Uradi sam
1.7K

Čišćenje staklenog stola: 5 savjeta za uvijek čisti stakleni stol

Želite uvijek čisti stakleni stol? Zanima vas kako kvalitetno i brzo očistiti stakleni stol? Koje korake za čišćenje staklenog stola možete poduzeti i prije samog napornog čišćenja?

Čišćenje staklenog stola zapravo nije velik i naporan posao jer je staklene površine poprilično lako čistiti. No, staklene se površine vrlo lako prljaju i na takvim je površinama praktički vidljiv svaki dodir i otisak prstiju. Kako biste stakleni stol trebali što manje čistiti, savjetujemo vam sljedećih 5 rješenja:


podmetači na staklenom stolu


Koristite podmetače za tanjure i čaše

Korištenje adekvatnih podmetača za tanjure i čaše odličan je način kako spriječiti stalnu potrebu za čišćenjem stola. Podmetači će spriječiti mrljanje stola na mjestima gdje jedete i samim time nećete imati potrebe za stalnim čišćenjem staklenih površina stola. Odaberite podmetače koji odgovaraju vašem dizajnerskom stilu i uživajte u uvijek čistom stolu.

 

Izbjegavajte odlaganje svih predmeta na stol

Iako ste možda naviknuti stavljati sve i svašta na stol, vrijeme je da promijenite tu lošu naviku. Predmeti koje ostavljate na staklenom stolu uzrokuju nastajanje mrlja, a ujedno donose razne prljavštine i bakterije na stol. Želite li čisti stol bez nepotrebnih mrlja, pripazite koje sve stvari odlažete na stol.


čišćenje staklenog stola sredstvima


Soda bikarbona i ocat za uklanjanje prljavština

Mješavina sode bikarbone i octa može vam poslužiti za ugodno i kvalitetno čišćenje površina staklenog stola. Stol će, nakon čišćenja spomenutom prirodnom mješavinom, biti čist i uredan, a vi ćete moći uživati u novim ručkovima i večerama.


Blagi deterdžent pomiješajte s toplom vodom

Ako ste umjesto sode bikarbone i octa odlučili koristiti neko sredstvo za čišćenje savjetujemo vam da sredstvo prije korištenja pomiješajte s toplom vodom. Topla voda, u suradnji sa sredstvom, kvalitetno će ukloniti i zasušene mrlje na stolu pa će vaš stol nakon čišćenja blistati.


stakleni stol i čišćenje


Obrišite površine suhom pamučnom krpom

Površine koje nisu izložene čestoj upotrebi (npr. noge stola) možete prebrisati suhom ili vlažnom krpom, ovisno o tome o kakvoj se vrsti materijala radi. S druge strane, staklenu površinu stola uvijek nakon temeljitog čišćenja prebrišite čistom suhom pamučnom krpom. Vaš stol će blistati, a vi ćete oduševljeno krenuti u nove gastro avanture.

Spremi

Upoznajmo svoje goste (1) - Nijemci

Beskontaktna tehnologija u privatnom smještaju - saveznik u privlačenju gostiju

Budite uočljivi! Profesionalno fotografiranje apartmana za isplativije oglašavanje

Hoće li 2022. godina biti godina velikog oporavka globalnog turizma?

Žuta boja za zidove: 8 savjeta zašto (ne)odabrati žutu boju za zid

​Drvo u kupaonici – umivaonici i kade u neodoljivoj kombinaciji keramike i drva

Humanitarna akcija: Iznajmljivači sa srcem

Fiskalizacija za iznajmljivače pred vratima?!

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Restauracija starih stolica: 6 koraka za brzo obnavljanje stare stolice

Kako izračunati snagu radijatora – brza i jednostavna formula za proračun radijatora

Popularno: