Dizajn
3 31.7K

​Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018.

Preuređivanje i opremanje apartmana za predstojeću glavnu turističku sezonu u stilu s trendovima ove godine za veću vidljivost smještajne ponude i bolju popunjenost kalendara rezervacija

​Ako osvježavate smještaj za iduću sezonu ili tek počinjete s iznajmljivanjem i uređujete apartmane, zaboravite korišteni namještaj i sive boje. Stilovi u dizajnu interijera 2018. su lepršavi i topli, a pažljivo opremanje apartmana sve više utječe na bolju popunjenost smještaja.

Ugodnost i udobnost možemo postići i s par preinaka u prostoru, zamjenom dotrajalog namještaja, farbanjem zidova i dodavanjem sitnica koje će prostor učiniti dinamičnijim i zanimljivijim. Svaki, pa i najmanji, trud kojeg uložimo se vidi i godi našim gostima - to je put do dobrih recenzija smještaja.

Ako se odlučimo na preuređenje apartmana, objavit ćemo fotografije radova i na Instagram profilu smještaja i pokazati gostima da brinemo o njihovoj udobnosti. Pritom ćemo obratiti pažnju na 10 trendova uređenja interijera koji će dominirati u ovoj godini i utjecati na stilove u godinama koje slijede.
 

1. Udobnost toplih boja

Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. - boje
Kada je Ikea ušla u naše živote i jednostavnim elegantnim linijama pristupačnih komada namještaja obojila ih u bijelo i nijanse sive, nismo se bunili. Sada te plohe polako popunjavamo toplim tonovima koji ne narušavaju eleganciju naših apartmana, ali donose dašak udobnosti doma i prenose toplinu naše dobrodošlice.

U igri su svi zemljani tonovi do bogatih nijansi crvenog vina i plodne narančaste, a nešto hladnija, ali još uvijek prijateljska, tamno zelena izvrsno se može uklopiti u detalje koji nadopunjuju ovaj, pomalo rustikalni, stil.


2. Jednostavne linije držača i okova

Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. - jednostavne linije
Imate stolicu ili očuvanu plohu stola s dotrajalim nogama, rasklimane držače za ručnike i potrgane vješalice za jakne? Iskoristite očuvane dijelove, a držače zamijenite jednostavnim metalnim okvirima i okovima za minimalistički industrijski stil.

Iako je industrijski look bio najpopularniji sredinom prošlog stoljeća, nikada nije sasvim izašao iz mode i često se vraća u svojim jednostavnim oblicima koji su ujedno vrlo praktični za čišćenje i održavanje.
 

3. Prihvaćanje nedostataka

Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. - prihvaćanje nedostataka
Ovaj trend će se svidjeti mnogima od nas jer promovira nesavršenost kao jedno od finih tkanja sreće doma, doma kakvog želimo dočarati u svojim home away from home apartmanima. Trend se vodi za japanskom Wabi-sabi estetikom se često nazva i Wabi-sabi trendom.

To znači da ne moramo očajavati zbog ogrebotina na parketu ili sitnog oštećenja na namještaju. Najvažnije je da je sve besprijekorno čisto i da nije pohabano i izlizano, dok sve sitne nesavršenosti doprinose autentičnosti naših apartmana i smještajne ponude.


4. U modi je kadulja

Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. - boja kadulje
I ovaj nam se trend sviđa jer smo domovina kadulje, čudesne biljke koju mnogi od nas čuvaju u svojoj kućnoj apoteci. Kako kadulja utječe na trendove u dizajnu interijera? Prije svega bojom. Njezina neutralna nijansa koja blago vuče u zeleni dio spektra, odmara i iscjeljuje, a nježni premazi bez sjaja se koriste za bojanje zidova, namještaja, okvira prozora i vrata, detalja.

Nećemo pogriješiti niti ako u apartmane postavimo lončanice s kaduljom - Slavia Officinalis voli mediteransku klimu i osunčana mjesta, a ne traži mnogo pažnje. Poklonite joj prozore prema jugu i njezino nježno zeleno lišće će ispuniti prostor aromom balansa i mira za ugodniji boravak naših gostiju u apartmanu.
 

5. Vraća se kulir!

Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. - kulir
Kulir ili terrazzo, popularan materijal iz 70-ih, materijal kojeg donedavno nismo mogli vidjeti na podovima naših objekata, sada se ponovo vraća u modu. Svi vi koji niste kulir zamijenili suvremenijim oblogama ili prekrili laminatom i pločicama, možete odahnuti. Terrazzo je opet in!
 

6. Šarene biljke

Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. - biljke
Biljke su uvijek u modi, ali osim nježno zelene nijanse kadulje, dobar izbor su i biljke s dinamičnim uzorcima jarkih svijetlo i tamno zelenih boja. I zato ćemo apartman osvježiti i obojiti u zeleno biljkama koje udišu život svakom prostoru, biljkama koje su odraz naše brige o gostu i svijetu koji nas okružuje.
 

7. Metalni ukrasi

Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. - metali
Različiti metali se jako dobro slažu sa šarenilom boja i dekoracijama. Miješanje metalnih premaza različitih nijansi je u modi pa nećemo pogriješiti ako kombiniramo zlatne i srebrne okvire za slike, obojimo ogradu u različite metalne premaze, dodamo detalje bez straha od pretjerivanja.
 

8. Cvjetne zavjese

Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. cvjetni uzorak
Šarene zavjese s cvjetnim uzorkom će se savršeno uklopiti u prostore koji nisu opterećeni detaljima i nemaju mnogo namještaja. Apartmane bojane klasičnom bijelom bojom koja odiše čistoćom i pouzdanošću, možemo razigrati velikim cvjetnim printevima na zavjesama ili navlakama kauča i kreveta za veseli dojam razigranog ljeta.
 

9. Prirodni materijali

Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. prirodni materijali
Priroda je uvijek u modi. Cvjetne teglice od kamena ili drvene zdjelice, svjetiljka od maslinovog drveta ili kuhinjski pribor, iako sitni, detalji su kojima naglašavamo prirodnu raskoš našeg podneblja.

Drvo masline, hrasta ili trešnje, skulpturice ili uporabni predmeti, kamen, morske spužve, pa čak i prirodna kozmetika koju poklanjamo gostu, sve je to prilika za brendiranje smještaja i podizanje kvalitete smještajne ponude koristeći vrijednosti prirodne i kulturne baštine naše destinacije.
 

10. Autentičnost

Uređenje apartmana: 10 trendova u dizajnu interijera u 2018. autentičnost
Na naslovnoj fotografiji kuća za odmor Rita u Sukošanu, a na slici gore House of Milka u Zadru.

Autentičnost je riječ koja se već pomalo izlizala od upotrebe, pogotovo kada pričamo o domaćem turizmu i svemu onome što bismo mogli ponuditi svojim gostima. Postoji li autentičnost u punom smislu svoga značenja i je li uopće moguće pronaći autentičnost u bilo kojem turističkom odredištu, upitno je. Međutim, autentičnost kod opremanja apartmana se ogleda u detaljima koji, čak i kad slijede trendove, zadržavaju duh našeg mediteranskog ili kontinentalnog podneblja.

Pojedine prostorije smještajnog objekta možemo potpuno urediti u domaćem stilu ili u apartmane postavili sitnice koji otkrivaju jedinstvenost naše destinacije - minijaturna replika reprezentativne građevine u našem mjestu ili gradu, autohtoni ukras, lonac s autohtonim biljem, ili nešto drugo što intrigira i poziva na istraživanje okoline i običaja sredine u kojoj živimo.

Kako kod opremili apartmane i za koji god se stil odlučili, neka naš apartman bude priča o destinaciji i gostoprimstvu kojeg njegujemo i pružamo svojim gostima.  
Spremi

Regionalni FOS Šibensko-kninske županije s raznolikim programom - od iznajmljivača do inspektorata

Gost (ni)je uvijek u pravu

Vrste i klase parketa: 6 savjeta za kupnju idealne vrste parketa za vas

Kako je Albanija postala hit na europskom turističkom tržištu s 19% dolazaka više nego 2019.

Ribolovni turizam - vrhunski turistički proizvod za ljubitelje brodova, obala i riba(ra)

Veličina (ni)je bitna: Najmanji apartmani i kuće za odmor na svijetu

Mala ulaganja u nekretninu za iznajmljivanje koja mogu učiniti veliku razliku

Prihodi od turizma: Top 10 država u svijetu koje zarađuju najviše novca od turizma

3 komentara Uključi se u raspravu
Vesna - Crikvenica 25.01.2018 08:31
Lijepo, neka svatko bira što mu se sviđa! Nažalost svi najviše gledaju cijenu smještaja! Za skupo uređenje ima premalo gostiju, stoga se najbolje prodaje niska cijena i prosječan smještaj za obične, male ljude!
Jadranka - Klek Slivno Ravno 30.01.2018 00:18
Iz vlastitog iskustva i iskustva rodbine mislim da nije točno da gosti prvo gledaju cijenu. Upravo suprotno, najbolji tj. najskuplji smještaj je uvijek prvi popunjen, jer mu nema konkurencije. Jeftiniji, onaj koji nije najbolje uređjen je uvijek zadnji popunjen.
Odgovori
Jadranka - Klek Slivno Ravno 30.01.2018 03:10
Neke stvari ste u pravu, neke niste. Slika apartmana iz Hrvatske na Internetu ima svakakvih i upravo me to ponukalo da započnem instagram uredjenje_apartmana. Ne znam sta mi je gore - pokrivači po sofama - ono što ljudi stave da im se kauč ne isfleka ili prozirne zavjese u žarkim bojama crvene zelene i slično... O sintetičkim dekama iz 70tih i heklanim stolnjacima da ne govorim...
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Proljetno pospremanje – 7 trikova do savršene okućnice

Planiranje vrta i uređenje okućnice smještajnog objekta

Popularno: