Dizajn
2.9K

​Kamin na struju: 8 razloga zašto ugraditi električni kamin u apartman

Razmišljate o ugradnji kamina u apartman? Zanima vas zašto je ugradnja kamina u apartman odlična ideja koja vam može poboljšati turističke rezultate? Isplati li se ugraditi kamin na struju i zašto je ta vrsta kamina sve popularnija?

Kamin u apartmanu zvuči kao dio luksuzne ponude rezerviran samo za najbolje i najskuplje apartmane. No, to više nije slučaj jer danas vrlo povoljno možete ugraditi kamin i u vaš apartman. Povoljan kamin na struju jednostavno je rješenje koje zauzima malo prostora, cjenovno je prihvatljiv – a može vam produljiti turističku sezonu.

Ako još uvijek razmišljate o ugradnji kamina u apartman, u nastavku vam donosimo 8 savjeta zašto je pametno ugraditi kamin na struju u apartman. Evo zašto odabrati električni kamin za apartman:


turistička sezona uz kamin na struju


Produžite turističku sezonu uz kamin na struju

Kamin na struju može biti prilika za produživanje turističke sezone. Naime, kamin je odlično sredstvo za osiguravanje idealne temperature u apartmanu te će vašim gostima omogućiti ugodno uživanje u svako doba godine. Za vrlo malo uloženog novca u kamin na struju možete dobiti više novih gostiju tijekom čitave godine (npr. za Božić, Novu godinu, Uskrs, itd).


Osigurajte vašim gostima romantičnu atmosferu

Kamin će savršeno upotpuniti interijer vašeg apartmana. Bez obzira imate li luksuzan ili manje luksuzan apartman, kamin će naglasiti romantiku i eleganciju koju vaš apartman može ponuditi. Predstavite svojim gostima kamin kao dio ponude apartmana. Dočarajte gostima kako mogu uživati u večernjim satima zagrljeni na sjedećoj garnituri, s čašom dobrog vina i romantičnom vatrom iz kamina.


romantična atmosfera uz kamin


Povoljna cijena električnih kamina

Za ugradnju kamina u apartman vjerojatno se najviše isplati uzeti električni kamin. Naime, cijena kamina na struju je vrlo pristupačna i može se nabaviti već za 1.000 kuna na više. Svi ostali kamini u konačnici će vas (nakon ugradnje) koštati znatno više pa se kamin na struju čini kao odličan izbor.
 

Kamin na struju ne zauzima puno prostora

Kamini na struju osmišljeni su kao optimalno rješenje za sve koji žele kamin, ali nisu spremni na velike intervencije u prostoru i žele minimalno vremena trošiti na održavanje. Zbog svojih karakteristika, kamini na struju uglavnom su malenih dimenzija, odnosno mogu se bez problema ugraditi u svaki apartman. Na tržištu postoje različite dimenzije, oblici i dizajni kamina pa odaberite ono što najviše odgovara vašim potrebama.


popularni električni kamin na struju


Električni kamini su poprilično jednostavni za održavanje

Električni kamini ne stvaraju stvarnu vatru, nego imitiraju vatru koja nastaje kod klasičnih kamina na drva. Samim time, kod električnih kamina gotovo da i ne postoji potreba za održavanjem jer je sve maksimalno pojednostavljeno. Električnim kaminom se upravlja putem daljinskog upravljača, ne trebate pripremati drva, a nije potrebno ni redovito čišćenje pepela i ostatka drveća. Vaši će gosti samo kliknuti na upravljaču kada žele vatru i to je to.


Kamini na struju kao rješenje za grijanje prostora

Kamini na struju pokazali su se kao odlično rješenje za grijanje manjih prostora. Ukoliko imate manji apartman ili studio, mudro odabran kamin na struju mogao bi biti dovoljan za zagrijavanje čitavog prostora. Prilikom kupnje svakako obratite pažnju za koju je površinu namijenjen kamin i ima li dovoljno snage da ugrije vaš apartman ili studio. U hladnijim danima, gosti će sasvim sigurno biti presretni mogućnošću grijanja kaminom.


kvalitetan električni kamin za apartman


Maksimalna sigurnost gostiju u apartmanu

Za razliku od klasičnih kamina na drva gdje nastaju visoke temperature, kod električnih kamina nema nikakvih opasnosti od opeklina. Odnosno, opasnosti od opeklina svedene su na minimum poštivanjem sivih sigurnosnih standarda. Vanjski dijelovi kamina uglavnom su normalne temperature te ne trebate brinuti oko toga da će djeca ili odrasli gosti imati problema s opeklinama zbog kamina. Dakako, uvijek prije upotrebe pročitajte upute i upozorite goste kako pravilno koristiti kamin.


Kamin na struju za ekološki osviještene turiste

Kamin na struju odlično je rješenje za goste koji brinu o očuvanju prirode i zelenog svijeta. Električni kamin na iziskuje sječu drveća, ali ne ispušta ni štetne plinove i dim u zrak. Korištenje kamina na struju je iznimno ekološki prihvatljivo i ne vodi do zagađenja prirodnog svijeta. Ako vaši gosti cijene eco-friendly pristup, svakako im istaknite da vaš apartman nudi visoko učinkovit kamin na struju koji ne zagađuje okoliš.
Spremi

Kako kreirati vlastitu digitalnu strategiju oglašavanja apartmana i prisutnosti na internetu

​Ne budi ovakav iznajmljivač smještaja!

​Zašto su kuće za iznajmljivanje iznimno popularne i tražene među modernim turistima?

Popularne serije imaju sve veći utjecaj na odabir destinacije za putovanje

Laminat ili parket: Koje su prednosti i nedostaci ugradnje parketa ili laminata?

Pomoćni kreveti više nisu oslobođeni plaćanja paušala turističke pristojbe

38 posto noćenja ostvareno u obiteljskom smještaju, 22 posto u hotelima

​Blagovaonski stolovi - dugačak stol za kratke, ali slatke, trenutke na odmoru

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Električni kamini cijena - je li električni kamin isplativa investicija?

​Zlatni detalji u interijeru: Je li zlato poželjno u modernom uređenju kuće, stana ili apartmana?

Popularno: