Aktualno
686

Pola milijuna eura turistički nedovoljno razvijenim područjima Zagrebačke županije

Iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent u lokalne TZ slijevaju se euri za podršku projektima i manifestacijama koje motiviraju posjete destinacijama zagrebačkog zelenog prstena

TZ Zagrebačke županije je organizirala susret ključnih dionika turizma zelenog prstena u Velikoj Gorici povodom dodjele sredstava za turistički nedovoljno razvijena područja. Po prvi put je osigurano gotovo pola milijuna eura iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent u 2023.
 

Ukupno 140 tisuća eura je dodijeljeno 12 lokalnih turističkih zajednica koje će putem svojih projekata poticati inovativnost i održivi turizam


U sklopu zagrebačkog zelenog prstena u Zagrebačkoj županiji, bit će provedeni brojni projekti i događanja zanimljiva građanima Zagreba i okolice, ali i šire, koji su česti posjetitelji ove turističke destinacije. Sredstva će omogućiti održavanje manifestacija poput Bučijade, 197. Samoborskog fašnika, Posavskog kukuruznog labirinta, Festivala pjenušaca i jagoda te Tourpolje.com.


Samo zeleno

Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, naglasila je važnost inovacija u turističkoj ponudi koje čine destinaciju održivijom i otpornijom. Posebno je ponosna na osiguranih 190 tisuća eura kroz Javni natječaj za regionalne turističke zajednice za projekte usmjerene prema certifikatu održivosti, razvoju inovativnog i zelenog turizma te promotivnim kampanjama na domaćem i inozemnom tržištu.

Potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava

Potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava


Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, izrazio je uvjerenje da će dodijeljena sredstva podići kvalitetu turističke ponude u Zagrebačkoj županiji, koja bilježi konstantan rast kako kvalitativno, tako i kvantitativno.


Poticaji turistički nedovoljno razvijenim područjima

Dodatna sredstva osigurana su nositeljima projekata udruženih turističkih zajednica i turističkih zajednica područja, uključujući TZP Savsko-sutlansku dolinu, Ivanić-Grad, Sveti Ivan Zelinu i Zaprešić.

27. lipnja 2023. na 26. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice donesena je Odluka o odabiru projekata regionalnih i lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenim područjima i kontinentu u 2023. godini. Više informacija o dodijeljenim sredstvima može se pronaći na web stranicama Hrvatske turističke zajednice.

Spremi

Inicijativa Glas poduzetnika traži jednake mjere pomoći i za privatne iznajmljivače

Ukrašavanje kamina za Božić: Kako dekorirati kamin za ljepši blagdanski ugođaj?

Pelješac obara turističke rekorde, i to ne samo zbog mosta

Potpore za iznajmljivače – zeleni natječaji za energetsku obnovu

Više od iznajmljivanja apartmana, isplati se - čistiti ih?! Cijene čišćenja po satu podivljale

Umjetno božićno drvce: Koje su prednosti i nedostaci umjetnog božićnog drvca?

Turizam u funkciji očuvanja prirodne i kulturne baštine

eVisitor nadograđen i redizajniran europskim novcem

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Europa Europljanima više nije zanimljiva

Sve popularnija modularna putovanja potiču last minute rezervacije smještaja

Popularno: