Događanja
9.6K

Rovinj, od 15.11. do 17.11.2018. Design District sajam: Od eko namještaja do turističkog smještaja budućnosti

U četvrtak 15. studenoga u Staroj tvornici duhana u centru Rovinja počinje Design District, najveći sajam namještaja i uređenja interijera u regiji. Međunarodni sajam je namijenjen svima, s posebnim naglaskom na opremanje turističkih objekata

Kakav je to namještaj eko namještaj, što je bioarhitektura ili kako će izgledati turistički smještaj budućnosti, imamo priliku saznati u Rovinju, od 15. do 18. studenoga 2018. U četvrtak će vrata rovinjske Old factory otvoriti Design District - međunarodni sajam namještaja i opremanja unutrašnjih prostora, kada će brojni proizvođači i dizajneri predstaviti svoje proizvode i ideje u opremanju apartmana, kuća za odmor, vila, restorana, hotela i uopće ugostiteljskih objekata.

Zaboravimo beskrajne vožnje od jednog mjesta do drugog, listanje kataloga, posjete brojnim trgovinama i salonima namještaja i opreme, i zaputimo se u Rovinj gdje možemo na jednom mjestu vidjeti i isprobati proizvode renomiranih proizvođača namještaja i opreme interijera. Tamo nas čeka stotinjak izlagača iz čitave regije s rješenjima za lijep i funkcionalan dizajn naših interijera: od keramike preko tepiha do dizajnerskog namještaja.
 

Sve smo svjesniji da kvalitetna smještajna ponuda, znači i dobro dizajniran apartman, sobu ili kuću za odmor. Koliko smo svjesni da dobar dizajn ne mora biti skup? Koliko smo svjesni da dobar dizajn nema samo estetsku vrijednost, već da je kvaliteta dizajna u njegovoj funkcionalnosti i odnosu predmeta prema čovjeku i prostoru u kojem boravi?

Da bi se poticalo kreativno i funkcionalno razmišljanje u produkt dizajnu, u Rovinju će se u danima sajma dodijeliti i Nagrada Design District proizvodima koji su zadovoljili sve značajke dobrog dizajna.


Program Design District 2018.

U četvrtak 15. studenoga, na konferenciji za arhitekte ćemo saznati sve o bioarhitekturi; u petak, 16. studenoga, će o budućnosti dizajna pričati Karim Rashid, industrijski dizajner, a održat će se i panel rasprava "Custom made hospitality" za one domaćine koji žele znati više o personalizaciji svojih usluga.
 

Povezivanje turizma i domaće proizvodnje je osnovni preduvjet za održivi gospodarski rast, a brendiranje naše smještajne ponude kroz opremu i namještaj preduvjet za podizanje kvalitete i prepoznatljivost domaće ponude smještaja.

Subota je rezervirana za panel "Hrvatski turizam može bolje" - da može bolje svi znamo, a sve smo svjesniji i da je za to potrebno umrežavanje i stalna edukacija. Sajmovi poput ovog su prilika za povezivanje i zbog druženja koje je organizirano na kraju svakog dana. Svi posjetitelji mogu dogovoriti individualne sastanke s izlagačima, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan na poveznici za posjetitelje i prijavu za besplatan ulaz na Design District sajam u Rovinju 2018.


A što je eko namještaj?

U suštini, eko namještaj je namještaj koji je u potpunosti proizveden od prirodnog ili recikliranog materijala tako da se svaki njegov dio može ponovno upotrijebiti. Proizvodnja eko namještaja ne šteti okolišu, a u proizvodnom procesu nisu povrijeđena ničija prava. Sirovina je korištena racionalno, a eko namještaj u pravilu ima jako dugačak jamstveni rok i vijek trajanja.

Detaljnije o eko namještaju i ostalim trendovima u uređenju apartmana i kuća za odmor na sajmu Design District do 15. do 18. studenoga 2018. u Rovinju.
Spremi

U privatnom smještaju odjavljeno oko 14 tisuća kreveta, kapaciteti drugih vrsta komercijalnog smještaja rasli

Hidromasažni bazen - luksuz ili investicija?

Lošinj ujedinjen u promociji destinacije - brojni privatni iznajmljivači uključeni u akciju "Ferry free"

7. nacionalni Forum obiteljskog smještaja održat će se u zagrebačkom Westin hotelu

Kako funkcioniraju radijatori: Kako se cirkuliranjem zraka zagrijava prostorija?

Kako sami popuniti PDV obrasce i prijaviti porez na proviziju?

Izračun minimalne cijene noćenja i isplativosti najma apartmana i kuća za odmor

Putovanje kroz vrijeme: Iznajmljivanje apartmana u budućnosti?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Održivi turizam: Besplatna edukacija za privatne iznajmljivače u Makarskoj

IQM VODICE: Suradnjom do kvalitetnije turističke ponude, zadovoljnijih gostiju i stanovnika

Popularno: