Dizajn
4.4K

Bizarne turističke atrakcije: Je li ova kuća u kamenu najkreativnija ili najružnija kuća koju ste ikada vidjeli?

U moru kreativnih ideja i realizacija, portugalska kuća u kamenu definitivno zauzima posebno mjesto u dizajnerskom priručniku. No, nismo sigurni je li ova kreativna kuća zapravo najkreativnije ili najružnije rješenje predstavljeno Portugalcima i svijetu?

Iako ideja kuće u kamenu zvuči zanimljivo i iznimno kreativno, stvoriti simbiozu između kuće i prirode ipak nije baš jednostavno. Uz to što takav proces zahtjeva ogromne prilagodbe prilikom izgradnje kuće, često je krajnji rezultat poprilično neizvjestan. Unatoč svemu, u Portugalu je stvorena kuća koja leži između dva velika kamena, a je li ovo rješenje super ili ne procijenite sami.


Stone House (Casa do Penedo) kao odlična ideja na papiru

Dizajneri su definitivno bili iznimno ponosni kada su ulagačima predstavili ideju kuće u kamenu. Takva je kuća prava rijetkost u svijetu, odnosno vrlo vjerojatno ne postoji nekakva slična kuća nigdje drugdje. Pozicioniranje kuće unutar kamene gromade zasigurno se činilo kao izvrsna, atraktivna i kreativna ideja, no finalni rezultati mnoge baš i nisu oduševili. Kuća smještena u kamene gromade iziskivala je mnoge prilagodbe dizajna i građevinskih procesa, no u konačnici je uspješno privedena svome kraju.


kuća u kamenu pogled na kuću


Spoj prirode i dizajna koji mnogi osporavaju

Spajanjem kamena i kuće trebala je biti stvorena jedinstvena prirodna skulptura koja bi se savršeno uklopila u okoliš. Nažalost, finalni rezultat daje polovične rezultate jer kuća ipak nekako ne upada kvalitetno između kamena. Stone House je smještena u Portugalu, točnije na planinama Fafe koji donose jedinstven reljef i atraktivan pogled na prirodu. Iako se kuća trebala neprimjetno uklopiti u taj reljef, na kraju je nastala kamena gromada koja budi podjeljenija mišljenja kod ljudi. Neki su kućom oduševljeni, drugima smeta narušavanje prirode neuklopljenom kućom. Koja je strana u pravu, procijenite sami jer, reći će mnogi, o ukusima se ne raspravlja. Ako je autor kuće htio pobuditi interes javnosti, onda je u tome definitivno uspio ovom kreativnom i neobičnom kućom u kamenu.

Spremi

Moram li plaćati porez na kuće za odmor i paušalni porez za iznajmljivače u istom objektu?

Božićne navlake za stolice: Top 7 savjeta zašto i kako odabrati idealne navlake

Trik za prepoznavanje lažnih stranica za oglašavanje smještaja

Kako odabrati idealan klima uređaj za apartman i održavati ga u vrhunskom stanju

Što sve iznajmljivač mora imati u apartmanu 2016.

Ako se po jutru dan poznaje, na pragu smo sjajne sezone

Najbolji doručak je doručak kod domaćina

Austrijanci među gostima iz EU koji najviše troše na putovanja, Česi i Mađari najmanje

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Bizarne turističke atrakcije: Zašto ova kada košta čak 900.000 dolara i je li najskuplja na svijetu?

Bizarne turističke atrakcije: Kako je ova ogromna WC školjka pretvorena u zanimljiv muzej?

Popularno: