Aktualno
230

​Koja su hrvatska skijališta spremna za novu sezonu skijanja?

Koja su hrvatska skijališta pripremljena za novi dolazak skijaša? Možemo li računati na kvalitetnu zimsku turističku sezonu i u čemu su problemi iskorištavanja potencijala zimskog turizma u Hrvatskoj?

Hrvatska skijališta lako se mogu nabrojiti na prste dvije ruke, pogotovo ako u obzir uzmemo samo skijališta koja posluju relativno dobro. Mnoga hrvatska skijališta, nažalost, veći dio zimske sezone zjape prazna, što zbog loših uvjeta, što zbog manjaka interesa turista za skijanje u Hrvatskoj. Koja su skijališta spremna za skijašku sezonu pred nama?


popularna hrvatska skijališta


Sljeme kao temelj ponude skijaškog turizma

Sljeme je i dalje neprikosnoveni vladar ljestvice najpopularnijih skijališta u Hrvatskoj. Zahvaljujući FIS utrkama, Sljeme je prepoznato kao atraktivno skijalište u glavnom gradu Hrvatske i na tragu toga svake godine ostvaruje solidan broj dolazaka skijaša. Infrastruktura na Sljemenu je odlična i zapravo je jedno od rijetkih skijališta u Hrvatskoj koje se može pohvaliti uvjetima i u vremenima kada nema prirodnog snijega.

atraktivna domaća skijališta za mlade


Platak posebno atraktivan za turiste

Platak je zbog svoje pozicije vrlo popularan među turistima. Naime, skijalište Platak nalazi se blizu moru i Rijeci pa skijaši mogu uživati u predivnim pogledima. Ujedno, turisti mogu kombinirati snježno-morske aktivnosti što je rijedak slučaj u svijetu. Platak je uređen i spreman za skijanje u zimskim mjesecima, ali, nažalost, često ovisi o vremenskim prilikama i neprilikama koje pristižu s mora.

dobra skijališta u hrvatskoj


Hrvatska nema više od 30 km skijaških staza

Gorska Hrvatska ima solidne uvjete za razvoj skijaškog turizma, ali blizina mora ipak utječe na smanjivanje trajanja zimske sezone. Planine koje idu i do 1500 metara nadmorske visine pružaju odlične uvjete za razvoj zimskog turizma u Hrvatskoj, no takvo što rijetko se iskorištava. Od popularnih skijališta svakako vrijedi istaknuti Bjelolasicu koja već godinama propada, kao i skijališta u Čelimbaša, Tršće, Begovo Razdolje, Petehovac, Mukinje, itd. Iako smo ih nabrojali puno, većina skijališta radi vrlo malo jer ovise o prirodnom snijegu koji je posljednjih godina prilično rijetka pojava u Hrvatskoj.
Spremi

eIznajmljivači aplikacija: Znamo li koje su naše porezne obveze u 2022.?

Dani hrvatskog turizma prvi put u Slavoniji - program će se odvijati u čak 7 gradova

Dodaci ponudi smještaja: Hoće li turisti pamtiti ovo ljeto po dosadi u destinacijama bez uobičajenih ljetnih događanja?

Pomoćni kreveti više nisu oslobođeni plaćanja paušala turističke pristojbe

Bambusov parket: Koje su prednosti i nedostaci parketa od bambusa?

​Best European Holiday Home 2019.: Tko će ponijeti titulu najboljeg domaćina u Europi?

Rekordan broj posjetitelja i dinamičan program 4. Foruma obiteljskog smještaja u Zagrebu

Biljke za interijere - Sedam nijansi zelene

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Snijeg u Hrvatskoj: Hoće li turisti u 2022. godini uživati na hrvatskim skijalištima?

Popularno: