Ideje i trendovi
5.3K

5 aplikacija za iznajmljivače koje poboljšavaju iskustvo boravka u našim objektima

Svaka aplikacija za iznajmljivače koja poboljšava iskustvo boravka gosta u smještajnom objektu ujedno olakšava i naše poslovanje. Neke od njih polako postaju standard u opremanju smještaja

Ići u korak s trendovima u industriji poslovanja nije lagan posao. Nužan je, ipak, za konkurentnost na tržištu smještaja. S druge strane, u današnje vrijeme, kada se tehnologija ubrzano razvija, teško je pratiti novosti s tog segmenta tržišta i sve načine za provedbu digitalizacije poslovanja.

 

U moru inovacija nije jednostavno procijeniti koja će za koju godinu imati širu primjenu, a koju ćemo pospremiti u škrinjicu zaborava

Aplikacije ili softverska rješenja koji olakšavaju život iznajmljivača obiteljskog smještaja možemo podijeliti na ona koja primjenjujemo u administrativnom dijelu poslovanja, poput channel managera, i ona koje gostima poboljšavaju iskustvo boravka, poput aplikacija smart home sustava. Bolje iskustvo gostiju gotovo uvijek znači lakše poslovanje nama.

Što se suvremenim turistima sviđa i koje aplikacije mijenjaju opremanje apartmana, poboljšavaju iskustvo boravka, a nama daju veću kontrolu nad pojedinim segmentima našeg poslovanja?
 

Aplikacije za iznajmljivače koje poboljšavaju iskustvo boravka u objektu

1. Pametna brava

Pametna brava već polako postaje standard u svijetu iznajmljivanja turističkog smještaja. Otključavanje i zaključavanje na daljinu osigurava fleksibilnost u terminima check-ina i outa i jamči nam kontrolu nad pristupom našem objektu i kad nismo u njemu.


2. Pametna rasvjeta

Pametna rasvjeta je primjena pametnih sustava koja omogućavaju upravljanje svjetlom u smještajnoj jedinici na daljinu, i to ne samo gašenja i paljenja, već i doziranja količine ili promjenu boje svjetla. Sve to je dostupno kroz mehanizam kontrole daljinskim upravljačem, što bi moglo usrećiti naše goste, ili putem aplikacije što nama daje mogućnost kontrole. Primjerice, primijetimo da vanjsko svjetlo gori čitavu noć. Sada više ne čupamo svoje kose, već gasimo preko aplikacije. Provjeriti možemo i što je ostalo upaljeno kada je gost izašao iz smještaja. 
 

Sustavi pametne rasvjete su jednostavni za instalaciju, a cijene vrlo pristupačne pa se mogu nabaviti u svim većim centrima

 

3. Senzori za kontrolu buke

Senzori buke su korisni kada ne boravimo u objektu, a imamo nezgodne susjede. Šalimo se, premda ovaj sustav zbilja kontrolira jakost zvuka u objektu i upozorava kada je ton previsok. Pa ne moramo mi.
 

4. CO detektori

Detektor ugljičnog monoksida je odlično rješenje u smještajnim jedinicama s plinskim grijanjem. Postavljanje detektora i upoznavanje gostiju s njegovim funkcijama pokazuje koliko pazimo na svoje goste. Još važnije, može spriječiti neželjene situacije s fatalnim posljedicama.


5. Pametni sustavi hlađenja i grijanja

Često se vraćamo problemu ostavljanja upaljene klime u praznom apartmanu, što nije samo financijski izdatak i veći trošak iznajmljivača, već i egzistencijalni problem - štednja energije je u današnje vrijeme nužna u svim segmentima i zbog nestalnih geopolitičkih prilika i zbog klimatskih promjena. Manje bismo se živcirali kada bismo klima-uređajem ili sustavom za grijanje mogli upravljati na daljinu uz Wi-Fi vezu.
 

Koristite li već neki od navedenih sustava i jeste li primijetili benefite?
Spremi

Dani turizma 2019. na Ekonomskom fakultetu - ulaz slobodan

Kako odabrati idealan klima uređaj za apartman i održavati ga u vrhunskom stanju

Zašto veliki gradovi ograničavaju iznajmljivanje preko Airbnb platforme

Kome uplatiti, a kome prijaviti obračun članarine TZ?

Smart Tourism Meet Up radionice o pametnom turizmu, trendovima i alatima za uspješniju promociju u turizmu

Dolina Slapnice - lagana staza za nezaboravnu šetnju u svako doba godine

PDV za iznajmljivače u turizmu

Eklektika u apartmanu - stil bez stila za zavodljivu i drugačiju smještajnu ponudu

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Od turizma spavanja do modularnog smještaja - 9 novih fenomena iz industrije gostoprimstva

Kako spojiti klimu na WiFi pa dobiti saveznika u borbi za niže režije smještajnog objekta

Popularno: