Ideje i trendovi
5.8K

Promo video apartmana: 5 super razloga zašto vam treba promotivni video smještaja

Razmišljate o snimanju promotivnih video materijala za vaš apartman ili kuću za odmor? Zanima vas koje su prednosti promotivnog video sadržaja i isplati li se ulagati u video materijale? Može li promo video apartmana ili kuće za odmor povećati broj rezervacija u smještaju?

Mnogobrojni iznajmljivači sve češće se odlučuju za snimanje promotivnih video materijala za smještaj. Živimo u vremenima kada je video sadržaj postao opće prihvaćen način komuniciranja na kanalima promocije pa samim time snimanje promotivnog videa za smještaj nije neuobičajeno.

Ako razmišljate o snimanju promo videa za apartman, onda svakako nastavite s čitanjem teksta. Naime, u nastavku vam donosimo 5 super razloga zašto je promotivni video materijal odličan način promoviranja smještaja


video sadraj za promociju smještaja


1. Video sadržaj osigurava veći doseg i bolju vidljivost smještaja

Digitalni kanali i društvene mreže danas su u velikoj mjeri usmjerene prema video sadržaju. Statistike pokazuju kako više od 2 milijardi korisnika svakog mjeseca koristi YouTube, a svi ti korisnici svakog dana pogledaju više od milijardu sati video materijala. Uz YouTube, tu su i razni drugi popularni video servisi, kao što je TikTok, Instagram, Snapchat, itd.

Digitalni stručnjaci se slažu kako je video sadržaj trenutno najatraktivnija vrsta sadržaja koju možete kreirati. Naime, algoritmi društvenih mreža nagrađuju video sadržaj pa ga često guraju u prvi plan korisnicima. Konkretno, to znači kako će vaš video sadržaj imati prilike doseći veći broj korisnika društvenih mreža, među kojima zasigurno ima zainteresiranih za rezervaciju smještaja kao što je vaš.


2. Bolji i kreativniji način prezentacije smještaja

Trenutno ne postoji bolji, kreativniji i kvalitetniji način prezentiranja smještaja od video sadržaja. Naime, putem video sadržaja možete detaljno predstaviti svaki kutak vašeg apartmana ili kuće za odmor i to ne poseban i kreativan način. Možete temeljito predstaviti sav sadržaj koji nudite u smještaju i budućem gostu jasno dati do znanja koju razinu kvalitete može očekivati u vašem smještaju.

bolja prezentacija smještaja


Konkurencija smještaja na digitalnim kanalima je velika, no prilike za proboj itekako ima. Ako se već u startu odlučite promovirati smještaj kroz video sadržaj, stvorili ste solidnu i bolju startnu poziciju u odnosu na druge. Začinite li čitavu priču kreativom i maštovitošću, vaši će video materijali itekako biti pogurani u prvi plan. Dakle, opustite se, uložite truda, volje i kreativnosti – i vaš apartman će bez velikih problema prestići druge po kvaliteti prezentacije smještaja.

 

3. Prikažite istinske emocije i atmosferu smještaja

Kroz video materijale možete brendirati smještaj. Primjerice, kroz fotografije i tekst ostat će manjkav dojam jer budući gosti neće biti svjesni svih benefita koje donosi vaš smještaj. No, prezentiranjem smještaja kroz video materijale možete prenijeti potpuno iskustvo na kreativan i zabavan način.

Putem fotografija možete samo ilustrirati gostima kako izgleda zabava uz gitare i grilanu ribu, dok putem video materijala gosti mogu čuti smijeh, osjetiti emocije i žar ljudi uz gitare i grilanu ribu. Video dodaje nekoliko dimenzija tekstu i fotografijama, a posebno je pogodan želite li prikazati stvarnu atmosferu u smještaju.

prikažite kvalitete kroz atraktivan video


4. Video izgrađuje povjerenje kod budućeg gosta

Fotografije možete snimiti i urediti do najsitnijih detalja te često ne moraju odavati stvarno stanje stvari u smještaju. S druge strane, video je točan i zoran prikaz onoga što gosti mogu očekivati u smještaju. Kroz video mogu zaviriti u sve kutke vašeg apartmana ili kuće za odmor (u mjeri u kojoj im snimite sadržaj). Samim time, budući gosti mogu steći više povjerenja u vas kao domaćina i smještaj kao takav.

Gostima nije toliko važno da kvaliteta video materijala bude na vrhunskoj profi razini, već im je važno da kroz video mogu vidjeti kako taj apartman ili kuća izgledaju u stvarnosti. Želite li steći povjerenje gostiju i prije samog dolaska u vaš smještaj – promo video materijali su odličan izbor.


promotivni video apartmana ili kuće za odmor


5. Promo video apartmana i kuće za produživanje turističke sezone

Promotivni video apartmana ili kuće za odmor, sjajna je prilika za produljenje turističke sezone i povećanje prihoda od turizma. Naime, zahvaljujući video materijalima možete tijekom čitave godine donositi utiske iz vašeg smještaja čime goste potičete da dođu do vas u svako doba godine.

Primjerice, ako za vrijeme zimskih blagdana apartman ili kuću za odmor ukrasite predivnim božićnim ukrasima, možete kroz snimljeni video tu božićnu atmosferu kvalitetno prenijeti vašim budućim gostima. Gosti će uvidjeti kako se trudite, ulažete vrijeme i energiju – te će vas za to nagraditi dodatnim rezervacijama u tijeku čitave godine.

Spremi

10 najbizarnijih turističkih atrakcija na svijetu

6 razloga zbog kojih nikad nećete uspjeti povećati broj rezervacija

Klimatske promjene ubijaju turizam

Iskustva s gostima - šaljiva strana iznajmljivanja privatnog smještaja

Ulazak u Schengen i 7 globalnih turističkih trendova u 2023.

Ugljični monoksid - kako se zaštititi od trovanja i otkriti nevidljivog ubojicu prije pojave fatalnih simptoma

Best Stay 2023. u Zagreb dovodi turističke stručnjake iz 17 zemalja

Božićne svijeće: Atraktivne svijeće za potpuni osjećaj božićne čarolije

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Fotografije apartmana: 7 super ideja kako urediti apartman za snimanje

​Snimanje apartmana dronom: 5 savjeta kako uz snimanje dronom do bolje popunjenosti smještaja

Popularno: