Ideje i trendovi
7K

​Fotografije apartmana: 7 super ideja kako urediti apartman za snimanje

Potrebne su vam nove fotografije apartmana i planirate skorašnje fotografiranje? Zanima vas kako urediti apartman za snimanje, odnosno fotografiranje apartmana? Koje taktike i ideje koriste poznati profesionalci kako bi fotografije apartmana izgledale fantastično?

Fotografije apartmana su direktan okidač rezervacija gostiju. Naime, gosti su skloni birati apartmane i smještaj koji na fotografijama izgleda odlično. Samim time, trebate se potruditi pripremiti kvalitetne fotografije apartmana kako biste osigurali vizualnu privlačnost i privukli što više gostiju tijekom cijele godine.

Fotografiranje apartmana možete prepustiti profesionalcima ili odraditi sami, no u oba slučaja važno je kvalitetno pripremiti apartman za fotografiranje. U nastavku vam donosimo 7 važnih savjeta koji će vam pomoći u stvaranju vrhunskih fotografija apartmana:


gost u smještaju ili apartmanu


1. Definirajte tko je vaš idealni gost

Prije nego krenete s bilo kakvim uređenjem apartmana, važno je definirati tko je vaš idealni gost kojeg želite u apartmanu. Naime, nije isto želite li apartman iznajmljivati solo putnicima, obiteljima ili poslovnim gostima. Svatko od njih zahtjeva svoje posebnosti, a na vama je da odgonetnete tko će biti vaši idealni gosti.

Kod definiranja idealnog gosta možete temeljito zamisliti kako će vaš gost izgledati, koje su njegove navike i što očekuje od samog apartmana. Kada u glavi stvorite vizualnu sliku vašeg idealnog gosta, vrijeme je da započnete s kreiranjem ideja i definiranjem kako će izgledati vaše fotografije apartmana, odnosno smještaja.


2. Temeljito očistite apartman prije fotografiranja

Gosti žele čisti apartman po dolasku na odmor, a nimalo manje važno nije očistiti apartman prije fotografiranja. Na fotografijama se ponekad može kvalitetno raspoznati je li neki prostor čist i uredan ili je prljav. Dakako, ako gosti na fotografijama primijete prljave detalje, sasvim sigurno neće odabrati vaš apartman za rezervaciju.


očistite apartman prije fotografiranja


Temeljito čišćenje apartmana prije fotografiranja je korak koji svakako morate obaviti. Očistite svaki dio apartmana, prebrišite sve police i regale - i dopustite vašem apartmanu da zablista u punom sjaju. Čist apartman na fotografiji privući će goste pa će i broj rezervacija vašeg smještaja porasti.


3. Uklonite sve suvišne detalje iz apartmana

Gosti vole čist i minimalistički pristup u kojem oni samostalno mogu doprinijeti boljem ugođaju u prostoru. Dakle, apartman bi trebao sadržavati što manje suvišnih sitnica, posebice osobnih stvari. Ne, osobnim fotografijama i uspomenama nema mjesta u apartmanu i to biste trebali maknuti iz smještaja – prije fotografiranja.

Prije nego fotografiranja, maknite sve suvišno sa stolova, polica i ormara jer će to ostavljati dojam neprofesionalnosti. Vaš apartman mora biti čisti i uredan, bez subjektivnog dojma.

svjetlost u apartmanu i smještaju


4. Oslobodite svjetlost u apartman

Svjetlost igra itekako važnu ulogu kod fotografiranja apartmana. Manjak svjetlosti prouzročit će probleme kod fotografiranja, a vaš će apartman na fotografijama izgledati tmurno i loše. Želite li da vaš apartman zablista na fotografijama, važno je osigurati dovoljno svjetlosti u apartmanu.

Kako biste osigurali dovoljno svjetlosti važno je upariti dnevnu svjetlost s unutarnjom rasvjetom. Prije nego fotograf dođe raditi fotografije apartmana, podignite sve rolete i zastore u apartmanu pa upalite sva svjetla koja imate u unutrašnjosti apartmana. Na taj način iskombinirat ćete prirodno i umjetno svjetlo, što će stvoriti dojam svijetlog, vedrog i čistog apartmana.


5. Dodajte šarmantne sitnice za bolji dojam

Boca vina i dvije čaše, buket ruža, mirisna svijeća, knjiga, itd. Sve prije navedeno su sitnice koje apartman čine privlačnijim i atraktivnijim. Dakako, ne treba pretjerivati s detaljima, ali neki detalji zaista mogu znatno podići raspoloženje na fotografijama.


šarmantne sitnice u smještaju


Nalazite li se u obalnoj regiji, odlična dekoracija mogu biti grančice lavande i maslina, dok u kontinentalnoj Hrvatskoj ukras mogu biti jabuke i bundeve. Dodavanjem šarmantnih sitnica stvoriti ćete ugodan ambijent koji će fotografijama podići kvalitetu i toplinu – koju turisti žele osjetiti prije i nakon rezervacije smještaja


6. Uredite okućnicu za potpuni dojam

Turistima je itekako važno gdje se nalazi smještaj pa to žele osjetiti i na fotografijama. Prije nego krenete s fotografiranjem smještaja, uložite vrijeme u uređenje okućnice apartmana ili kuće za odmor. Pokosite travu, zasadite cvijeće i stvorite privlačan okoliš kakav gost samo poželjeti može.

Zbog povoljnih vremenskih i svjetlosnih uvjeta, fotograf će fotografiranje smještaja uglavnom zakazati u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima. U tim je satima najbolja svjetlost za fotografiranje, posebice kada pričamo o fotografijama okućnice. Želite li impresionirati gosta predivnom okućnicom, uredite vanjski dio smještaja prije fotografiranja.


fotografiranje smještaja profi fotoaparatom


7. Stvorite osjećaj doma na svakom koraku

Turisti se na putovanjima žele osjećati ugodno i lijepo, a to možete postići tako da će apartman postati njihov dom na nekoliko dana ili tjedana. Kroz fotografije možete prikazati karakteristike ugodnog i poželjnog doma. Vodite se tim smjerom i zasigurno nećete pogriješiti.

Fotografije smještaja itekako su važne kod rezervacija gostiju. Istraživanja su pokazala kako već jedna fotografija podiže vjerojatnost rezervacije za više od 200%, dok više dodanih fotografija još dodatno povećavaju prilike za povećanje broja gostiju. Stoga, potrudite se lijepo urediti apartman – i napravite atraktivne fotografije koje će izgledati neodoljivo.

Spremi

​Kako odabrati boju tepiha: 3 važna savjeta za odabir boje tepiha

Kutija prve pomoći i kućna apoteka: 6 stvari koje moramo imati kako bismo za svakog gosta mogli pronaći lijeka

Kako odabrati idealan stolić za dnevnu sobu?

Turizam Gorskog Kotara: Dovoljno ludi i dovoljno snažni idu naprijed

​Kamin na struju: 8 razloga zašto ugraditi električni kamin u apartman

PLACE2GO - sajam turizma koji približava daleke horizonte bit će otvoren u Areni sa slobodnim ulazom za sve posjetitelje

Pomak turističkog iskustva - je li još samo nebo granica?

Pet friendly apartmani: Pravila i preporuke za boravak gosta s kućnim ljubimcem

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Fotografiranje apartmana: Zašto je važno angažirati profesionalnog fotografa?

Promo video apartmana: 5 super razloga zašto vam treba promotivni video smještaja

Popularno: