Dodatne pogodnosti poput hidromasažnih bazena više nisu nešto što tek ponekad nalazimo u turističkoj ponudi iznajmljivača. Prošla su vremena kada su se posebno naplaćivale usluge poput klima uređaja, parkinga, internetske veze, pa čak i bazena

Sve ono što je dio naše turističke ponude, a ne naplaćuje se dodatno, naziva se dodatnim pogodnostima. One više nisu rijetkost u turističkoj ponudi pojedinih iznajmljivača. Prošla su vremena kada su se posebno naplaćivale usluge poput klima uređaja, parkinga ili internetske veze. Sve veća je potražnja i za određenom dozom luksuza, uključenom u cijenu smještaja privatnih iznajmljivača, pa tako sve češće nailazimo na apartmane i kuće s bazenima ili teretanama uzduž Lijepe naše.

Održavanje kvalitete i unaprjeđenje turističke ponude traži ulaganja. Prema istraživanju iz ožujka 2015. godine, turisti iz čitavog svijeta koji putuju isključivo zbog odmora, najčešće biraju smještaj koji im nudi sljedeće četiri besplatne pogodnosti:
Bazen-dodatne pogodnosti u turizmu
Osim besplatnog interneta, doručka i parkinga, među četiri najtraženije pogodnosti, našao se i bazen. Upravo zato, sve više iznajmljivača se odlučuje na ulaganja u bazene kako bi oplemenili svoju turističku ponudu.

Što je hidromasažni bazen?

Osnovna podjela bazena je na klasične i hidromasažne bazene. Jedan od vodećih proizvođača hidromasažnih bazena je Jacuzzi®, tvrtka čije je ime postalo sinonim za sve vrste takvih proizvoda. Za većinu ljudi, `jacuzzi´ je simbol luksuza, ujedno i asocijacija na opuštanje o kakvom sanjamo na odmoru ili putovanju. Vjerojatno je to i razlog zbog kojeg turisti u internetske tražilice najčešće upisuju i pojam `jacuzzi´, uz riječi kao što su odmor, vikend, apartman, hotel, kad traže smještaj. Ta činjenica je sasvim sigurno razlog sve većem interesu iznajmljivača za ugrađivanjem hidromasažnih bazena unutar ili uz svoje smještajne objekte.

Zbog toga je američka tvrtka Jacuzzi® razvila novi proizvod Jacuzzi® Lodge koji se proizvodi u njihovoj tvornici Jacuzzi Europe u Italiji. Namijenjen je u turističke svrhe, za apartmane, kuće za odmor, turistička naselja i kampove. Jacuzzi® Lodge spada u proizvode niže cjenovne kategorije te je dizajniran za učestalo korištenje, a osnovni model se može nadograđivati različitim uređajima i funkcijama. Jednostavan je za ugradnju i upotrebu, a istovremeno omogućava najviši stupanj higijene. Minimalistički dizajn omogućava savršeno uklapanje u svaki vrt, dvorište, terasu ili interijer za opuštanje. Lodge također može biti ugradbeni ili samostojeći.

Za razliku od klasičnog bazena koji najčešće zauzima više prostora, Lodge ima vanjske dimenzije 200 x 185 centimetara. Pruža užitak opuštanja za 4 osobe s integriranom sigurnosnom stepenicom koja ujedno služi i kao dječje sjedalo.
 

Klasični bazeni s ugrađenim sustavom grijanja postižu temperaturu vode od 28°C dok Jacuzzi® Lodge hidromasažni bazen ima dosta višu temperaturu od oko 37°C sa sustavom grijanja koji omogućava korištenje tijekom čitave godine

Ako planirate ugradnju hidromasažnog bazena na otvorenom, pripazite da to ipak bude na nekom intimnijem mjestu, ne na prolazu, jer samo zamišljanje opuštanja u vrućoj kadi na otvorenom isključuje javno izlaganje i traži miran i skrovit kutak, zaklonjen od pogleda.

Prednosti hidromasažnog bazena

Jacuzzi® hidromasažni bazeni ne zahtijevaju gotovo nikakve građevinske radove. Lakše održavanje uz manje troškove, još jedan su razlog zašto se sve više iznajmljivača odlučuje na proširivanje vlastite turističke ponude ugradnjom Jacuzzi® bazena.

Tu su i druge prednosti Jacuzzi® Lodge hidromasažnih bazena:
 
  • Voda se tretira i održava pomoću filter uložaka koji se mijenjaju jednom godišnje.
  • Moguća je dodatna instalacija provjerenih sustava poput ClearRay® UV lampe te pješčanog filtera.
  • Jacuzzi® Lodge se isporučuje s termoizolacijskim poklopcem koji održava temperaturu te ima kopče za sprječavanje nastanka mikroorganizama koji bi mogli onečistiti vodu.
  • Jednostavna upotreba uz pražnjenje od 20 minuta čime se osigurava i brže čišćenje te priprema za ponovnu upotrebu.
 
Tvrtka Aqua-spa je nastala iz razgranate servisne mreže za Jacuzzi® hidromasažne bazene koja na području Hrvatske djeluje već 20 godina. To jamči sigurnu i učinkovitu podršku vlasnicima Jacuzzi® bazena. Svi rezervni dijelovi i potrošni materijali dostupni su i 20 godina nakon prestanka proizvodnje. Aqua-spa se brine za svoje kupce, nudeći uz Jacuzzi® Lodge i druge proizvode najboljeg svjetskog proizvođača bez prikrivenih troškova. U svim većim gradovima i na otocima, Aqua-spa preuzima brigu oko dostave uz najam dizalice ukoliko je potrebno.
Bazen - dodatne pogodnosti u turizmi

Nedostaci hidromasažnog bazena

Prostor, kojeg hidromasažni bazen na otvorenom zauzima, manji je od onog potrebnog za ugradnju bazena. Ipak, on mora imati svoje posebnosti koje vas mogu navesti da se ozbiljno zamislite nad ovakvom investicijom:
 
  • Bez obzira na kvalitetna sredstva za održavanje kakvoće i higijene vode, bazen mora biti postavljen na prozračnom mjestu s dobrom izmjenom zraka.
  • Održavanje hidromasažnog bazena zahtijeva educiranost jer premalo ili previše sredstava za tretiranje vode može imati jednako neugodan učinak na miris i na higijenu. Ovdje je, osim novca, potrebno uložiti i ponešto strpljenja.
  • Budite svjesni da jednim dijelom novca kojim ćete platiti Jacuzzi® hidromasažni bazen u vašem smještajnom objektu, plaćate isključivo luksuz. Čak 35% turista voli da domaćin govori njihovim jezikom i to smatra dodatnom pogodnosti. Dakle, ako niste spremni potrošiti novac na luksuz i tako obogatiti vašu turističku ponudu, naučite još jedan jezik. Ulaganja u pogodnosti ne moraju nužno biti materijalna.

Zašto kupiti Jacuzzi® Lodge?

Ugradnja Jacuzzi® hidromasažnih bazena je više luksuz, nego potreba, ali je potreba za pružanjem dodatnih sadržaja u sklopu vlastite ponude smještaja neupitna. Što dobivate ugradnjom Jacuzzi® hidromasažnog bazena? Prije svega dobivate posebnost vaše usluge koja vam jamči prednost pri popunjavanju vaših smještajnih kapaciteta tijekom čitave sezone. Hoćete li zbog ove dodatne pogodnosti podići cijenu smještaja ili ne, ovisi o vama, no bez obzira na to, procjenjuje se povrat investicije u roku od dvije godine. Šanse za produljenje sezone su veće, pogotovo uz adekvatnu promociju na stranicama internetskih oglašivača smještaja.

Cijene ugradnje Jacuzzi® Lodge bazena?

Cijene Jacuzzi® Lodge hidromasažnih bazena se kreću od 55.000 do 65.000 kuna uz rok isporuke i ugradnje od 7 do 30 dana. Navedene cijene uključuju PDV te pogodnosti prilikom montaže i dostave koje dogovarate prilikom kupnje Jacuzzi® Lodge bazena u tvrtki Aqua-spa.


 
 
Za korisnike Apartmanije.hr i članove Zajednice iznajmljivača, tvrtka Aqua-spa je pripremila
poseban popust na kupnju bilo koje opcije Jacuzzi® Lodge
hidromasažnih bazena.

Predbilježbom koja ne obvezuje na kupnju do 30. siječnja 2016. ostvarujete
5.000,00 kn popusta
na Jacuzzi
® Lodge!
 Više o proizvodima i uslugama tvrtke Aqua-spa potražite na www.aqua-spa.hr, a detaljnije o Jacuzzi® Lodge hidromasažnim bazenima na www.aqua-spa.hr/korisne-informacije.

Za ostvarenje popusta dovoljno je predočiti dobiveni kod prilikom predbilježbe ili kupnje

Za ostvarenje popusta preuzmite niže svoj kod


 
Za prikaz ovog sadržaja potrebno se ili kao Cimerfraj.hr korisnik.
Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Kako urediti stari trosjed i fotelju za daljnje korištenje – 5 jednostavnih rješenja

Bespovratne potpore do 5000 kuna po krevetu za OPG-ove s uslugom smještaja u Osječko-baranjskoj županiji

​Centralno grijanje na plin: Kako funkcionira i donosi li uštede u grijanju?

Kako postati iznajmljivač u sedam koraka

Nove izmjene pravilnika o kategorizaciji: `Prečeste promjene propisa ukazuju na izostanak savjetovanja sa strukom´

Male muke iznajmljivača: Kako se riješiti mrava u apartmanima i kućama za odmor?

Hrvatska među najpopularnijm svjetskim turističkim odredištima u 2023. kao dio Balkana

3 komentara Uključi se u raspravu
Anton - Crni Lug 11.12.2015 21:10
Interesantno, moram razmisliti o lokaciji i ostalim uvjetima koji su vrlo specifični obzirom na klimu i podneblje Gorskog kotara!
Lidija - Split 27.02.2016 21:52
Svaka novina je dobrodošla. Industrija radi, nudi, turisti traže sve više i više, i mene nas boli glava.
Aida - Kaštel Sućurac 11.06.2017 14:00
Evo i ja sam kupila vanjski masažni hot tub vodene i zračne mlaznice. Nadam se da ću time produžiti turističku sezonu barem na početak juna i kraj rujna. Javim kakva su iskustva nakon prve godine.
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Energetski certifikati za iznajmljivače apartmana - Zašto, kako i gdje?

Budite uočljivi! Profesionalno fotografiranje apartmana za isplativije oglašavanje

Popularno: