Preporuke i popusti
4.4K

Sezona je bila jako dobra, može li sljedeća biti još bolja? Property management agencija Irundo savjetuje kako se pripremiti za turističku 2023.

Ako bez puno muke i stresa želite pripremiti svoju nekretninu za turističko iznajmljivanje, dobra ideja je zamorne aktivnosti prepustiti nekom drugom. Irundo, jedna od vodećih domaćih agencija za iznajmljivanje smještaja nudi cjelokupno upravljanje turističkim iznajmljivanjem

Sezona 2022. bila je vrlo uspješna, hrvatski turizam je i ove godine obarao rekorde prema broju noćenja, a predviđanja za sljedeću sezonu još su i bolja. No neke boljke domaćeg turizma kao da su vječne. Produljenje sezone, kvaliteta usluge, ulaganje iznajmljivača, sve su to izazovi s kojima se hrvatski turizam bori iz godine u godinu. Od više od milijun ležajeva, otprilike 656 tisuća je u privatnom smještaju, što nas u usporedbi s ostalim turističkim zemljama Europe čini prvacima u (ne)popularnom zimmer freiu.

Igor Kordić i Tomislav Zovko, direktori Irunda, vodeće domaće property management agencije, objasnili su zašto smatraju da je digitalizacija poslovanja važan faktor za uspjeh turističke sezone i zašto je ne bismo trebali odgađati.
 

Što je digitalizacija u području turizma i iznajmljivanja?

“Digitalizacija je upravo ono što nam olakšava i ubrzava poslovanje pa se možemo više posvetiti kvaliteti ponude i usluge i dati veću vrijednost našem turizmu. Digitalizacijom procesa najma smještaja, iznajmljivači mogu skalirati poslovanje i prilagoditi se dinamičnom okruženju u kojem se trenutno nalazimo”, istaknuo je Tomislav Zovko.

Što točno podrazumijeva digitalizacija i zašto je važna?

“Automatizirano online zaprimanje rezervacija, korištenje digitalnih platformi za upravljanje smještajem i rezervacijama, automatizirana daljinska naplata, mogućnost plaćanja karticom putem linka, korištenje softvera za dnevno dinamičko upravljanje cijenama, daljinsko upravljanje self check-inom, mogućnost prijave u smještaj digitalnim ključem i beskontaktna podrška gostu prije, za vrijeme i nakon boravka, neki su od primjera digitalizacije kod iznajmljivača”, odgovara Zovko.

Irundo upravljanje nekretninama

“Digitalizacija je ono što nam olakšava i ubrzava poslovanje"


Digitalizacija je pojam o kojemu se posljednjih godina puno govori, međutim, s pojavom pandemije, a sada i gospodarske krize, još je više u fokusu.
 

Bez digitalizacije se može, ali se njome uvelike olakšava poslovanje, posebice property management agencijama poput Irunda koji su si upravo ulaganjem u digitalizaciju i modernizaciju poslovanja osigurali rast više od 100% godišnje

U prilog važnosti digitalizacije govori i javni poziv Ministarstva turizma i sporta objavljen početkom listopada - Jačanje održivosti te poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma. Svrha mu je, između ostalog, povećanje otpornosti i produktivnosti poduzeća, kao i bolje pozicioniranje na turističkom tržištu kroz uvođenje inovacija i digitalnih tehnologija, uključujući i transformaciju privatnih iznajmljivača u poduzetnike.
 

Kako provesti digitalizaciju?

Nije jednostavno niti povoljno samostalno provesti digitalizaciju. Uostalom, većina iznajmljivača odgađa transformaciju, što zbog nesnalaženja, što zbog nedostatka vremena, stoga se stvorila potreba za posrednicima s poslovnim modelima koji taj cijeli posao obavljaju za iznajmljivača.
 

Upravo takav poslovni model ima Irundo moderna kompanija koja ide u korak sa svjetskim trendovima i jedna je od vodećih domaćih agencija za iznajmljivanje smještaja koja nudi cjelokupno upravljanje najmom privatnog smještaja

Irundo upravlja svim procesima iznajmljivanja smještajnih jedinica, te unapređuje i maksimizira poslovanje apartmanskog smještaja nudeći najmodernije procese poslovanja i vlastito desetogodišnje iskustvo iznajmljivanja apartmana”, ističe Igor Kordić i dodaje da tako pomaže iznajmljivačima u ostvarivanju dodatnih prihoda i širenju svog poslovanja uz optimalno ulaganje vlastitog vremena.

Irundo nekretnine

"Kako iz nekretnine za najam izvući maksimum?"


“Od profesionalnog fotografiranja, pisanja tekstova, optimiziranog pozicioniranja, dnevnim upravljanjem prodajom, preko održavanja nekretnine prije i poslije gosta, pa sve do hospitality managementa i zadovoljstva gosta, ono je što mi radimo za vlasnike. Kao i svaki drugi posao, iznajmljivanje ima svoje zakonitosti i pravila, no u onaj dodatni prostor za unapređenje, uskačemo mi”, kaže Kordić, čija agencija upravlja s više od 200 apartmana i kuća za odmor u Zagrebu, Rovinju, Dubrovniku, Opatiji i Beču.
 

Kako iskoristiti puni potencijal nekretnine za najam i biti popunjen što duže?

Brojke od 14,9 milijuna dolazaka i 85,9 milijuna noćenja pokazuju da smo na razini rekordne 2019. godine po broju noćenja. Predviđanja za iduću godinu su jednako optimistična. To je svakako poticaj za iznajmljivače smještaja, kako postojeće tako i one koji to tek žele postati.
 

Ono čemu biste i u jednom i drugom slučaju trebali težiti je kako iz nekretnine za najam izvući maksimum, privući stare i nove goste, istaknuti se u moru drugih destinacija i nekretnina te biti popunjeni što duže

Irundo, vodeća full-service agencija za iznajmljivanje apartmana je razvila poslovni koncept za iskorištavanje punog kapaciteta nekretnine: 
 

1. Maksimalna popunjenost uz property management

Za vlasnike apartmana Irundo koncept donosi maksimalnu popunjenost u isto vrijeme preuzimajući poslove rezervacija, komunikacije i koordinacije s gostima, te koordinaciji pripremanja i čišćenja apartmana.

Vrijedi napomenuti da maksimalna popunjenost ne znači 365 dana u godini, već ovisi o lokaciji nekretnine, datumima pojačane potražnje i drugim faktorima koji opisuju sezonski karakter svake destinacije, primjerice, obiteljskog smještaja uz more u Južnoj Dalmaciji ili romantične zimske kolibe u Gorskom Kotaru.

Međutim, zahvaljujući prikupljenom znanju i iskustvu koji su stigli s više od deset godina na tržištu, Irundo najbolje pozicionira i prodaje smještajne kapacitete po iznadprosječno visokim cijenama, dok sustav za rezervacije vlasnicima nudi pregled svih rezervacija na jednom mjestu u realnom vremenu. Cijenama se upravlja na dnevnoj bazi u prethodnom dogovoru s vlasnicima čime se postižu najbolji rezultati.
 

2. Potpuna briga o gostima

Veliki dio posla koji Irundo odrađuje umjesto vlasnika smještajnih jedinica je koordinacija s gostima prije, tijekom i nakon boravka, organizacija self check-ina ili osobnog prijema gostiju, kao i prijava u eVisitor sustav. Nakon odlaska gostiju, Irundo organizira i koordinira čišćenje apartmana, pranje i peglanje posteljine, dostavu potrošnog materijala za svaku smjenu gostiju, preuzima brigu o eventualnim oštećenjima ili kvarovima.
 

Igor Kordić i Tomislav Zovko

Igor Kordić i Tomislav Zovko, vlasnici Irunda, raspolažu s 200 smještajnih jedinica u Zagrebu, Rovinju, Dubrovniku, Opatiji i Beču


3. Digitalizacija poslovanja

Irundov poslovni koncept zasniva se na digitalizaciji, a upravo su brojke ono na čemu grade uspješnu priču. Prodaja i potražnja prate se svakodnevno, čime se dolazi do trendova i najboljeg pozicioniranja na prodajnim kanalima, uz određivanje konkurentnih cijena. Uz to, digitalizacija doprinosi brzini poslovanja, od pozicioniranja smještaja do komunikacije s gostom i rješavanja upita.
 

4. Od fotografija i pisanja tekstova do zadovoljstva gosta i vlasnika

Privatnom iznajmljivaču samostalno provesti digitalizaciju, ali i koristiti brojke kao svoju prednost, nije jednostavno niti povoljno, pa je sve više potražnje za agencijama poput Irunda. No, Irundo je puno više od klasične posredničke agencije, jer njihov posao započinje fotografiranjem smještaja i pisanjem tekstova, a završava zadovoljstvom gosta i vlasnika.

I zato, ako želite makismalnu iskoristivost svoje nekretnine za turistički najam, a zamorne poslove koji su neophodni za sjajne poslovne rezultate prepustili biste drugima, kontaktirajte Irundo i saznajte koliko možete zaraditi kao partner

 

O Irundu

Kada su 2011. godine krenuli u, do tad nepoznat im, biznis, vlasnici Irundo agencije, Igor Kordić i Tomislav Zovko, imali su viziju i strategiju za Zimmer frei 2.0. Nisu samo ostvarili svoju poslovnu ideju, već su postali predvodnici jednog potpuno novog koncepta. Od početka su prepoznati kao inovatori i profesionalci, pa su vrlo brzo postali i vodeća agencija u property management industriji. Zimmer frei natpise poslali su u prošlost, a brojnim malim iznajmljivačima apartmana život su učinili manje stresnim, uz jednaku ili još bolju zaradu.

Danas Irundo u svom portfelju ima preko 200 smještajnih jedinica, u top destinacijama - Zagrebu, Rovinju, Dubrovniku, Opatiji i Beču. U ovoj godini bilježe rast prometa od 150%, a prostora za rast ima još, s obzirom na to da je više od 70% privatnog smještaja u Hrvatskoj, a posebno na obali, tradicionalno vođeno.

Uspjeh Irundo koncepta je u jednostavnosti - kako za vlasnike apartmane, tako i za goste, kojih je svake godine sve više, čemu svjedoče i ovogodišnje brojke – više od 8.000 smjena gostiju i oko 200.000 poruka koje su s razmijenili s njima, rezultiralo je s više od 18.000 gostiju u nekretninama koje su vlasnici povjerili Irundo agenciji.

Be adventurous. Feel at home. Slogan je Irundo agencije koja svojim (i vašim) gostima uvijek nastoji pružiti jedinstveno iskustvo, a vama, vlasnicima smještajnih objekata, osigurati zadovoljstvo uz što manje brige i što veće ostvarenje potencijala vaših nekretnina. 
 

Spremi

​Snimanje apartmana dronom: 5 savjeta kako uz snimanje dronom do bolje popunjenosti smještaja

Besplatne vođene šetnje putevima Dobrinjštine

​5 proljetnih odredišta za jednodnevni izlet s djecom

Postavljanje tapeta: Kako se kvalitetno pripremiti za ljepljenje tapeta na zid?

Tipovi turista po potrošačkim navikama - kako ih prepoznati i ostvariti rezervaciju

Ukrasni jastuci za dnevni boravak neodoljivog šarma

Edukacija u Savičenti: Sve što ste željeli znati i pitati o kreiranju turističkih proizvoda

​Bijeli blagovaonski stol: Kako se bijeli stol uklapa u moderan ili tradicionalan interijer?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Budite drugačiji! Snimanje dronom i profesionalna fotografija izdvajaju oglas iz mase sličnog smještaja

Mala škola opremanja apartmana

Popularno: