Aktualno
12.7K

Izdavanje vouchera gostima je važno poput interneta ili klima-uređaja u kućama za odmor i apartmanima

[Pitali ste, preporučujemo] Voucher, vaučer, potvrda rezervacije je nešto poput ugovora o najmu između iznajmljivača i turista. Iako nije naša zakonska obveza, izdavanje vouchera gostima je postalo standard i dobra praksa poslovanja pa stoga i svojevrsna obveza. Upravo zato smo osigurali online obrazac na Cimerfraj.hr koji nudi besplatno slanje vouchera...

U minimalnim uvjetima za kategorizaciju nećemo pronaći Wi-Fi vezu ili klimatizaciju prostora. Pa ipak, to je ono što gosti traže i danas je turistički smještaj nezamisliv bez takve opreme. U Zakonu o ugostiteljstvu ćemo pronaći obvezu izdavanja računa, ne i potvrde o rezervaciji. Pa ipak, evo opet slične situacije, takva potvrda je postala standardni dio komunikacije prilikom realizacije rezervacije.

Svi kupujemo preko interneta. I oprezni smo pri tome jer internetske prijevare su sve maštovitije i sveprisutne. Onaj trenutak kada nešto platimo ili naručimo online, na naše e-mail adrese stignu potvrde. Ne stignu li, eto panike. I zato potvrdu o rezervaciji, vaučer, voucher, kako god taj dokument nazivali, u praksi obvezan je.

Većina internetskih oglašivača smještaja s kojima surađujemo preuzima tu obvezu umjesto nas. Gosti koji bukiraju preko Booking.com-a ili Airbnb-ja uredno dobiju potvrde o rezervaciji našeg smještajnog objekta na svoje e-mail račune. Ali kad gosti rezerviraju direktno bez provizije, mi smo ti koji moramo izdati takve potvrde.
 

Običaj je da se potvrde rezervacije izdaju nakon uplaćene akontacije pa služe i kao potvrde o primljenoj uplati gosta

Izdavanje potvrde rezervacije nema za i protiv argumente. Koristi su višestruke.


Voucher - nama evidencija, gostima sigurnost

Voucher je još jedna engleska riječ koju smo usvojili u poslovnoj komunikaciji i u prijevodu znači jamac, dokaz. U praksi ta riječ označava dokument koji potvrđuje da je dio obveze plaćen, ali i dokument kojim se može tražiti ispunjenje neke obveze. U našem slučaju to znači da smo obvezni prihvatiti gosta u terminu za kojeg je izdan voucher. Koje su sve koristi od takve prakse?

1. Vaučer je jamstvo gostima da je njihova rezervacija sigurna za odabrane datume boravka. On jednako obvezuje i nas i goste da se pridržavamo navedenih termina i drugih detalja oko rezervacije koji su navedeni u potvrdi. 

 

2. Potvrda rezervacije služi i kao potvrda o uplati akontacije. Tako možemo lakše pratiti koliko od ukupne cijene noćenja gost još mora platiti.

 

3. Voucher nam služi za lakše vođenje evidencije o rezervacijama i primljenim akontacijama. Na njemu ćemo upisati i broj gostiju koji stiže pa u svakom trenutku brzo i lako možemo provjeriti što smo točno dogovorili s gostima. Potvrda nas štiti od zaborava, zabuna ili dodatnih zahtjeva, primjerice, za osobu više tijekom boravka.
 

Cimerfraj.hr obrazac za izdavanje vaučera

Na stranicama Cimerfraj.hr se može pronaći online obrazac za izdavanje potvrde rezervacije gostima na poveznici Cimerfraj.hr - Potvrda rezervacije. Korištenje tog obrasca je besplatno i nije potrebna prethodna registracija.

Kako obrazac funkcionira?

Cimerfraj.hr voucher


Kao što je prikazano u slici gore, u obrazac ćemo unijeti sve tražene podatke. Odabirom opcije "Pošalji potvrdu" i označavanjem opcije "Pošalji kopiju na moju e-mail adresu", potvrda o rezervaciji sa svim nužnim podacima će biti poslana gostu, kao i nama radi kontrole dokumenta.

Svi podaci uneseni u obrazac se automatski brišu iz sustava Cimerfraj.hr, osim imena i e-mail adrese iznajmljivača koji se mogu koristiti u svrhu slanja informacija u nadogradnji sustava i promjenama u korištenju ovog alata, kao i za slanje obavijesti o drugim proizvodima tvrtke.


Sinkronizacija kalendara s izdanim voucherima

Ako ste korisnik Apartmanija.hr usluga, izdavanjem vouchera za odabrane datume automatski se zatvaraju termini na kalendarima rezervacija. U tom slučaju nije potrebna naknadna ručna sinkronizacija. Za svaku izdanu potvrdu o rezervaciji i realizirani upit iz Apartmanija.hr sustava, kalendar rezervacija se automatski se popunjava za termine označene u voucheru kojeg pošaljete gostima.

Ako niste korisnik Apartmanija.hr sustava, ne zaboravite ažurirati svoje kalendare rezervacija na oglašivačkim platformama nakon što ste izdali potvrdu rezervacije putem Cimerfraj.hr obrasca. 

Izdavanje vouchera putem Cimerfraj.hr online obrasca je mala pomoć kod automatizacije poslovnih procesa i dodatan korak ka profesionalizaciji usluga obiteljskog smještaja
Spremi

Mali apartman `tri sa tri´, kako ga povećati?!

Što sve turisti vuku na odmor u svojim teškim putnim torbama i koferima

7 mjera za saniranje šteta privatnim iznajmljivačima uzrokovanih pandemijom

Recepti za koktele - 5 osvježavajućih napitaka s aromom vrtova naših baka i Dalmacije

Prosječna cijena apartmana: Koliko iznosi i o čemu ovisi cijena najma apartmana?

Medico Home madraci: Kakav madrac se najviše isplati kupiti za turističke ležajeve?

Adrenalinski turizam - probudite dijete u sebi

Građevina u sezoni: Radovi u susjedstvu, gosti u odlasku

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Kako privući rezervacije za rujan i listopad?

UNWTO: Otvorene prijave za najbolje turističko selo

Popularno: