Dizajn
5.5K

​Presvlake za stolice: Kako odabrati najbolje presvlake i koliko doprinose ugodnom dojmu?

Planirate kupnju novih presvlaka za stolice? Zanima vas jesu li presvlake za stolice dobra ideja i mogu li doprinijeti boljem izgledu kuće, stana ili apartmana? Kako odabrati idealne presvlake za vaše stolice i na što sve pripaziti kod kupnje?

Presvlake za stolice posljednjih su godina vrlo tražena roba jer donose nekoliko odličnih novosti u svijet uređenja doma. Prije svega, presvlake štite stolice od oštećenja i pružaju mogućnost dizajniranja stolica po želji, a ujedno omogućuju i jednostavno održavanje stolica.

Planirate li nabavku novih presvlaka za stolice, svakako nastavite s čitanjem teksta. U nastavku vam donosimo nekoliko super savjeta oko odabira idealnih presvlaka za vaše stolice. Također, pojasnit ćemo koje su prednosti presvlaka i zašto su postale dio mnogih domova:


presvlaka po mjeri za stolice


Pronađite presvlaku po mjeri vaših stolica

Veliki dućani danas u svojoj ponudi imaju razne vrste presvlaka za stolice. Presvlake su uglavnom napravljene od rastezljivog materijala kako bi odgovarale raznim oblicima i dimenzijama stolica. Iako je rastezljivost prednost kod kupnje, može predstavljati i svojevrsni problem kod korištenja jer presvlaka možda neće dobro stajati na stolcu. Kako biste savladali taj problem, možete potražiti presvlaku koja odgovara dimenzijama i obliku vašeg stolca ili možete samostalno zašiti nove presvlake za stolice.


nove presvlake za stolice


Odaberite dizajn koji odgovara vašem interijeru

Presvlake za stolice su odlično rješenje za prilagođavanje dizajna stolica ostatku interijera. Naime, zahvaljujući presvlakama, možete u svega 5 minuta u potpunosti izmijeniti izgled stolica i tako doprinijeti harmoniji interijera. 

Presvlake u svjetlijim bojama odlične su za blagovaonicu i kuhinju jer pružaju spokoj i čistoću koje su itekako poželjne na mjestima gdje jedemo. Sive i crne presvlake odlično će se uklopiti u urede i pomoći će u stvaranju elegantne atmosfere. Presvlake s geometrijskim i cvjetnim motivima mogle bi pomoći podizanju atmosfere u blagovaonici ili dnevnoj sobi, a u kombinaciji s nježnim bojama, podržat će moderan i elegantan stil koji se proteže interijerom.


najbolji materijal presvlake za stolice


Pronađite materijal koji odgovara vašem stilu uređenja

Dimenzije i boje presvlaka su vrlo važne, no ono što će upotpuniti cjelokupnu priču i vašem domu dati profinjen izgled jest kvaliteta materijala presvlaka. Jeftine presvlake za stolice uglavnom su izrađene od tankih sintetičkih materijala koji nisu najsretniji izbor u modernim domovima gdje nastojimo stvoriti luksuznu atmosferu.

Pamuk kao takav je odličan izbor, pogotovo jer se lako održava i može se prati na nešto višim temperaturama. No, veliki hit posljednjih godina su baršunaste navlake za stolice koje stolicama daju luksuzan i pouzdan izgled, pružajući ujedno vrhunsku kvalitetu i udobnost sjedenja. Iako su baršunaste navlake nešto skuplje u odnosu na razne sintetičke materijale, s vremenom će se pokazati kao odlična investicija.


zamjena presvlake za stolice


Jednostavno održavanje i mogućnost lake zamjene

Presvlake za stolice odlično su rješenje u mnogim situacijama posebice kada nastojimo sačuvati stolice od oštećenja ili pokušavamo prikriti određene nedostatke na stolicama. Zahvaljujući oblačenju stolica u presvlake u svega nekoliko minuta možete dobiti vizualno potpuno nove stolice uz minimalni financijski izdatak.

Velika prednost presvlaka za stolice svakako jest laka mogućnost održavanja presvlaka i stolica. Kada se presvlaka zamrlja jednostavno je skinete, stavite na pranje i za nekoliko sati ponovno imate potpuno čistu stolicu. Prilikom pranja valja pripaziti na temperature na kojima se presvlake peru jer sintetički materijali mogu promijeniti svoja svojstva kod visokih temperatura.


materijal za presvlake za stolice najbolji


Presvlake za stolice kao izbor dizajnera?

Iako su presvlake u mnogim segmentima odlično rješenje za stolice u vašoj kući, stanu ili apartmanu – sigurno se pitate što o svemu tome misle dizajneri. Mišljenja dizajnera su podijeljena jer neki smatraju kako su presvlake odlično instant rješenje za promjene u interijeru, dok ih drugi smatraju suviše jeftinim rješenjem koje ne izgleda lijepo.

U konačnici, odluka o korištenju presvlaka za stolice ostaje na vama. Ako vam je hitno potrebno osvježenje stolica i interijera, a niste spremni na veliki financijski izdatak za nove stolice – presvlake su odlično i povoljno rješenje. Iznimno je važno pripaziti na kvalitetu i dimenzije samih presvlaka jer pogrešno odabrane presvlake za stolice neće izgledati nimalo lijepo. Stoga, budite mudri, dobro izračunajte potrebne dimenzije i odaberite presvlake koje će dizajnom podupirati vaš stil u interijeru.

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

eVisitor aplikacija za mobilne uređaje dostupna na Google Play i App Store za besplatno preuzimanje

Izdavanje vouchera gostima je važno poput interneta ili klima-uređaja u kućama za odmor i apartmanima

Prijava za cijepljenje privatnih iznajmljivača do 5. svibnja u lokalne turističke zajednice

Opremanje blagovaonice: Kako iskoristiti stare stolice u novoj blagovaonici?!

​Ideje za vrt i uređenje dvorišta za lakše održavanje i neodoljive Instagram fotografije gostiju

Biljke za interijere - Sedam nijansi zelene

Mali tepisi: Gdje se koriste mali tepisi i jesu li još uvijek u trendu?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Moderne plastične stolice za interijer: Koje su prednosti plastičnih unutarnjih stolica?

​Vrtne plastične stolice: Zašto (ni)su najbolje rješenje za terase apartmana?!

Popularno: