Dizajn
2.6K

​Koliko u prosjeku košta izgradnja apartmana na moru?

Koliko košta izgradnja apartmana na moru? Koji sve parametri utječu na cijenu izgradnje apartmana i isplati li se investirati u gradnju "ključ u ruke"? Je li investiranje u apartman na moru isplativa investicija?

Izgradnja apartmana na moru je važna životna odluka koja predstavlja veliki financijski zalog za svakoga. Cijena izgradnje apartmana na moru znatno variraju, a ovise o mnogim faktorima. U nastavku vam donosimo nekoliko proračuna koliko bi vas mogla koštati izgradnja apartmana na moru:


zemljište za novi apartman


Građevinsko zemljište za budući apartman

Građevinsko zemljište predstavlja vrlo bitnu i skupocjenu stavku kod izgradnje apartmana na moru. Naime, cijene građevinskih zemljišta na raznim jadranskim lokacijama kreću se od 200 eura na više. Cijena zemljišta raste kako se približavamo moru i atraktivnim destinacijama. Planirate li graditi kuću i apartmane neke prosječne veličine od 50 metara kvadratnih, već bi vas samo zemljište moglo koštati oko 100.000 eura.


Cijena izgradnja apartmana bez opremanja i namještaja

Odlučite li se već za izgradnju kuće na moru, onda je svakako pametno napraviti nešto veću kuću u koju ćete moći smjestiti više apartmana. Naime, više apartmana donosi i veću zaradu od gostiju (ako planirate iznajmljivati gostima) pa će se brže ostvariti povrat uloženog novca. Cijena izgradnje kuće od dva kata na kojma će ukupno biti smješteno 4 apartmana površine oko 50 kvadrata, mogla bi vas koštati ukupno oko 300.000 eura. U tu je cijenu uključeno zemljište, projekt, potrebni priključci i izgradnja kuće "ključ u ruke".


cijena izgradnje novog apartmana na moru


Kompletno opremljeni apartmani za goste

Kako bi vaši novi apartmani bili potpuno funkcionalni i iskoristivi, potrebno ih je opremiti raznim uređajima i namještajem. Trošak opremanja četiri apartmana svim potrebnim namještajem i uređajima mogao bi vas koštati još dodatnih 100.000 kuna. Tako ćete u konačnici za kuću s četiri apartmana veličine oko 50 metara kvadratnih trebati sveukupno izdvojiti oko 400.000 eura. Preračunato u kune, cijena izgradnje četiri apartmana u jednoj kući ukupno će vas koštati oko 3.000.000 kuna. Dakako, cijene znatno variraju ovisno o lokaciji, vrsti kuće, kvadraturi, opremanju, izvođaču, itd.

Spremi

Certificirana edukacija za pružatelje usluga pustolovnog turizma u Rijeci, Puli i Splitu

Montažne kuće kao kuće za odmor: 6 prednosti i nedostataka montažnih kuća za iznajmljivanje

​Čišćenje vunenog tepiha: 5 koraka do savršeno čistog vunenog tepiha

Hrvatski turizam sada treba stalnu komunikaciju s emitivnim tržištima na svim kanalima promocije

Briga o gostu vaše je najbolje poslovno ulaganje!

Protuepidemijske mjere: Smještajni objekti u domaćinstvima ipak smiju nastaviti s radom

​Što je žuta knjižica i zašto bi mogla biti važna za turizam u 2021.?

Novi list, Glas Istre i HTZ ujedinjeni u potrazi za najboljim domaćinima u Hrvatskoj

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Ružičasta boja zidova i interijera: 4 važna pravila za korištenje ružičaste boje u prostoru

​Cijena montažne kuće: Isplati li se investirati u izgradnju montažne kuće?

Popularno: