu.

Osim navedenog, bit će to prilika za kušati proizvode Udruge vinara Zadarske županije, ninske solane, Paške Sirane, Sirane Gligora, Uljare Nadin, 2 Storije, OPG-a Dušević, MariFish - trgovine ribom i ribljim proizvodima s Ugljana, Adriatic Shell s vinima iz mora, Marikomerca, Pršutane Puntica, Pršuta Butić, Mesnica Lukin, OPG-a Matak, i mnogih drugih.

Poznavanje bogatstva destinacije je ključno za uspjeh u turizmu, ma kojim segmentom se bavili. U ožujku će Zadarska županija biti još jedno mjesto susreta svih zaljubljenika u vina i onih koji tu raznolikost i kvalitetu žele upoznati kako bi je mogli prezentirati svojim gostima.

Od 24. do 25. ožujka u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića, održat će se Zadar Wine Festival gdje se očekuju izlagači iz čitave Hrvatske s više od 700 vina.
Spremi

10 preporuka kako čuvati more za iznajmljivače i goste u obiteljskom smještaju

Hrvatska - mala zemlja s dugačkim popisom nematerijalne kulturne baštine

Jesmo li u prekršaju ako primimo gosta više kada se radi o djetetu sa skrbnicima?

Top 5 savjeta: Kako osigurati kvalitetan WiFi signal u apartmanu za zadovoljstvo gostiju?

Zašto je važno obojati zidove prije početka nove turističke sezone?

​Nacionalni forum obiteljskog smještaja 29. do 30. ožujka u Splitu

Interes za putovanja još uvijek viši nego lani, turistima i ovu godinu najzanimljiviji Rovinj

Sad je pravo vrijeme za ulaganje u novi namještaj za apartmane i opremu smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Promohotel - 38. izdanje sajma za sve koji žele ojačati svoju turističku ponudu

3T konferencija 2023.: Stiže vrijeme umjetne inteligencije

Popularno: