Preporuke i popusti
350

87% turista na putovanju i u smještaju najviše cijeni sigurnost

Najnovija istraživanja pokazuju da su turisti sve zabrinutiji zbog vlastite sigurnosti na putovanjima, a određene mjere opreza očekuju i od svojih domaćina u apartmanima, kućama za odmor i plovilima. Kako možemo i njima i sebi osigurati mirniji san?

Više nego ikada ranije, sigurnost na putovanjima brine turiste. Prema istraživanjima Global Rescue, 87% ispitanih je izrazilo zabrinutost zbog različitih opasnosti koje bi ih na putovanju mogle zadesiti.
 

Bez obzira na zabrinutost za vlastitu sigurnost na putovanju, 96% ispitanih će ipak putovati

I dok je nekada prosječan turist najčešće brinuo zbog terorizma, danas se strah seli u domenu zdravlja. Jasno, na to je utjecala pandemija. Iako je u ovoj godini briga za par postotnih poena manja nego u prošloj, još uvijek je prisutna kod 33% ispitanika, a mogućnost zdravstvenih komplikacija na putovanju najjači je strah kod naših gostiju.


Pojačana briga o sigurnosti gostiju

U tom čuvanju zdravlja gostiju, veliku ulogu imaju i pružatelji usluge smještaja. Bilo da se radi o hotelima, jedrilicama, jahtama, kampovima ili domaćinstvima, 92% domaćina razmišlja o mjerama sigurnosti u svojim nekretninama i pokretninama.

Barem tako tvrdi Breezaway.io u svom godišnjem istraživanju o trendovima u privatnom smještaju.  A što najviše muči turiste koji odsjedaju u privatnom smještaju?

73% - rutinsko preventivno održavanje instalacija i opreme u smještaju
62% - sigurnosne informacije u komunikaciji s gostima
48% - edukacija pružatelja usluge smještaja
24% - certifikat sigurnosti za objekt

Što brine turiste koji odsjedaju u privatnom smještaju infografika


Isto istraživanje je pokazalo da je u 2021. 59% pružatelja usluga pojačalo mjere opreza i higijene u svojim objektima, dok je to u 2020. učinilo njih 49%. Uočljiv je trend pojačane brige o sigurnosti gostiju, kao i potražnja gostiju za smještajem koji već ima određene sigurnosne protokole i sustave. Oznake sigurnosti, poput one, aktualne na vrhuncu pandemije, Stay Safe Ministarstva turizma i sporta, poželjne su.
 

Redovita kontrola instalacija i uređaja je gostima najvažnija

Najveći broj turista, odnosno, dvije trećine ispitanih u grafički prikazanom istraživanju, radije će bukirati smještajni objekt ili plovilo u kojem se redovito kontroliraju instalacije i oprema. Redovitu kontrolu danas lako možemo provoditi uređajima koji detektiraju različite probleme.

Neki od tih uređaja su detektor ugljičnog monoksida ili, recimo, detektor curenja i smrzavanja vode. Ovaj posljednji je relativno nov uređaj na našem tržištu, ali taj sigurnosni gadget ima široku primjenu i često se koristi u inozemstvu, posebno u nautici i u kućanstvima.

Redovita kontrola uređaja i instalacija u našim smještajnim objektima nije važna samo radi sigurnosti gostiju, već i radi naše vlastite, kao i radi sprječavanja moguće štete do koje može doći zbog, primjerice, pucanja cijevi u hladnim mjesecima.

Zato, ako već nismo, provjerimo kako smo pripremili svoje objekte za prazne zimske mjesece i ne zaboravimo nikada da je sigurnost gostiju u našim rukama.

Spremi

10 savjeta za bolji booking i zadovoljne goste

Novi list, Glas Istre i HTZ ujedinjeni u potrazi za najboljim domaćinima u Hrvatskoj

Izravan udio turizma u BDP-u je 11,4 posto, uz ukupan utjecaj na gospodarstvo Hrvatske od 16,9 posto

Čišćenje staklenog stola: 5 savjeta za uvijek čisti stakleni stol

Dupla rezervacija (overbooking) i što učiniti kada se ona dogodi

​Ružičasta boja zidova i interijera: 4 važna pravila za korištenje ružičaste boje u prostoru

7 kriterija za prepoznavanje najbolje stranice za oglašavanje apartmana, soba i kuća za odmor

Uradi sam: Kako riješiti problem (pre)kratke zavjese za prozor?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Ringo pametna brava: Zbogom čekanju gostiju i majstora

Je li sad pravo vrijeme za ulaganje u novi namještaj za apartmane i opremu smještaja?

Popularno: