Uradi sam
7.1K

Čišćenje staklenog stola: 5 savjeta za uvijek čisti stakleni stol

Želite uvijek čisti stakleni stol? Zanima vas kako kvalitetno i brzo očistiti stakleni stol? Koje korake za čišćenje staklenog stola možete poduzeti i prije samog napornog čišćenja?

Čišćenje staklenog stola zapravo nije velik i naporan posao jer je staklene površine poprilično lako čistiti. No, staklene se površine vrlo lako prljaju i na takvim je površinama praktički vidljiv svaki dodir i otisak prstiju. Kako biste stakleni stol trebali što manje čistiti, savjetujemo vam sljedećih 5 rješenja:


podmetači na staklenom stolu


Koristite podmetače za tanjure i čaše

Korištenje adekvatnih podmetača za tanjure i čaše odličan je način kako spriječiti stalnu potrebu za čišćenjem stola. Podmetači će spriječiti mrljanje stola na mjestima gdje jedete i samim time nećete imati potrebe za stalnim čišćenjem staklenih površina stola. Odaberite podmetače koji odgovaraju vašem dizajnerskom stilu i uživajte u uvijek čistom stolu.

 

Izbjegavajte odlaganje svih predmeta na stol

Iako ste možda naviknuti stavljati sve i svašta na stol, vrijeme je da promijenite tu lošu naviku. Predmeti koje ostavljate na staklenom stolu uzrokuju nastajanje mrlja, a ujedno donose razne prljavštine i bakterije na stol. Želite li čisti stol bez nepotrebnih mrlja, pripazite koje sve stvari odlažete na stol.


čišćenje staklenog stola sredstvima


Soda bikarbona i ocat za uklanjanje prljavština

Mješavina sode bikarbone i octa može vam poslužiti za ugodno i kvalitetno čišćenje površina staklenog stola. Stol će, nakon čišćenja spomenutom prirodnom mješavinom, biti čist i uredan, a vi ćete moći uživati u novim ručkovima i večerama.


Blagi deterdžent pomiješajte s toplom vodom

Ako ste umjesto sode bikarbone i octa odlučili koristiti neko sredstvo za čišćenje savjetujemo vam da sredstvo prije korištenja pomiješajte s toplom vodom. Topla voda, u suradnji sa sredstvom, kvalitetno će ukloniti i zasušene mrlje na stolu pa će vaš stol nakon čišćenja blistati.


stakleni stol i čišćenje


Obrišite površine suhom pamučnom krpom

Površine koje nisu izložene čestoj upotrebi (npr. noge stola) možete prebrisati suhom ili vlažnom krpom, ovisno o tome o kakvoj se vrsti materijala radi. S druge strane, staklenu površinu stola uvijek nakon temeljitog čišćenja prebrišite čistom suhom pamučnom krpom. Vaš stol će blistati, a vi ćete oduševljeno krenuti u nove gastro avanture.

Spremi

10 savjeta za bolji booking i zadovoljne goste

Hrvatska - mala zemlja s dugačkim popisom nematerijalne kulturne baštine

iCal - kako ga koristiti za sinkronizaciju kalendara na različitim platformama za rezerviranje smještaja

​Best European Holiday Home 2019.: Tko će ponijeti titulu najboljeg domaćina u Europi?

Zašto je važno odgovoriti na svaki upit za smještaj pa i onda kada smo zauzeti

Kako pripremiti apartman za digitalne nomade?

Ribolovni turizam - vrhunski turistički proizvod za ljubitelje brodova, obala i riba(ra)

Privatni iznajmljivači i trendovi u turizmu: Slušamo li svoje goste?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Restauracija starih stolica: 6 koraka za brzo obnavljanje stare stolice

Kako izračunati snagu radijatora – brza i jednostavna formula za proračun radijatora

Popularno: