Uradi sam
12.1K

5 brzih savjeta kako se riješiti vlage u sobi

Imate problem s vlagom u dnevnoj ili spavaćoj sobi? Zanima vas kako se riješiti vlage u sobi? Koja su najjednostavnija rješenja za problem vlage u sobi?

Vlaga u sobi može predstavljati veliki problem, što zbog narušavanja zdravlja, što zbog narušavanja izgleda prostorije. Problem vlage ponekad je teško riješiti pa vlasnici stanova i kuća poduzimaju mnoštvo pokušaja ne bi li uspješno uklonili vlagu iz prostora. U nastavku vam donosimo 5 super savjeta kako se riješiti vlage u sobi.


redovito prozračivanje je važno


Redovito prozračavajte sobu

Problem vlage u sobi javlja se uglavnom na hladnijim mjestima. Konkretno, vlagu ćete najprije primijetiti u kutevima sobe, kao i na vanjskim zidovima i mjestima oko prozora. Prvi i najvažniji savjet za rješavanja vlage u sobi svakako je redovito prozračivanje. Otvorite prozor u sobi barem dva puta dnevno po pet minuta. Na taj čete način smanjiti mogućnost nastajanja vlage, ali i poboljšati uvjete za zdrav boravak u sobi.


Riješite se biljaka u sobi

Iako je mišljenje mnogih kako su biljke u sobi zapravo zdrave i pridonose kvaliteti zraka, činjenica je da te iste biljke mogu uzrokovati višak vlage u prostoru. Konkretno, biljke koje redovito zalijevate mogu iz zemlje isparavati dodatnu vlagu, što može štetiti vašem prostoru. Idealno rješenje je uklanjanje biljaka iz sobe. Ako biljke ne želite ukloniti iz sobe, onda svakako zemlju nakon zalijevanja prekrijte krpom.


biljke u sobi


Uklonite problematičan tepih

Tijekom prirodnih procesa u sobi, kapljice vode mogu padati na tepih te se tamo skupljati. Dakako, količina sakupljanja vlage u tepihu ovisi isključivo o vrsti materijala iz kojeg je tepih napravljen. Ako sumnjate da se dio vlage sakuplja u tepih, svakako taj tepih uklonite iz sobe. Uz to što ćete se riješiti dodatne vlage u prostoru, riješiti ćete se i sitnih grinja koje mogu biti opasne po zdravlje.


Nemojte sušiti rublje u sobi

Sušenje rublja u sobi nije pametna ideja, iako mnogi od nas tijekom kišnih i snježnih dana upravo to rade. Izbjegavajte sušenje rublja u sobi jer uzrokuje nastanak dodatne vlage koja zatim utječe na stvaranje pljesni u prostoriji. Ako je ikako moguće rublje posušite izvan četiri zida ili u krajnjem slučaju – nabavite sušilicu rublja.


Nabavite odvlaživač zraka

Nakon što ste isprobali sva ostala rješenja, a vlaga je još uvijek u sobi – vrijeme je da posegnete za konkretnim rješenjem. Nabavite kvalitetan odvlaživač zraka koji će povlačiti višak vlage iz prostora i tako spriječiti nastanak gljivica i plijesni. Isušivač vlage danas možete pronaći u raznim oblicima i dizajnima, a na vama je da odaberete onaj koji najviše odgovara vašim željama i potrebama.

Spremi

iCal - kako ga koristiti za sinkronizaciju kalendara na različitim platformama za rezerviranje smještaja

7 kriterija za prepoznavanje najbolje stranice za oglašavanje apartmana, soba i kuća za odmor

Trik za prepoznavanje lažnih stranica za oglašavanje smještaja

Miso juha - tanjur pun zdravlja

Biljke za interijere - Sedam nijansi zelene

Ringo pametna brava: Zbogom čekanju gostiju i majstora

Dolce far niente: Kada idem na odmor, samo želim jesti, piti i ležati (na suncu)

Nove izmjene pravilnika o kategorizaciji: `Prečeste promjene propisa ukazuju na izostanak savjetovanja sa strukom´

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Uradi sam: Kako riješiti problem (pre)kratke zavjese za prozor?

Isušivač vlage: Top 5 savjeta za kvalitetno rješavanje problema vlage u kući ili apartmanu

Popularno: