Ideje i trendovi
1.3K

Budućnost oglašavanja smještaja je u - metavrezumu?

Metaverzum osvaja tržište medicinskog turizma - u ne tako dalekoj budućnosti možemo ga zamisliti i kao platformu za oglašavanje turističkog smještaja

Pojmom telemedicina opisujemo liječenje na daljinu. Nije to, da ne bude zabune, odašiljanje pozitivne energije ili vezivanje čvorova uz bacanje čini. Radi se o sve popularnijem sustavu liječenja koji povezuje liječnike i udaljene pacijente najmodernijim elektroničkim sustavima komuniciranja.

Koncept metaverzuma također ima uporište u razvoju informacijskih tehnologija i opisuje povezane digitalne svjetove, s jednostavnim virtualnim pristupom bez geografskih ograničenja.

Kakve veze ima telemedicina s metaverzumom, a potom i jedno i drugo s turizmom?


Prva virtualna bolnica

O implementaciji tehnoloških dostignuća i načinima na koje ta praksa mijenja turizam, napisano je mnogo. Nedavne analize stručnjaka pokazuju da tehnologija telemedicine u metaverzumu može koristiti za poboljšanje angažmana i zadovoljstva pacijenata medicinskog turizma.

Medicinski turizam uključuje putovanje pacijenata u inozemstvo radi medicinskih tretmana, najčešće u potrazi za boljom kvalitetom usluga i nižim troškovima liječničke skrbi. Mogućnosti korištenja metaverzuma za upoznavanje potencijalnih medicinskih turista s turističkim atrakcijama odredišta uz simuliranje okruženja bolnice istražuju se intenzivno posljednjih godina. Koristi su višestruke, smanjivanje stresa zbog detaljnog prethodnog upoznavanja medicinsko-turističkog proizvoda, uz promociju destinacije medicinskog turizma.

Thumbay Hospital iz Ujedinjenih arapskih emirata, još od listopada 2022., prima pacijente u prvoj potpuno funkcionalnoj bolnici u metaverzumu. Telemedicina svoje benefite temelji na oporavku pacijenata u poznatom kućnom okruženju, ali se neposredni zahvati ipak odvijaju na licu mjesta. Kroz telemedicinske tretmane potencijalni medicinski turisti se pripremaju na liječenje u destinaciji.


Oglašavanje u metaverzumu uz direktan kontakt turista i domaćina

A sada zamislimo platformu za promociju i prodaju smještaja utemeljenu na konceptu metaverzuma. Turist se ulogira, kreće u šetnju našim destinacijama, recimo, ulicama Splita, navođen na razgledavanje apartmana i kuća za odmor našeg lijepog dalmatinskog grada.

Virtualne šetnje više nisu samo video prikaz na stranicama oglašivača smještaja, već dio metaverzuma. Dopuštaju turistima da razgledaju svaki kutak smještajne ponude i njenog okruženja. Upoznaju nas s našim budućim gostima na virtualnom licu mjesta. Naš avatar, kojim upravljamo iza svojih manjih ili većih ekrana, dočekuje gosta u metaverzumu i pokazuje mu posebnosti našeg smještaja. Dogovara rezervaciju, naplaćuje polog odmah, bez posrednika.

Plaćamo samo svoje mjesto u metaverzumu - virtualnu prezentaciju - nema više klikanja po oglasima, kalendarima rezervacija i cjenicima - nema više stranih platformi sa skupim provizijama.

I nije više teško za zamisliti, je l’ da?

Spremi

Iz fonda od 100 milijuna kuna sufinanciranje obnovljivih izvora energije i za privatne iznajmljivače

Nauljeni parket: Je li se pametno odabrati parket premazan uljem?

​Kamin na struju: 8 razloga zašto ugraditi električni kamin u apartman

Što je first minute ponuda smještaja i koja je razlika u odnosu na last minute aranžman?

Prihodi od turizma: Top 10 država u svijetu koje zarađuju najviše novca od turizma

10 informacija koje zanimaju goste, a mi ih možemo pružiti kao dobri domaćini

Umjetna inteligencija odgovara na pitanja o manama i vrlinama hrvatskog turizma

Mjere Vlade za privatne iznajmljivače: Odgoda plaćanja paušala turističke pristojbe i članarine

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Razumijevanje 7 faza realizacije putovanja za postizanje većeg broja rezervacija

Koja je cijena profesionalnog fotografiranja apartmana (i zašto se ta investicija uvijek isplati)?

Popularno: