Uradi sam
2K

Opremanje blagovaonice: Kako iskoristiti stare stolice u novoj blagovaonici?!

Potrebne su vam nove stolice za blagovaonicu, no ne želite potrošiti puno novaca na kupnju novih stolica? Kako iskoristiti stare stolice za novo opremanje blagovaonice? Mogu li se kombinirati različite vrste stolica u jednom prostoru i što o tome misle dizajneri?

Opremanje blagovaonice u kući, stanu ili apartmanu može biti poprilično velik trošak. Uz kupnju potrebnog namještaja i blagovaonskog stola, veliki financijski izdatak predstavlja i nabavka novih stolica za blagovaonicu. No, kod kupnje stolica možete ostvariti i velike novčane uštede – ako se odlučite iskoristiti postojeće stolice koje imate.


nove stolice od starih stolica


Stare stolice u potpuno novom ruhu

Ako posjedujete stare stolice za blagovaonicu, možete se poigrati njima i napraviti sami sasvim nove stolice prilagođene vašem dizajnu blagovaonice. Drvene stolice možete nanovo izbrusiti i polakirati novim lakom i bojom po želji, a isto možete napraviti i s metalnima – kako bi se uklopile u vaš novi interijer. Stari tapecirung i spužve možete zamijeniti novima i tako starim stolicama udahnuti novi sjaj.
 

Jednostavno presvlačenje stolica novim presvlakama

Za one manje spretne, kojima ne leži restauracija stolica, praktičnije rješenje jest presvlačenje stolica novim presvlakama za stolice. Presvlake za stolice danas možete nabaviti u gotovo svakom velikom dućanu, a ponuda je zaista bogata i šarolika. Presvlake možete obući na drvene, metalne, plastične i tapecirane stolice i u svega nekoliko minuta postići potpuno novu atmosferu u vašoj blagovaonici.

kombinacija novih i starih stolica


Dopušteno kombiniranje starih i novih stolica

Ponekad je dio starih stolica u odličnom stanju pa samo trebate popuniti izostanak nekoliko stolica oko stola. Mnogi se ustručavaju popunjavati blagovaonicu novim stolcima jer misle da kombiniranje starih i novih stolica nije dobra ideja. No, dizajneri se ne slažu s time jer moderni trendovi dopuštaju kombiniranje više vrsta stolica. Pronađite nove stolice koje oblikom i stilom barem djelomično odgovaraju vašim starim stolicama i ostvarite modernu i razigranu atmosferu u vašoj blagovaonici.


nove i stare stolice u blagovaonici


Nabavite jedinstvene stare stolice

Ako u vašoj mašti tinjaju mnoge kreativne ideje za blagovaonicu, moderni trendovi dopuštaju da ih sve ostvarite. Kako biste postigli jedinstvenu i unikatnu atmosferu u vlastitoj blagovaonici, slobodno se zaputite na buvljak i nabavite nekoliko unikatnih starih stolica. Takve će stolice vašem domu osigurati jedinstven dizajnerski stil, a vama pružiti mogućnost da spajate naizgled nespojivo.

Spremi

Gosti traže maksimalnu fleksibilnost politike otkazivanja

Božićne lampice: 7 savjeta za kupnju i postavljanje savršenih božićnih lampica

Istrijani već u pripremama za sezonu 2023. - besplatne edukacije za iznajmljivače Vrsara i Funtane

5 prednosti i nedostataka instant rezervacija smještaja

Kako uloviti rezervacije smještaja za 2021. godinu?

Novi Javni poziv za sufinanciranje projekata u turizmu - novi bazeni privatnim iznajmljivačima

​Drveni blagovaonski stolovi: Koji je materijal najbolji za kvalitetan drveni stol?

​Kako redovito održavanje i servisiranje peći na pelete utječe na uštede u grijanju?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​5 savjeta za samostalno čišćenje tapecirane stolice u vlastitom domu

​Restauracija starih stolica: 6 koraka za brzo obnavljanje stare stolice

Popularno: