Ideje i trendovi
17.4K

​Blagovaonski stolovi - dugačak stol za kratke, ali slatke, trenutke na odmoru

Veliki ili mali, blagovaonski stolovi su posebno mjesto u našim apartmanima i kućama za odmor, oko kojeg se okupljaju naši gosti, druže i stvaraju uspomene. Zato odabiru stola za blagovanja valja posvetiti posebnu pažnju

Uređenje blagovaonice za goste u apartmanima i kućama za odmor je složen posao, kao i osmišljavanje dizajna bilo koje druge prostorije u smještajnom objektu. Naši objekti su scenografija za stvaranje uspomena, a blagovaonica je posebno mjesto na kojem se gosti okupljaju i druže - druženje je jedno od najvažnijih motiva za putovanja obitelji ili skupine prijatelja.

I zato je potrebno blagovaonskim stolovima posvetiti posebnu pažnju prilikom uređenja kuhinje ili blagovaonice. Potrebno je sve dobro izmjeriti i odlučiti kakav namještaj ondje uklopiti.

Središnje mjesto svake blagovaonice je stol jer se oko i na stolu obavlja najvažniji dio 'posla' u ovoj prostoriji – jede, blaguje uz obrok. Treba dakle paziti da je stol dovoljno velik za obitelj i prijatelje. Treba paziti i na to da ostane dovoljno mjesta za prolazak kraj stola i stolaca prilikom serviranja hrane.


Oblici blagovaonskih stolova

Kada se radi o oblicima, birat ćemo između četvrtastih, okruglih ili ovalnih stolova. Poželimo li neki neobičan oblik stola, najčešće će to biti skupi komad kojeg ćemo odabrati kada uređujemo smještaj visokih kategorija i s daškom luksuza.

blagovaonski stolovi

Svaki od navedenih oblika ima svoje prednosti i mane. Okrugli stol prostoru daje toplinu, ali i gostima, jer su svi bliži jedni drugima, a atmosfera je toplija i ljepša. No, s druge strane, na njega stane puno manje hrane i posuđa, a oko njega se može okupiti samo uzak krug ljudi.
 

Veliki blagovaonski stolovi

Ako ste sretnici i imate veliku blagovaonicu za goste, onda su upravo veliki blagovaonski stolovi prava stvar za vas. Odlični su za organiziranje velikih obiteljskih druženja kao i partijanja s prijateljima, a dobri su i kada se okupi samo uža obitelj jer se tada jednostavno koristi samo dio stola.

blagovaonski stolovi

Veliki blagovaonski stolovi mogu poslužiti i kao pregrada prostora, ako su blagovaona i dnevni boravak u jednom 'komadu', odnosno ne dijeli ih zid ili kakva druga pregrada.
 

Prostorije s visokim stropovima vole velike blagovaonske stolove jer ih zatvaraju i daju određenu punoću i toplinu samom prostoru.

Uz velike blagovaonske stolove možete kombinirati stolice, ali, što je posebno šarmantno, i klupe, što cijelom prostoru daje sasvim novu notu, kao dašak otvorenog prostora u zatvorenom.

blagovaonski stolovi

Ne treba zanemariti ni činjenicu da su veliki i dugački stolovi u blagovaonici mjesto koje drži cijelu družinu na okupu. Po potrebi se mogu pretvoriti u radni stol pa tako, dok neki gosti objeduju, drugi mogu nešto obavljati na računalu ili čitati knjigu na svom kutku stola, što je važno kod povezivanja i provođenja zajedničkog vremena.

blagovaonski stolovi

Sve u svemu, ako imate prostora u vašem apartmanu ili kući za odmor za veliki blagovaonski stol, nabavite ga. Poluprazna prostorija ne sugerira udobnost, ispunite je mjestom na kojem će se vaši gosti osjećati ugodno, gdje će provoditi zajedničke trenutke s osobama s kojima su doputovali, i gdje će stvoriti svoje uspomene. Veliki blagovaonski stol za male, slatke, komadiće sjećanja kod domaćina iz Hrvatske.

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Kaštelima neće manjkati turističkih vodiča - besplatna edukacija za nezaposlene

Tapete na tapete: Smijemo li lijepiti nove tapete na stare tapete?

Kako postati iznajmljivač u sedam koraka

9 prijedloga za zadovoljnije goste (i bolje ocjene apartmana)

MyRent pametna brava - cijena slobode i nove razine sigurnosti u poslovanju

Advent 2017: Adventska putovanja u bolje danas ću, sutra ću

Šparoge - tajni sastojak recepta za dobro gostoprimstvo

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Domaćin na hrvatski način: Želite ponuditi drugačiji privatni smještaj? Neka bude dostupan "za sve"

Ukrasni jastuci za dnevni boravak neodoljivog šarma

Popularno: