Aktualno
1.6K

Državljani trećih zemalja više ne moraju imati potvrdu o uplati, dovoljna je rezervacija smještaja

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 14. rujna, državljani trećih zemalja mogu na granici predočiti potvrdu o rezervaciji smještaja, a test na COVID-19 ne smije biti stariji od 72 sata

U četvrtak 16. rujna 2021. na snagu su stupile ponešto izmijenjene mjere Stožera civilne zaštite RH.

Dvije su značajnije izmjene. Prva se odnosi na okupljanja u zatvorenim prostorima. Novom mjerom je dopušteno održavanje gospodarskih i turističkih događanja, sajmova i priredbi prodajnog ili izložbenog karaktera u zatvorenom, uz uvjet da su ta događanja namijenjena samo osobama koje imaju EU digitalnu COVID potvrdu.

Druga izmjena se tiče obiteljskog smještaja, točnije gostiju u obiteljskom smještaju koji stižu iz trećih zemalja. Izmjenom Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko državnih granica RH, stigla je svojevrsna olakšica za naše goste.

Članak V. stavak 8. je izmijenjen tako da je putnicima iz trećih zemalja dozvoljen ulaz i uz potvrdu o rezervaciji smještaja (voucher), nije više nužno imati potvrdu o uplati. I dalje je za ulaz potrebna potvrda o negativnom PCR ili brzom antigenskom testu na SARS-CoV-2 koji je naveden na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske unije, a koju objavljuje Europska komisija, ali nalaz testa više ne mora biti unutar 48 sati, već može biti star do 72 sata.

Oni koji su COVID-19 preboljeli u posljednjih 6 mjeseci, mogu predočiti potvrdu o pozitivnim PCR ili brzom antigenskom testu koji mora biti stariji od 11 dana, a cijepljeni predočuju potvrde o cijepljenju s jednom, za cjepiva koje se prima u jednoj dozi, ili s drugom, za cjepiva koje se prima u dvije doze, a koje moraju biti starije od 14 dana. 

Mjere će vrijediti do 30. rujna 2021., a o produljenju i novim izmjenama će javnost biti pravodobno obaviještena. 

 


Članovi Cimerfraj.hr i Apartmanija.hr imaju mogućnost slanja vouchera svojim gostima putem korisničkog sučelja. Ovoj funkciji mogu pristupiti preko poveznice Potvrda rezervacije.
 

Spremi

Čišćenje staklenog stola: 5 savjeta za uvijek čisti stakleni stol

Želite li saznati kako će umjetna inteligencija utjecati na našu budućnost i turizam?

PDV na proviziju stranih agencija za iznajmljivače

Zelena boja u interijeru: 6 pravila za korištenje zelene boje u kući, stanu ili apartmanu

Zašto iznajmljivači apartmana moraju plaćati TV pretplatu?

Upoznajmo svoje goste (1) - Nijemci

Božićna dekoracija za kupaonicu: Kako ukrasiti kupaonicu za uživanje u blagdanima?

Kakvim gostima se nadati izvan glavne sezone?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Idemo na selo: 37 edukacija za vlasnike OPG-ova koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge

Svjetski dan turizma 2021. u Hrvatskoj - besplatni razgledi gradova, koncerti i popusti na turističke usluge

Popularno: