Aktualno
2.3K

​Koja su hrvatska skijališta spremna za novu sezonu skijanja?

Koja su hrvatska skijališta pripremljena za novi dolazak skijaša? Možemo li računati na kvalitetnu zimsku turističku sezonu i u čemu su problemi iskorištavanja potencijala zimskog turizma u Hrvatskoj?

Hrvatska skijališta lako se mogu nabrojiti na prste dvije ruke, pogotovo ako u obzir uzmemo samo skijališta koja posluju relativno dobro. Mnoga hrvatska skijališta, nažalost, veći dio zimske sezone zjape prazna, što zbog loših uvjeta, što zbog manjaka interesa turista za skijanje u Hrvatskoj. Koja su skijališta spremna za skijašku sezonu pred nama?


popularna hrvatska skijališta


Sljeme kao temelj ponude skijaškog turizma

Sljeme je i dalje neprikosnoveni vladar ljestvice najpopularnijih skijališta u Hrvatskoj. Zahvaljujući FIS utrkama, Sljeme je prepoznato kao atraktivno skijalište u glavnom gradu Hrvatske i na tragu toga svake godine ostvaruje solidan broj dolazaka skijaša. Infrastruktura na Sljemenu je odlična i zapravo je jedno od rijetkih skijališta u Hrvatskoj koje se može pohvaliti uvjetima i u vremenima kada nema prirodnog snijega.

atraktivna domaća skijališta za mlade


Platak posebno atraktivan za turiste

Platak je zbog svoje pozicije vrlo popularan među turistima. Naime, skijalište Platak nalazi se blizu moru i Rijeci pa skijaši mogu uživati u predivnim pogledima. Ujedno, turisti mogu kombinirati snježno-morske aktivnosti što je rijedak slučaj u svijetu. Platak je uređen i spreman za skijanje u zimskim mjesecima, ali, nažalost, često ovisi o vremenskim prilikama i neprilikama koje pristižu s mora.

dobra skijališta u hrvatskoj


Hrvatska nema više od 30 km skijaških staza

Gorska Hrvatska ima solidne uvjete za razvoj skijaškog turizma, ali blizina mora ipak utječe na smanjivanje trajanja zimske sezone. Planine koje idu i do 1500 metara nadmorske visine pružaju odlične uvjete za razvoj zimskog turizma u Hrvatskoj, no takvo što rijetko se iskorištava. Od popularnih skijališta svakako vrijedi istaknuti Bjelolasicu koja već godinama propada, kao i skijališta u Čelimbaša, Tršće, Begovo Razdolje, Petehovac, Mukinje, itd. Iako smo ih nabrojali puno, većina skijališta radi vrlo malo jer ovise o prirodnom snijegu koji je posljednjih godina prilično rijetka pojava u Hrvatskoj.
Spremi

Certificirana edukacija za pružatelje usluga pustolovnog turizma u Rijeci, Puli i Splitu

Na ovogodišnji Zagreb Tourfilm festival prijavljeno čak 807 filmova iz 91 zemlje

​Dodatak ponudi novoga doba: Besplatan test na koronu za hotelske goste iz Austrije i Italije

`Domaćin je neophodan, agencije koje gostima samo prosljeđuju ključ nisu obiteljski smještaj´

Čišćenje apartmana: Hotelski smještaj čišći od privatnog - istina ili mit?

Channel manager Hrvatska: Što nudi domaće tržište softvera?

​Električni grijač za kupaonski radijator - kada je odlično rješenje?

​Zagreb u finalu izbora za titulu Europska prijestolnica pametnog turizma 2023.

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Snijeg u Hrvatskoj: Hoće li turisti u 2022. godini uživati na hrvatskim skijalištima?

Izračun minimalne cijene noćenja i isplativosti najma apartmana i kuća za odmor

Popularno: