Preporuke i popusti
6.9K

Budite drugačiji! Snimanje dronom i profesionalna fotografija izdvajaju oglas iz mase sličnog smještaja

Kako biti drugačiji da našu smještajnu ponudu primijete turisti kod pretraživanja mora oglasa koji izgledaju gotovo jednako? Snimanje dronom i vrhunska fotografija je šansa za privlačenje pažnje gostiju, više upita i rezervacija

Svaka nova sezona, novi je izazov za domaćine obiteljskog smještaja. Prema posljednjim statistikama, svoje objekte u Hrvatskoj iznajmljuje 101.413 iznajmljivača, 80-ak posto je kategorizirano s tri zvjezdice.

Iako unutar te tri zvjezdice postoji velika razlika u opremi, dizajnu i kvaliteti smještaja, bolja smještajna ponuda često teško pronalazi put do gostiju i više rezervacija. Zašto je to tako?
 

Najčešći krivac za mali broj upita i rezervacija su loše fotografije i prezentacija smještaja

U potrazi za smještajem svojih snova 60% turista se odlučuje na rezervaciju isključivo na osnovi fotografija na oglasima (Izvor: Hospitalitynet). Prema Trivago statistikama, 96% više otvaranja imaju oglasi s pažljivom odabranom i savršeno snimljenom glavnom fotografijom smještaja. Savršenim fotografijama povećavamo šanse za bolju popunjenost i više rezervacija. 
 

Samo 15% vlasnika objekata za turistički najam unajmljuje profesionalne fotografe i snimatelje za izradu promotivnih materijala svoje smještajne ponude

Ako većina ne koristi usluge profesionalaca, zašto bismo to činili mi?!
 

5 najčešćih izgovora zbog kojih nećemo unajmiti profesionalca

1. Ušteda 

Prvi i osnovni razlog je uvijek onaj novčani. Zašto bismo platili nekoga da napravi posao kojeg možemo napraviti sami? Međutim, statistike pokazuju da smještaj s kvalitetnim fotografijama ima 50% više šansi da se rezervira brže i ostvari veću popunjenost (Izvor: TruePlace). Štoviše, profesionalne fotografije, i to ako ih je više od 20, dobiju 83% više pažnje turista, a postižu i višu cijenu noćenja (Izvor: FlipKey).

Štedimo li zbilja ako snimanje odradimo sami?
 

Prema Airbnbju, oglasi s profesionalnim fotografijama ostvare do 40% više prihoda, 24% više rezervacija sa 16% višim cijenama noćenja


Važnost profesionalne fotografija infografika

2. Imam sasvim ok kameru na mobitelu za snimanje smještaja

Da, ta fotografija izgleda izvrsno. Na mobitelu. Istina je da 90% turista traži smještaj online, više od polovice to čini na svojim pametnim telefonima, ali i dalje, jednom kad ih zagolicaju neke smještajne ponude, prelaze na svoja računala i realiziraju rezervaciju odabirom jedne od tih ponuda (Izvor: Stratosjet, 2022.).
 

Samo 23% rezervacija se ostvaruje na mobilnim uređajima

Fotografija snimljena mobitelom najčešće ne izgleda toliko dobro kad se pregledava na većem ekranu. Osim toga, profesionalna oprema ima bolje senzore, leće, a fotografije postižu veću dubinu i kontraste, nužne za vizualnu privlačnost. Većina profesionalaca snima materijale u tzv. raw formatima koji dopuštaju naknadnu profesionalnu obradu s ciljem postizanja što vjernije, a ujedno i atraktivnije, reprodukcije.

Reels Agency

Uočavate li razliku?


3. Nešto se razumijem u kompoziciju i svjetlo

Pročitali smo neke savjete za ljepše fotografije, na Instagramu svi naši pratitelji lajkaju naše objave, rekli su nam da imamo oko. Sve to stoji, ali još uvijek nam nedostaje profesionalna edukacija i iskustvo koje profesionalac posjeduje, uz kvalitetnu opremu. Kako obuhvatiti što širi kut snimanja bez izobličenja slike? Što istaknuti u prostoru i kako postići tu dubinu? Kako namjestiti scenu da izazove osjećaj opuštenosti i povjerenja kod gosta koji pregledava fotografije?
 

Jer fotografija nije samo prikaz smještaja, ona je emocija - zidove i namještaj je fotkati lako, uhvatiti emociju već malo teže


4. Nije to neka nauka, samo da uhvatim vremena

“Samo da uhvatim malo vremena pa ću proučiti kako izraditi web za apartmane ili kuću za odmor, nije to neka nauka”, još jedan je od čestih izgovora za malo ambicioznije iznajmljivače. Lijepo je kada kroz čitav život nastojimo savladati nove vještine. Međutim, za prodaju turističkog smještaja nam treba kvalitetna i efikasna web stranica i dobar promo materijal, odmah i sada. Teško da ćemo uhvatiti toliko vremena da naš uradak bude savršen, onako kako to savršeno i u relativno kratkom roku mogu napraviti profesionalci. Usput od njih možemo nešto i naučiti…

Reels Agency

Rado bismo večerali ovdje!


5. Nitko ne unajmljuje profesionalca za izradu web stranica za apartmane ili snimanje

Vraćamo se na pitanje s početka teksta. Ako većina ne koristi usluge profesionalaca, zašto bismo to činili mi? Možda zato što želimo biti drugačiji od 85% od 101.413 koji ne koriste usluge profesionalaca za snimanje fotografija i videa i za izradu web stranica smještaja. Zato što se želimo izdvojiti iz bezlične mase slično prezentiranih apartmana, soba i kuća za odmor, jer želimo biti prepoznatljivi i uočljivi. 
 

Snimanje dronom dostupno svima

Vjerujete li u izgovore kojima opravdavate loše fotografije smještaja na svojim web stranicama i oglasima, to što nemate video prezentaciju ili internetsku stranicu, ili imate spor, nerazumljiv i nezanimljiv web, nemojte angažirati profesionalca za izradu web stranica za apartmane i snimanje promotivnih fotografija i videa.

Ako ipak, uz sav uložen novac i trud u izgled i opremu svojih apartmana, soba ili kuća za odmor, u promociji želite koristiti dojmljive fotografije, razigrane kompozicije i pune svjetla, želite kvalitetnu stranicu koju turist lako može pronaći na webu ili video promociju, odaberite agenciju Reels
 

Malen je broj smještajnih objekata koji se promoviraju snimkama iz zraka i baš takve fotografije i videa privlače pažnju turista u potrazi za smještajem. Snimanje objekata s apartmanima, kuća za odmor i vila dronom nije više samo trend - polako postaje standard u oglašavanju nekretnina za kratkoročni najam


Reels Agency usluge
Usluge Reels Agency

Reels Agency je full service marketinška agencija s višegodišnjim iskustvom u promociji, prodaji i financijama. Usluge Reels Agency uključuju i profesionalno snimanje foto i video materijala za apartmane, kuće i vile, uključujući i snimanje dronom. Profesionalci Reelsa izrađuju web stranice, a po potrebi i kompletan vizualni identitet, logo ili sadržaj naše smještajne promocije.
 

 

Za članove Cimerfraj.hr osiguran je

POPUST od 20%

na sve Reels Agency usluge.

Više detalja o rasponu usluga možete saznati neobvezujućim upitom na 
info.reelsagency@gmail.com,
091 344 6154
ili 
Reels-Agency.com.


Akcija traje do pounjavanja kapaciteta.

Instagram.com/reelsagency365
 

Spremi

Konferencija 3T 2022. - od umjetne inteligencije i robota do TikTok promocije u turizmu

Kolike su prosječne plaće i koji su najzastupljeniji poslovi u turizmu

Pozivni centar HTZ-a kao korisnička podrška e-Visitora

Koje su zaštićene i ugrožene životinjske vrste u Jadranu i zašto bismo to trebali znati

Međimurju Green Destinations - prva regija u Hrvatskoj s ovom prestižnom nagradom

Firenca će imati aerodrom s vinogradom na krovu terminala

Bicikl, kajak i SUP - uhvatite priliku za dodatnu zaradu!

Godišnji su pri kraju - kako učiniti da naš odmor potraje i nakon što je gotov?

Pročitajte još:

Sad je pravo vrijeme za ulaganje u novi namještaj za apartmane i opremu smještaja

Sezona je bila jako dobra, može li sljedeća biti još bolja? Property management agencija Irundo savjetuje kako se pripremiti za turističku 2023.

Popularno: