Dizajn
2.4K

​Cijena montažne kuće: Isplati li se investirati u izgradnju montažne kuće?

Isplati li se investirati novac u izgradnju montažne kuće? Koliko iznosi prosječna cijena montažne kuće i koje pogodnosti donosi montažna kuća? Ovisi li cijena montažne kuće o izvođaču, kvadraturi i dizajnu kuće?

Cijena montažne kuće ovisi o mnogim faktorima, no unatoč tome takav je stil gradnje sve popularniji posljednjih godina. Montažne kuće su jednostavne za izgradnju, omogućuju brzo useljenje te pružaju aktivnu sigurnost prema svim zakonodavnim standardima. Evo kako se kreću cijene montažnih kuća:


Roh-bau kuće od 450 eura na više

Popularne niske ili visoke roh-bau kuće mogu se pronaći po cijeni već od 450 eura na više. Cijena takvih roh-bau kuća znatno varira od proizvođača do proizvođača, no uglavnom se kreće od 450 do 650 eura po kvadratnom metru. Valja naglasiti kako niski roh-bau uglavnom dolazi po cijeni oko 500 eura po kvadratnom metru, dok visoki roh-bau donosi cijenu od cca 600 eura po kvadratu. Što je više kvadrata uključeno, to je i cijena po kvadratu manja.


montažne kuće od 450 eura na više


Montažne kuće po cijeni od 750 eura na više

Montažne kuće po principu "ključ u ruke" donose nešto višu cijenu po kvadratu, s obzirom na to da su spremne za useljenje odmah po završetku izgradnje. Cijana gotovih montažnih kuća za useljenje kreće se od 750 do 1200 eura po kvadratnom metru. Gotove montažne kuće i s vanjske i s unutarnje strane dolaze potpuno opremljene, odnosno spremne su za useljenje.


unutarnje uređenje montažne kuće


Cijena montažnih kuća znatno varira o mnogim faktorima

Cijena montažnih kuća uvelike varira, a uglavnom znatno ovisi o broju kvadrata koje buduća kuća posjeduje. Što više kvadrata planirate izgraditi, to je i cijena kvadrata kuće manja. Malene kuće do 50 metara kvadratnih tako će vas stajati oko 700 eura po kvadratu, dok ćete za kuće veće od 200 metara kvadratnih platiti znatno manjih 500 eura po metru kvadratnom. U cijenu uglavnom nije uključena izrada temelja, a kod roh-bau kuća očekuje vas i kompletno unutarnje opremanje kuće. Ponuda i cijena montažne kuće ovisi i o izvođaču radova pa prilikom izgradnje kuće svakako razmotrite više opcija. Montažne su kuće uglavnom znatno jeftinije od klasičnih kuća, a zbog cijene i karakteristika sjajan su odabir za kuće za odmor.

Spremi

Porezi za iznajmljivače i što nas čeka u 2017.godini

Kuhinjski trokut: Kako odabrati pravilan raspored kuhinjskih elemenata

Nelegalno iznajmljivanje ponovno u nadležnosti turističke inspekcije

​Koliko u prosjeku košta izgradnja apartmana na moru?

Renoviranje stana za najam: 5 načina za prekrivanje oštećenih podova

Konferencija Turizam 365 i u online izdanju s nizom stručnjaka i turističkih djelatnika iz zemlje i inozemstva

​Crvena boja za zid: Super savjeti gdje i kada koristiti crvenu boju

Ringo pametna brava: Zbogom čekanju gostiju i majstora

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Koliko u prosjeku košta izgradnja apartmana na moru?

Bizarne turističke atrakcije: Zašto ova kada košta čak 900.000 dolara i je li najskuplja na svijetu?

Popularno: