Ideje i trendovi
1 6K

Ukrasni jastuci za dnevni boravak neodoljivog šarma

Nije ih lako održavati, ali ih danas nije skupo ni mijenjati - mekani i razigrani ukrasni jastuci za dnevni boravak jačaju dojam topline i udobnosti u našim apartmanima i kućama za odmor, a gosti ih obožavaju

Ukrasni jastuci su poput šlaga na torti, odnosno onaj lagani završni dodir koji snažno utječe na opći dojam. Gosti vole i cijene udobnost koju im pruža smještaj kod domaćina. Taj dojam udobnosti i brige o gostu pojačavaju detalji poput ukrasnih jastuka za dnevni boravak. Taj dojam ovisi i o tome kako ćete sve skupa posložiti i kakve uzorke odabrati.

Dakako, u obzir treba uzeti i druge detalje iz dnevnog boravka te veličinu i dizajn samog kauča na kojem će jastučići stajati. U svemu ne smijemo zanemariti niti vlastiti ukus i sklonosti.

ukrasni jastuci za dnevni boravak

Nekada su u modi bili jastučići iste boje i uzorka kao što je i čitav kauč. Srećom, ta su vremena iza nas, a u izboru jastučića danas si možemo priuštiti mnogo više slobode. Različiti uzorci i boje ukrasnih jastuka za dnevne sobe nas čekaju u svim većim trgovinama, a i cijene su pristupačne pa jastučiće možemo mijenjati često i za male novce. 

Ako je vaš kauč klasične veličine i oblika te je uz to i neke svjetlije nijanse, imate sreću jer će odlično pristajati jastučići ludih uzoraka i boja, odnosno svaki može biti drugačije boje i drugačijeg stila. Svakako je dobro uzeti jastučiće koji su od sličnog platna kao i kauč, kako bi sve skupa izgledalo harmonično.

ukrasni jastuci za dnevni boravak

Ukrasni jastuci u odlični za dodavanje malo dramatike u vaš dnevni boravak.
 

Ako vam je svakodnevica siva, razmislite o upadljivom rješenju jer jastučići i služe razbijanju monotonije.

Možete odabrati nekakav dramatični print, koji je neobičan i kojeg se ne može tako lako naći ili, pak, bojom jastučića koja je sušta suprotnost boji kauča. Vjerujte, ovakvim jastučićima dobit ćete 'Wow' efekt.

ukrasni jastuci za dnevni boravak

Razmislite koja je glavna namjena kauča u vašem dnevnom boravku. Ako služi isključivo za zavaljivanje i gledanje televizije, onda izaberite udobne jastuke koji će pridonijeti općem osjećaju ugode. Tada će, uz udobnost, jedan od kriterija biti i slična boja s kaučem.

ukrasni jastuci za dnevni boravak

Svakako ne zaboravite i na vlastitu kreativnost kada izabirete jastučiće. Ako posjedujete šivaću mašinu i znate se služiti njom, onda vam je toliko toga otvoreno. Samo treba zaroniti u vlastiti svijet mašte, a unikatni jastučići mogu se napraviti i od ostataka materijala pa čak i starih majica i hlača. Štrikate li, također vam se otvara predivan svijet mogućnosti stvaranja ukrasnih jastuka za dnevne boravke.

ukrasni jastuci za dnevni boravak

Ne zaboravite da je uređenje apartmana, soba i kuća za odmor igra i da je najvažniji alat za pravilan odabir detalja kojima ćete ih ukrasiti mašta. Uživajte u planiranju i odabiru neodoljivih ukrasnih jastuka za dnevni boravak vašeg smještaja. 

Spremi
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Gdje postaviti police za bolju iskorištenost prostora male kupaonice

Kombinacija boja za dnevni boravak - izbjegnite glavobolju uz par trikova za odabir savršene boje zidova

Popularno: