Ideje i trendovi
9.1K

I noćni ormarić može biti čaroban sastojak za ugodu i zadovoljstvo gosta vašom smještajnom ponudom

Noćni ormarić je propisan uz svaki stalni ležaj, ali ne samo zato što je praktičan i nužan za udobnost prije počinka. Noćni ormarić može biti ukras koji spavaću sobu pretvara u prizor iz bajke

Priznajte – što imate na svojem noćnom ormariću, kako on izgleda? Vjerojatno imate svjetiljku, budilicu i hrpu knjiga koje pokušavate pročitati. Jesmo pogodili? Ako nismo pogodili sto posto 'u sridu', vjerojatno nismo ni daleko od nje. Malo je gostiju koji trebaju budilicu na odmoru, a mnogo je onih koji na noćne ormariće odlažu svoje pametne telefone, nakon što su preletjeli pogledom posljednje vijesti prije spavanja.

Ipak, treba znati da noćni ormarić ne služi samo za odlaganje stvari i svjetiljki. On može biti dio namještaja koji će dati pečat cijeloj spavaćoj sobi. Dio je namještaja koji je već dugo nepravedno zanemaren, stoga je pravo vrijeme da mu se vrati oduzeti sjaj. Evo kako!

Odredite mu ulogu – odlučite želite li da, kao do sada, na njemu leži lampa, a gosti odlažu sat i knjige, ili mu ipak želite proširiti namjenu.
 

Noćni ormarić može biti znatno veći i na njemu se mogu držati fotografije, može imati niz ladica, bilo otvorenih, bilo zatvorenih u kojima možemo stavljati stvari.

Noćni ormarić

O tome kakvu ulogu dajete noćnom ormariću, ovisi i njegov izgled. Ako je to samo 'onaj tamo komad namještaja' najbolje je da bude u istoj boji kao krevet i ormar i da se previše ne ističe, ali, želite li suprotan scenarij, istaknite ga bojom i uzorkom.
 

Istaknite noćni ormarić

Ovim komadom namještaja spavaća soba može dobiti posebnu dramatiku koja će dati naglasak prostoru i izvući ga iz dosadne atmosfere.

Noćni ormarić

Ako je cijela soba zavijena u taman namještaj, neka noćni ormarić bude svijetao i obratno, ako je soba svijetla, neka noćni ormarić bude tamne boje. Također, kod nas su noćni ormarići obično maleni, a to možete promijeniti kupovinom većeg ormarića na kojeg čak možete staviti ogledalo i malu stolicu pred njega. Ovako ćete dobiti dašak romantike koji puše iz nekih dobrih, prošlih vremena.
 

Dva noćna ormarića ne moraju nužno biti jednaka

Još jedan stereotip je da noćni ormarići pokraj uzglavlja kreveta moraju biti identični. To pravilo ne morate slijediti.
 

Ako ste ljubitelj unikata i ekstravagancije, izaberite dva različita noćna ormarića za svaku stranu bračnih postelja.

Noćni ormarić

Jedan može biti velik, drugi malen, jedan svijetao, drugi tamne boje i slične 'asimetrične' kombinacije. U ovom slučaju se preporučuje stavljanje sličnih lampi i detalja kako bi se ipak unio stanoviti sklad u prostor.

Ako biste htjeli nešto promijeniti, a nemate novca renoviranje spavaće sobe ili mijenjanje kompletnog namještaja u njoj, možete promijenite barem jedan noćni ormarić. Možda je to promjena koja će vas zadovoljiti, a vašoj smještajnoj ponudi donijeti svježinu i različitost koja se cijeni među gostima. 
Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Čatrnja naša svagdašnja: Od redukcije vode do vječno upaljenih klima-uređaja u apartmanima

Izrada snjegovića: 5 savjeta za izradu predivnog snjegovića ispred kuće ili apartmana

Koliko je popularan first minute za 2023. u svijetu u kojem "samo mijena stalna jest"

Isušivač vlage: Top 5 savjeta za kvalitetno rješavanje problema vlage u kući ili apartmanu

Pripreme su pri kraju, očekujemo izvrsnu sezonu - zaključak je Travel, Tourism & Tech 2022. konferencije

Zimski turizam u Hrvatskoj: Može li napokon doći do procvata turizma u zimskim mjesecima?

Muči te nelojalna konkurencija?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Ukrasni jastuci za dnevni boravak neodoljivog šarma

Raspored kuhinjskih elemenata: 9 najčešćih pogreški kod planiranja kuhinje

Popularno: