Ideje i trendovi
6.1K

​Snimanje apartmana dronom: 5 savjeta kako uz snimanje dronom do bolje popunjenosti smještaja

Razmišljate o snimanju dronom apartmana ili kuće za odmor? Zanima vas je li snimanje smještaja dronom dobra ideja i isplati li se investirati u foto i video sadržaj? Mogu li atraktivne snimke dronom pomoći kod povećanja popunjenosti smještaja?

Fotografije i video materijali apartmana i kuća za odmor važan su saveznik u promociji smještaja tijekom čitave godine. Zahvaljujući kvalitetnim snimkama i fotografijama, možete privući dodatne goste i izvan top sezone pa osigurati bolju popunjenost smještajnih kapaciteta.

Ako još uvijek niste sigurni je li snimanje apartmana dronom dobra ideja, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta i ideja. Pokazat ćemo vam na koje sve načine snimanje smještaja dronom može doprinijeti povećanju broja rezervacija. Zašto je snimanje smještaja dronom poželjno?

 

1. Inovativna mogućnost snimanja iz zraka

Broj apartmana i kuća za odmor koje imaju kvalitetne fotografije iz zraka iz mjeseca u mjesec raste. Ako još nemate vlastite snimke apartmana ili kuće za odmor iz zraka, sada je pravo vrijeme da to napravite. Naime, vaši konkurenti ne spavaju i rade na poboljšanju svoje turističke promocije.
 

Mora li kupac birati između dva smještaja, prije će se odlučiti za onaj smještaj koji ima atraktivne fotografije i video snimke

Snimanje dronom je inovativna metoda predstavljanja smještaja zahvaljujući kojoj možete povećati broj rezervacija u apartmanu ili kući za odmor. Foto i video materijali nastali snimanjem dronom definitivno će gostima biti atraktivni kod razmatranja vašeg smještaja i mnoge će potaknuti da odaberu upravo vas. 
 

snimanje iz zraka dronom


2. Atraktivan prikaz za povjerenje budućih gostiju

Snimanje apartmana i kuće za odmor dronom donosi vam nove mogućnosti prezentacije vašeg smještaja. Naime, fotografije i video snimke snimljene iz zraka mogu djelovati izrazito atraktivno pa biti odličan adut za privlačenje novih gostiju. Dron vam omogućuje snimanje cjelokupnog smještaja i vanjskog izgleda krajolika, što je posebno zanimljivo nalazi li se vaš apartman ili kuća na atraktivnoj lokaciji.


snimanje smještaja dronom iz zraka


Video snimke su definitivno bolji izbor od fotografija i teksta jer budućim gostima donose realan prikaz smještaja. Kroz video snimke, gosti mogu upoznati vašu ponudu smještaja i steći dodatno povjerenje u vas kao iznajmljivača. Ako imate priliku, svakako investirajte barem mali dio novca u stvaranje atraktivnih snimaka dronom.


3. Uređeno dvorište kao dokaz brige o gostima

Prije nego krenete dronom snimati vaš apartman ili kuću za odmor, posvetite pažnju uređenju vrta, odnosno okućnice. Uređena okućnica bit će jasan dokaz gostima kako brinete o vašem smještaju i da vam je izuzetno stalo do vaših gostiju.
 

Pobrinite se da okućnica na snimljenim video i foto materijalima izgleda lijepo i uredno – i privući ćete dodatne goste u vaš smještaj

Kako biste kvalitetno uredili okućnicu, prije svega trebate pokositi travu i ukloniti sve neželjeno bilje koje narušava izgled vaše okućnice. Zatim se pozabavite sađenjem cvijeća i ostalog ukrasnog bilja kako biste istaknuli ljepotu i kvalitetu vašeg smještaja. U končanici, sve možete završiti dodavanjem predivnih skulptura, ukrasa, itd.

snimanje dronom okućnice

Apartmani Anna u Malom Lošinju


4. Video sadržaj je iznimno popularan u digitalnom svijetu

Danas kada većina nas na svakom koraku ima pristup brzom internetu, pregledavanje video materijala postalo je naša svakodnevica. To je ujedno i prilika da kvalitetnim video materijalima privučemo željene buduće goste u smještaju.
 

TikTok kao jedna od trenutno najpopularnijih platformi ima mjesečno više od 1 milijardu korisnika, dok primjerice još popularniji YouTube mjesečno prati više od 2 milijarde korisnika

Kvalitetan video sadržaj lako dopire do mnogobrojnih korisnika, što je dobra prilika za sve iznajmljivače u promociji turističkog smještaja. Potrudite se napraviti atraktivan video koji će na kvalitetan i sveobuhvatan način predstaviti vaš smještaj – i stići ćete do velikog broja budućih gostiju.

apartmani snimani iz zraka

Apartmani Butorac u Rijeci


5. Uz snimanje apartmana dronom do veće popunjenosti kapaciteta

Konkurencija na miruje i mnogi među njima već su napravili svoje fotografija i video materijale smještaja iz zraka. Snimanje dronom više nije velika novost, nego polako postaje potreba. Suvremeni turisti se navikli vidjeti svoj budući smještaj iz ptičje perspektive pa snimanje dronom dobiva sve veći značaj u modernom prezentiranju smještaja.

kuća za odmor snimak dronom
Vila Panorama u Omišu

Kako biste stvorili kvalitetne foto i video materijale, najbolje je da snimanje prepustite profesionalcima u ruke. Mnoge tvrtke i obrti na području Hrvatske bave se snimanjem dronovima, a na vama je da odaberete onaj tim koji najbolje odgovara vašim željama.
 

Naglasit ćemo kako je prije snimanja važno urediti vanjski i unutarnji dio apartmana, a snimanje je najbolje raditi rano ujutro ili kasno poslijepodne – kada sunčeve zrake najbolje ističu ljepotu vašeg smještaja

Uložite novac u snimanje apartmana ili kuće za odmor dronom – i sigurni smo da ćete privući dodatni interes gostiju.
Na naslovnoj fotografiji Robinson Modrave kod Betine.
Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Drvene saonice za smještaj: Koje saonice kupiti za goste apartmana ili kuće za odmor?

e-Visitor preplašio iznajmljivače smještaja na crno?

Zašto je kvalitetna WiFi veza najvažniji kriterij zadovoljstva gosta u smještaju?

Prijeti li nam turističko samoubojstvo?!

Ruralni turizam: Iznajmljivač koji je Donju Stubicu ucrtao u turističke karte

​Best European Holiday Home 2019.: Tko će ponijeti titulu najboljeg domaćina u Europi?

Ringo pametna brava: Zbogom čekanju gostiju i majstora

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Promo video apartmana: 5 super razloga zašto vam treba promotivni video smještaja

Kupnja apartmana na moru: Je li isplativo kupiti i iznajmljivati apartman na moru?

Popularno: