Dizajn
4.7K

Uređenje blagovaonice: Mali prostor, puno gostiju

Uređenje blagovaonice postaje zamršeno kada nemamo veliki prostor za objedovanje i okupljanje gostiju oko stola u apartmanu ili kući za odmor. Ali i za male blagovaonice postoji rješenje...

Mali prostor za blagovanje u apartmanima i kućama za odmor, može odbiti goste. Zašto? Zato što većina gostiju stiže s obitelji, rodbinom i prijateljima i vesele ih zajednički trenuci oko stola. 

Naši gosti u destinacije diljem Hrvatske često stižu s prijateljima koji odsjedaju u drugim domaćinstvima pa se svi okupljaju u jednom apartmanu ili kući za odmor. To se možda kosi s pravilima vašeg kućnog reda, ali nije neuobičajeno, a druženje s prijateljima smještenima kod susjeda je logično.

I zato nije lako urediti blagovaonicu kojoj nedostaje mjesta, tako da bude udobna i ugodna za naše goste. Međutim, mjesta panici nema jer je ovo čest problem u kućama i stanovima, posebice u današnje vrijeme kada svaki kvadrat vrijedi malo bogatstvo i kada se moramo stiskati u malim životnim prostorima.

 

5 ideja za uređenje blagovaonice u malo prostora

1. Stol na razvlačenje
Stolovi na razvlačenje mogu biti pravo malo čudo i udvostručiti svoju veličinu u tren oka. Čarolija stola na razvlačenje je što u sklopljenom obliku ostavlja dovoljno prostora oko sebe da se prostor čini vizualno većim. Ako se odlučite za ovakav stol, pripazite da u rasklopljenom obliku, svojim dimenzijama potpuno ne zakrči prostor.

Uređenje blagovaonice

 

2. Sklopive stolice
Ovakva vrsta stolica također spašava situaciju. Lako ih je pospremiti, a još lakše izvaditi i rasklopiti. Sklopive stolice možemo nabaviti u različitim varijantama pa se njima poslužiti i za ispijanje jutarnje kave na balkonu ili terasi.

Uređenje blagovaonice

 

3. Nabavite klupu
Na klupu može sjesti mnogo više ljudi nego na odvojene stolice. Stoga, ako uređujete blagovaonicu u apartmanu, razmislite o postavljanju klupe umjesto stolica ili o kombinaciji stolica i klupe. Ideja je mnogo – prava klupa, kutna garnitura ili čak i klupa koja se sklapa. Klupe su posebno zgodne za djecu koja nemaju ništa protiv ako sjede zgusnuti jedno do drugoga.

Uređenje blagovaonice

 

4. Okrugli stol ili dva u jedan
Okrugli stol zauzima manje mjesta, a oko njega se može posložiti više stolica. Ako imate spojeni dnevni boravak i blagovaonicu, gosti mogu sjediti u obje prostorije bez da se osjećaju odsječeni jedni od drugih kada dobro razmjestimo namještaj.

Uređenje blagovaonice

 

5. Budite kreativni
Uvijek postoje komadi namještaja koji mogu poslužiti za sjedenje, a kojih se odmah ne sjetimo, potrebno ih je samo primaknuti bliže blagovaonskom stolu. Samo neki od njih su – taburei i otomani iz dnevnog boravka, mala stolica iz kuhinje koja nam služi za penjanje do viših dijelova ormarića, pa čak i malene ljestve kojim se penjemo do polica.

Uređenje blagovaonice


Ne postoji problem kojeg ne možemo riješiti maštom i marom. Čak i ako je prostor blagovaonice malen, možemo ga urediti tako da dekorom pokažemo brigu o gostu, kako bi se i u malo kvadrata osjećali udobno. Dodajte toplinu vašoj blagovaonici za goste detaljima poput cvijeća u vazi, slike na zidu ili teglice sa začinskim biljem. Igrajte se. 

Spremi

Božićne svijeće: Atraktivne svijeće za potpuni osjećaj božićne čarolije

Prijeti li nam turističko samoubojstvo?!

Državljani trećih zemalja više ne moraju imati potvrdu o uplati, dovoljna je rezervacija smještaja

HGK "osvježava" Posebne uzance u ugostiteljstvu iz 1995. koje sadrže smjernice za pružanje usluga smještaja

Iznajmljivači, oprez! Turistička inspekcija najavila pojačan nadzor

Novi Pravilnik o turističkoj članarini - još jedno povećanje davanja privatnih iznajmljivača?

Stakleni blagovaonski stolovi: 5 razloga zašto (ne) odabrati stakleni stol

Ekološki turizam u Hrvatskoj: 7 zelenih koraka prema eco-friendly smještaju

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Terarij za biljke - zeleno srce apartmana

Eklektika u apartmanu - stil bez stila za zavodljivu i drugačiju smještajnu ponudu

Popularno: