Preporuke i popusti
10.5K

Siguran spoj modernog i tradicionalnog uz obvezno osiguranje apartmana

Za veću sigurnost da će se turistima svidjeti Vaša smještajna ponuda, odaberite što neutralniji namještaj i boje zidova, a zamku bezličnosti interijera apartmana izbjegnite primjenom različitih dekorativnih detalja. Ulaganje u kvalitetu smještaja neka prati osiguranje apartmana jer se, kao i kod uređenja, rizik jednostavno ne isplati

Kako privući turiste, majka je svih pitanja koje muče privatne iznajmljivače. Svi bismo voljeli znati što je presudno da se dogodi taj famozni klik pa da baš Vaš apartman bude izvučen iz mora apartmana. Iz iskustva bismo mogli reći da po tom pitanju vrijedi pravilo "manje je više". U prvom redu mislimo na izbor namještaja i uređenje interijera koji će uz nekoliko trikova postati ono što mami goste da ga rezerviraju.

Posljednjih nekoliko godina je posebno popularan skandinavski trend uređenja kojeg odlikuju jednostavnost, udobnost, funkcionalnost i svijetle boje. Poželjno je da namještaj bude što neutralniji, kao i boje zidova, no zamku bezličnosti izbjeći ćete primjenom različitih dekorativnih detalja poput ukrasnih jastučića, slika, vaze i sličnih predmeta koji mogu biti u življim bojama.

Planetarno popularna platforma Airbnb provela je istraživanje trendova uređenja apartmana referirajući se na domaćine koji posebnu pažnju poklanjaju uređenju svojih smještajnih jedinica. Radi se o platformi Airbnb Plus, a podaci su prikupljeni na temelju preferencija gostiju koje rezerviraju takve objekte i razgovora s njihovim vlasnicima. Rezultati su nedvojbeni.
 

U interijere apartmana i kuća za odmor se stavlja sve više biljaka i često se koriste prirodni materijali. Gostima se jako sviđa spoj tradicionalnog i suvremenog stila uređenja, pogotovo ako su retro elementi usko vezani uz destinaciju.

 

Minimalističko uređenje apartmana

Ono što čini razliku u odnosu je udobnost na kojoj su mnogi iznajmljivači, koji žele podignuti razinu kvalitete svoje ponude, odlučili poraditi, bilo da su nabavili kvalitetniju posteljinu, nove jastuke, udobniji madrac... Zaista je besmisleno ne uložiti u kvalitetan krevet, madrac i podnice jer je taj komad namještaja ključan za boravak gostiju, koji nisu došli na odmor da bi se kući vratili umorniji.

Kada već spominjemo posteljinu, izbor njezinog sirovinskog sastava i dezena igra veliku ulogu u dojmu kojeg će cjelokupni prostor ostaviti na gosta. Zato radije odvojite koju kunu više i izaberite kvalitetne pamučne plahte i jastučnice koje se mogu prati na visokim temperaturama, a ugodne su za spavanje, za razliku od umjetnih materijala koji "ne dišu".
 

Za manje prostore, poglavito studio apartmane, vrijedi zlatno pravilo da se plohe ostavljaju što čistije jer nije preporučljivo pretrpavati apartman osobnim sitnicama. Uvijek je bolje da je smještaj uređen minimalistički s par detalja koji će mu dati osobni pečat.

 

Osiguranje apartmana je rizik koji se ne isplati

Sve to, naravno, iziskuje i znatna ulaganja. Stara narodna poslovica kaže, koliko para, toliko i muzike, i zato biste svakako apartman, u kojeg ste investirali, trebali i osigurati.

Iz godine u godinu unaprjeđujete svoje smještajne kapacitete, trudite se udovoljiti gostima i uvijek biti korak ispred u svojoj ponudi. Oni Vam se redovito vraćaju jer im nudite besprijekornu uslugu i smještaj o kakvom sanjaju. Da biste održali takvu razinu kvalitete, potrebno je neprestano izdvajati novac za nešto novo, dok ste istodobno svjesni kako samo jedan nepredviđeni događaj može sve ugroziti.

DOMOS Rent, paket osiguravajuće kuće Euroherc, štiti imovinu od deset najčešćih rizika, šteta koje mogu počiniti gosti, ali i izgubljene zarade kada zbog nastale štete ne možete primati goste. Uz DOMOS Rent, imovina gostiju je također osigurana, a dogode im li se, slučajno, bilo kakve ozljede za vrijeme boravka, i to je pokriveno.

Iznos godišnje premije može varirati ovisno o mjestu osiguranja, a u njega su uključena navedena pokrića.
 

Godišnji iznos premije za kuću od 150 metara kvadratnih iznosi 1510 kuna, a za stan ili apartman od 45 metara kvadratnih 862 kune.

Za taj se novac ne isplati riskirati i mantrati hoće li se što dogoditi. Uspješni iznajmljivači su svjesni činjenice da je osiguranje smještajnog objekta i stvari u njemu pametna investicija, kao i samo uređenje interijera.

Osiguranje apartmana DOMOS Rent Euroherc
Spremi

Kako izmjeriti efikasnost u poslovanju: 7 ključnih pokazatelja uspješnosti (KPI) iznajmljivanja turističkog smještaja

Last minute – trend ili budućnost iznajmljivanja smještaja?

​Čišćenje vunenog tepiha: 5 koraka do savršeno čistog vunenog tepiha

Domaća ćakula: Od dvostruke rezervacije do stostrukih muka ježevih

Prihodi od turizma: Top 10 država u svijetu koje zarađuju najviše novca od turizma

​Fleksibilniji uvjeti otkazivanja nam mogu sačuvati rezervacije u ovoj ekstremnoj globalnoj situaciji

Suza za makarske plaže

Kulturne konferencije – kulturne težnje hrvatskog turizma

Pročitajte još:

Drvene podne obloge za terase, vrtove i dvorišta za dugovječnost sa stilom

Drvo za terase: Koja vrsta vam se sviđa i što to govori o vašoj osobnosti

Popularno: