Ideje i trendovi
13.9K

Montažne kuće kao kuće za odmor: 6 prednosti i nedostataka montažnih kuća za iznajmljivanje

Je li izgradnja montažne kuće kvalitetno rješenje za kuću za odmor? Isplati li se investirati u montažnu kuću i može li se takva kuća iznajmljivati domaćim i stranim gostima? Jesu li montažne kuće isplativije rješenje od klasičnih kuća i koliko će vas koštati izgradnja montažne kuće?

Montažne kuće su posljednjih godina veliki hit na domaćem tržištu. Iako su takve kuće u prvom planu namijenjene ljudima koji grade svoj dom za život u budućnosti, sve češće se montažne kuće koriste i za iznajmljivanje. Razmišljate li o izgradnji montažne kuće koju biste iznajmljivali domaćim i stranim gostima, evo nekoliko važnih karakteristika montažnih kuća:


1. Montažne kuće donose karakteristike klasičnih kuća

Montažne kuće nisu nimalo slabije i nesigurnije od klasičnih zidanih kuća. Dapače, u potpunosti prilagođene svim sigurnosnim propisima pa su uglavnom znatno sigurnije od ostalih kuća koje imamo prilike vidjeti širom Hrvatske. Montažne kuće donose dobra hidroizolacijska svojstva i u svim glavnim kategorijama ponašaju se kao i klasične zidane kuće.


dizajniranje kuće za odmor


2. Cjenovno povoljnije montažne kuće 

Jedan od glavnih razloga zašto se mnogi danas odlučuju za izgradnju montažnih kuća definitivno je financijske prirode. Naime, montažne su kuće uglavnom jeftinije od ostalih vrsta kuća pa su samim time i pogodniji izbor za mnoge kupce. Cjenovno pristupačnije montažne kuće omogućuju vam da za malo novca stvorite smještaj koji ćete bez većih problema u kratkom roku početi iznajmljivati domaćim i stranim gostima. S obzirom na to da kuće za iznajmljivanje ne trebaju biti u potpunosti prilagođene željama vlasnika, montažni su objekti odlično rješenje za stvaranje profitabilnih kuća za odmor.


3. Tipske montažne kuće manje prilagodljive željama kupaca

Jedan od glavnih nedostataka montažnih kuća svakako je mogućnost manjeg izbora po pitanju dizajna. Mnogi proizvođači uglavnom nude tipizirane montažne kuće koje donose razne kvadrature, ali su samim dizajnom slične. Dakle, kupci gotovih montažnih kuća nemaju toliko puno izbora za kombiniranje s dizajnom, kao što je to primjer u standardnih zidanim kućama. Samim time, kuća za odmor ne može izgledati u potpunosti kao u vašim maštanjima, već mora biti prilagođena određenim standardima i tipovima postojećih montažnih kuća.


moderna kuća za odmor izgradnja


4. Kvalitetni materijali za maksimalnu sigurnost

Montažne kuće imaju debele zidove koji su već unaprijed opremljeni izolacijom pa uvelike smanjuju naknadnu potrebu za dodatnom izolacijom. Kod montažnih kuća uglavnom se koriste najkvalitetniji materijali koji svojom kombinacijom osiguravaju maksimalne sigurnosne uvjete. Također, ti materijali donose visoku energetsku zaštitu, čime vaša kuća postaje energetski štedljivija i jeftinija za održavanje. Razni atraktivni materijali u kombinaciji s atraktivnim dizajnom, mogu uvelike pridonijeti šarmu buduće kuće za odmor.


5. Potrebna dokumentacija za montažne kuće za odmor

Bez obzira na to što se radi o montažnim kućama, kod takvih je objekata također potrebno ishoditi traženu dokumentaciju. Izrada montažnih kuća uglavnom ne uključuje izgradnju temelja kuće pa ćete taj dio trebati odraditi u drugom angažmanu. No, bez obzira na sve, za montažnu kuću trebat ćete ishoditi praktički jednaku dokumentaciju kao i za klasičnu zidanu kuću. Pozitivno je što vam dio dokumentacije za izgradnju i opremanje kuće može riješiti i sam izvođač radova montažne kuće. Dokumentacija se radi u skladu s idejama izvođača radova, a cjelokupni proces uglavnom zahtjeva nekoliko mjeseci rada, odnosno čekanja na odobrenje.


atraktivna kuća za odmor u izgradnji


6. Montažne kuće su brzo spremne za korištenje

Montažne kuće uglavnom su vrlo brzo spremne za korištenje. Nakon što se naprave i posuše temelji, montažna kuća može biti gotova u svega nekoliko dana. Naime, zidovi montažne kuće jednostavno se spajaju, unutrašnjost dolazi već napola sređena i preostaje samo završiti finalne radove unutar i izvan kuće. Samim time, montažna je kuća vrlo brzo spremna za svoje prve ukućane ili goste. Dakako, ako planirate iznajmljivati montažnu kuću, onda ćete prije dolaska prvih gostiju trebati ishoditi potrebne dozvole za najam kuće za odmor.
Spremi

Ljetna kuhinja - ideje za čaroban prostor kojeg ćemo obožavati i mi i naši gosti

Gdje provjeriti važeće mjere prelaska državnih granica Hrvatske i ostalih zemalja u svijetu?

Drveni ili PVC krovni prozori: Kakva je razlika i koje odabrati?

Smijemo li strancima naplatiti višu cijenu smještaja?

Naplata prvog obroka paušala turističke pristojbe iznajmljivačima koji su do 15.7. ostvarili barem jedno noćenje

Goranski iznajmljivači i poduzetnici ujedinjeni za bolju promociju autohtonih proizvoda i autentičnost turističke ponude

​Lokalne samouprave i stožeri će organizirati "turističke ordinacije" i smještaj za goste u samoizolaciji

Kako zadovoljiti uvjete potpora za gradnju bazena?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Izgradnja luksuzne kuće za odmor: 7 savjeta za savršenu kuću za ekskluzivne goste

​Komunikacija u turizmu: Kako komunicirati s gostima prilikom rezerviranja smještaja?

Popularno: