Preporuke i popusti
17K

Obby - inovacija iz domaće tvrtke MyRent koja svaku klimu može pretvoriti u pametan uređaj

Imamo stari model klima-uređaja, bez WiFi-ja i suvremenih dodataka? Možemo do pametne klime uz Obby, koji većini modela može dodati smart funkcije za ekonomičnije upravljanje potrošnjom. Opametimo svoje klime uz akcijski popust do 15. srpnja

U kolovozu 2022. znanstvenici su po prvi put dali ime jednom toplinskom valu. Zoe je pogodila Španjolsku Sevilju krajem srpnja temperaturama koje su prelazile 43℃. I ovo ljeto nas očekuju jedva podnošljive vrućine - klima-uređaji odavno nisu dodatak ponudi smještaja, već osnovna oprema koju moramo imati kako bismo zadovoljili standarde suvremenog posolovanja i dobili zadovoljne goste.

Klima-uređaji doslovno spašavaju živote. Uz pravilno održavanje i rukovanje, našem zdravlju donose samo benefite i olakšavaju surfanje na toplinskim valovima koji obilježavaju ljetne mjesece.
 

Poskupljenje energenata nas prisiljava da o potrošnji struje i razumnom korištenju klima-uređaja vodimo računa više nego ikada

One mitske priče o iznajmljivačima koji čupaju kosu kad gost ostavi upaljenu klimu, odškrine prozore i ode iz apartmana, uopće nisu mit, niti za čuđenje. Takvih slučajeva ima mnogo i sasvim je opravdana ljutnja domaćina. Nije samo potrošnja struje alarmantna, već i sveukupna održivost poslovanja i života u uvjetima klimatskih promjena. Takve situacije bismo mogli lako mogli izbjeći ako bi klima u turističkom smještaju (i u našim domovima) bila pametna. Dobra vijest je da pametna klima može biti gotovo svaka. Kako to može biti istina?
 

Obby - čarobni štapić za dodavanje smart opcije klimama

Obby je čudesno hardversko-softversko rješenje koji gotovo svakoj rashladnoj jedinici može dodati smart mogućnosti, zbog čega osigurava energetsku uštedu uz racionalno upravljanje uređajem na daljinu.

Mogućnosti Obby rješenja (modul + mobilna aplikacija):
 

 • sposobnost automatskog gašenja klima-uređaja uz pomoć detektora osjetljivog na pokret koji otkriva kada u prostoriji nema nikoga dulje od podešenog vremena;

 • mogućnost paljenja / gašenja klime na daljinu;

 • statistički uvidi o radu klima uređaja;

 • integracija sa sustavom My Rents.


Zahvaljujući ovoj posljednjoj mogućnosti, turisti mogu sami upravljati klimom pa je upaliti kad su nadomak smještaja kako bi ih dočekao ugodno rashlađen prostor. Naša usluga tako postaje još profesionalnija, a uređajem možemo upravljati i sami u slučaju nemara gosta.  
 

Obby modul je kompatibilan s većinom klima-uređaja, uključujući i one bez WiFi sučelja. Obby mobilna aplikacija radi na iOS i Android mobitelima

Obby modul produljuje radni vijek klime jer ona radi samo kad je zaista potrebna. Tako možemo ostvariti uštede i do 50% na troškovima napajanja uređaja.
 

Obby modul i aplikacijaObby modul i aplikacija

 

Kako Obby radi i kako se instalira?

Obby modul se jednostavno instalira montažom na strop s diodom-lampicom usmjerenom prema klima-uređaju. Oponaša daljinski uređaj klime i tako komunicira s uređajem - jednostavno i genijalno rješenje koje ne traži posebne modele niti dodatke poput WiFi veze na klima uređaju. Modeli s aplikacijom koriste WiFi mrežu od vašeg apartmana kako bi bile povezane s mobitelom, a potrošnja podataka je zanemariva.
 

Obby se napaja na 3xAA baterije pa ne treba električne instalacije niti kablove. Radni vijek baterije je oko 6 mjeseci pa se mijenjanje preporučuje prije svake sezone

Bez baterije, Obby teži samo 120 grama, neupadljivog je dizajna i zauzima tek 75 x 75 mm stopa.

Obby modul

 


Kome dugujemo komfor klimatiziranih prostora?

Može nam se činiti nevjerojatnim, jer su klime kod nas postale standard tek posljednjih desetljeća, ali prvi klima-uređaj je izumljen još početkom 20. stoljeća. Willis Carrier je 1902. godine dizajnirao stroj za kontrolu vlažnosti u tiskarama koji je ubrzo postao tražen zbog svoje sposobnosti regulacije temperature u prostoru.

Danas poznajemo različite vrste klima-uređaja, ali većina radi na principu apsorpcije topline. Kompresorski sustav unutar uređaja stvara cikluse kompresije i ekspanzije. Tijekom ekspanzije, apsorbira se toplina iz zraka pri čemu se prostorija hladi. Suvremeni klima-uređaji imaju programatore s tajmerima za podešavanje temperature, daljinsko upravljanje, senzore za kvalitetu zraka i regulatore potrošnje energije.

Obby rješenje na jednostavan način objedinjuje te funkcije i dodaje nove, što osigurava učinkovito upravljanje uređajem, potrošnjom energije i jamči dodatnu sigurnost korisnika prostora.  

 

 

Pametna klima Obby - cijene i mogućnosti

Model Obby Solo koji ima isključivo mogućnost automatskog gašenja klima-uređaja kada nema nikoga u prostoriji duže postavljenog vremenskog perioda je dostupan već po cijeni od 95,00 EUR. Cijena Best buy modela Obby App iznosi 125,00 EUR i dolazi s funkcijama:

 

 • automatsko gašenje klime;

 • podešavanje intervala gašenja;

 • noćni rad (ne gasi klimu kada je jeftinija struja);

 • mobilna aplikacija;

 • prikaz zauzeća prostorije;

 • daljinsko paljenje i gašenje klime;

 • statistički podaci o radu klime.


Sve cijene su izražene s PDV-om. Za modele s aplikacijom se naplaćuje mjesečna naknada za korištenje u iznosu od 3,00 EUR. Iznimno, za modele nabavljene za vrijeme trajanja akcije, neće biti plaćanja naknade.
 

Na raspolaganju su četiri modela i MyRent tehnička podrška na čijim adresama se može dobiti odgovor na pitanje je li naša klima kompatibilna s Obby modulom, kao i odgovori na sva druga pitanja u vezi instalacije, korištenja i nabavke Obby pametnog rješenja

 

U suradnji s tvrtkom MyRent osigurali smo

POPUST od 10%

za Cimerfraj.hr članove.

Više detalja i informacija na 
MyRent Pametna klima.

Akcija traje do 15. srpnja 2023.

Spremi

​Local experience - ponudimo gostu jedinstveno iskustvo i povećajmo popunjenost apartmana

UNWTO: Oporavak turizma brži od predviđenog, snažan rast zabilježen na Mediteranu

11 pravila kod uređenja apartmana za iznajmljivanje

Kriza potiče rezervacije s više noćenja: Koliki popust za dulji boravak ponuditi?

Idemo na selo: 37 edukacija za vlasnike OPG-ova koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge

Cijene turističkog smještaja u Hrvatskoj u prosjeku poskupile za vrtoglavih 30,8 posto

Bojanje zidova: Što vam je sve potrebno da to uradite sami?

Što iznajmljivač mora imati u apartmanu i koji su noviteti kod kategorizacije smještaja

Pročitajte još:

Niste još popunili svoje smještajne kapacitete? Osvježite oglase uz 15% popusta na profesionalne fotografije

MyRent pametna brava - cijena slobode i nove razine sigurnosti u poslovanju

Popularno: